Постанова
від 10.11.2009 по справі 2-а-11682/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

                                                       

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                           

       ПОСТАНОВА

                                               ІМЕНЕМ   УКРАЇНИ    

                                                                                                   

                                                                                                                    справа № 2-а-11682/09/0470

10 листопада 2009 року                                         м. Дніпропетровськ

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді         Шлай А.В.,

при секретарі                     Поліщук А.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська до Приватного підприємства «Гермес-Дніпро» про припинення юридичної особи, -

                                             в с т а н о в и в:

Державна податкова інспекція у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська звернулася до суду з адміністративним позовом, в якому просить припинити юридичну особу – Приватне підприємство «Гермес-Дніпро»,  обґрунтовуючи свої вимоги тим, що порушує вимоги чинного законодавства України, а саме, не подає податкових декларацій та бухгалтерської звітності з   травня 2006 року.

Представник позивача не з’явився у судове засідання, але надав суду заяву, в якій просить розглянути справу без його участі, позов підтримує у повному обсязі.

Відповідач, належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду, у судове засідання не прибув, про причини неявки не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справи не подав.

Суд, дослідивши письмові доказі по справі, встановив, що Приватне підприємство «Гермес-Дніпро»  включений до Єдиного державного реєстру  юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та присвоєно ідентифікаційний код 32613996 та  знаходиться на податковому обліку в Державній податковій інспекції у Бабушкінському районі                       м. Дніпропетровська, що підтверджуються письмовими доказами: довідкою Єдиного державного реєстру  юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців,   довідкою Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська  про надання останньої податкової звітності. Відповідач не має заборгованості перед бюджетом.

Згідно до п.2 ч.1 ст.9 Закону України «Про систему оподаткування», платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов`язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов`язкових платежів).

У відповідності до п.3 ч.2 ст.46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців», підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно із п.17 ст.11 Закону України «Про державну податкову службу України», органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Вирішуючи спір по суті суд приходить до висновку, що вимоги позивача підлягають задоволенню, так як відповідачем порушені вимоги Законів України «Про систему оподаткування», «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» у зв’язку з неподанням податкової декларації протягом більше одного календарного року.

Керуючись ст.ст. 2, 8-12, 69, 71, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

                 п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська  – задовольнити.

Припинити юридичну особу – Приватне підприємство «Гермес-Дніпро» (код ЄДРПОУ 32613996).

Копію постанови направити Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців для внесення державним реєстратором відповідного запису до ЄДРПОУ.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд шляхом подачі протягом десяти днів заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги або в порядку, встановленому ч.5 ст. 186 КАС України без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Повний текст постанови виготовлено 16 листопада 2009 року.

 

 

Суддя                                                                                                    А.В. Шлай

Дата ухвалення рішення10.11.2009
Оприлюднено22.09.2010
Номер документу8409797
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-11682/09/0470

Постанова від 10.11.2009

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні