Постанова
від 12.11.2009 по справі 2-а-11725\09\0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

                                                     

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                     

         ПОСТАНОВА            

                             ІМЕНЕМ   УКРАЇНИ        

                                                                                                                       

                                                                                                                              справа № 2-а-11725/09/0470

12 листопада 2009 року                                      м. Дніпропетровськ

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді                Шлай А.В.,

при секретарі                            Поліщук А.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська до  Державного підприємства Всеукраїнське видавництво «СІЧ» про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в:

Управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі                                       м. Дніпропетровська звернулось до суду з адміністративним позовом, в якому просить стягнути з Державного підприємства Всеукраїнське видавництво «СІЧ» заборгованість в сумі 2112 грн. 00 копійок.

Представник позивача не з’явився у судове засідання, але надав суду заяву, в якій просить розглянути справу без його участі, позов підтримує у повному обсязі.

Відповідач, належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду, у судове засідання не прибув, про причини неявки не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справи не подав.

Суд, дослідивши письмові докази по справі, встановив, що відповідач зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду в Бабушкінському районі                                 м. Дніпропетровська за реєстраційним № 04020100038, і відповідно, є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Відповідно до довідки-розрахунку суми недоїмки зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за липень 2009 рік, відповідачу належить сплатити суму страхових внесків за липень 2009 року у розмірі 2112,00 грн. Заборгованість в добровільному порядку не сплачено і не оскаржено.

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 17 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Згідно з ч. 3 ст. 18 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страхові внески є цільовим загальнообов’язковим платежем, який справляється на всій території України.

Відповідно до ч.6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Стаття  106 Закону України зазначає, що суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Вирішуючи спір по суті, суд приходить до висновку, що вимоги позивача підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 8-12, 69, 71, 158-164 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

                                                 п о с т а н о в и в :

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі   м. Дніпропетровська – задовольнити.

Стягнути з Державного підприємства Всеукраїнське видавництво «СІЧ» (код ЄДРПОУ 02471910) заборгованість в сумі 2112 (дві тисячі сто дванадцять) гривень.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд шляхом подачі протягом десяти днів заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги або в порядку, встановленому ч.5 ст. 186 КАС України без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Повний текст постанови виготовлено 17 листопада 2009 року.

Суддя                             А.В. Шлай

Дата ухвалення рішення12.11.2009
Оприлюднено22.09.2010
Номер документу8409805
СудочинствоАдміністративне
🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні