Ухвала
від 06.09.2019 по справі 483/1611/19
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Справа № 483/1611/19

Провадження 2-з/483/21/2019

У Х В А Л А

Іменем України

06 вересня 2019 року м. Очаків

Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області Казанлі Л.І.,

ознайомившись із заявою ОСОБА_1 щодо забезпечення її позову в інтересах фермерського господарства "КВАТ" до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про усунення перешкод в користуванні земельними ділянками, -

В С Т А Н О В И Л А :

05 вересня 2019 року ОСОБА_1 звернулася до суду в інтересах фермерського господарства "КВАТ" до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , предметом якої є усунення перешкод в користуванні позивача земельними ділянками площею 2,85 га ріллі кожна, що розташовані в межах Дмитрівської сільської ради Очаківського району Миколаївської області.

Крім того, до позовної заяви додано заяву, в якій представник позивача просить вжити заходів забезпечення позову шляхом заборони вчинення відповідачами будь-яких дій щодо вищезазначених земельних ділянок, а також просить заборонити останнім обробляти вказані земельні ділянки.

Обґрунтовуючи свою заяву, представник позивача послалася на те, що у разі невжиття заходів забезпечення позову може виникнути загроза понесення позивачем матеріальних збитків у зв`язку з протиправними діями відповідачів.

Відповідно до ст.149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Як вбачається з витягів № 73490934 та № 73488172 від 21 листопада 2016 року (а. с. 8, 11) власником вищезазначених земельних ділянок на підставі договору оренди землі є фермерське господарство "КВАТ".

Відповідно до п. 6 Постанови Пленуму ВСУ № 9 від 22 грудня 2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову.

Крім того, відповідно до п. 4 вказаної Постанови, розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову, а також відповідність виду забезпечення позову позовним вимогам.

У відповідності до вимог ч. 2 ст. 153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи.

Дослідивши матеріали, додані до позовної заяви, вивчивши обґрунтування представника позивача щодо необхідності застосування заходів забезпечення позову, суд приходить до висновку, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду у разі задоволення позову, а застосування саме таких видів забезпечення позову є співмірним заявленим вимогам та фактично реалізує мету його застосування.

На підставі викладеного, керуючись ст. 151-153 ЦПК України , -

У Х В А Л И Л А :

Заяву ОСОБА_1 щодо забезпечення її позову в інтересах фермерського господарства "КВАТ" до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про усунення перешкод в користуванні земельними ділянками - задовольнити повністю.

До набрання рішенням суду у зазначеній вище справі законної сили:

заборонити ОСОБА_2 та ОСОБА_3 вчиняти будь-які дії із земельними ділянками з кадастровими номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 площею 2,85 га ріллі кожна, що розташовані в межах Дмитрівської сільської ради Очаківського району Миколаївської області.

заборонити ОСОБА_2 та ОСОБА_3 обробляти земельні ділянки з кадастровими номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 площею 2,85 га ріллі кожна, що розташовані в межах Дмитрівської сільської ради Очаківського району Миколаївської області.

Дані відповідачів:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_3 .

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_4 .

Ухвалу про вжиття заходів забезпечення позову направити негайно для виконання всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також відповідним державним та іншим органам для вжиття відповідних заходів.

Ухвалу може бути оскаржено протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Миколаївського апеляційного суду через Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області.

Сторони, яким ухвала суду не була вручена у день її складення, мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги на ухвалу, а у разі подання апеляційної скарги відразу після закінчення апеляційного розгляду справи.

Ухвала підлягає негайному виконанню. Оскарження цієї ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Суддя:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення06.09.2019
Оприлюднено09.09.2019
Номер документу84079916
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —483/1611/19

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 11.03.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 20.09.2019

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 06.09.2019

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні