Рішення
від 06.09.2019 по справі 136/1269/19
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/1269/19

провадження № 2-о/136/38/19

РІШЕННЯ

іменем України

"06" вересня 2019 р. м. Липовець

Липовецький районний суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді Кривенка Д.Т.,

присяжних Драчевського Л.Д., Бондар В.М.,

за участі секретаря судового засідання Марчук Н.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Липовець цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Костянтинівська сільська рада Липовецького району Вінницької області про скасування рішення суду про визнання особи безвісно відсутньою,-

ВСТАНОВИВ:

Представник заявника звернувся до суду із вищевказаною заявою, в якій просить суд скасувати рішення Липовецького районного суду Вінницької області від 09.07.2004 про визнання безвісно відсутньою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заява мотивована тим, що заявник ще у 2000 році поїхала до Італії, де проживала досить довгий час і до України повернулась лише у 2019 році. При зверненні до органів ДРАЦС з метою отримання актового запису про її народження їй стало відомо про існування рішення Липовецького районного суду Вінницької області від 09.07.2004 про визнання її, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , безвісно відсутньою, що стало підставою для звернення до суду із даною заявою для припинення юридичних наслідків, які виникли із вказаним судовим рішенням.

Заявник та її представник в судове засідання не з`явились, останній подав до суду заяву, згідно якої просить розглянути справу у їх відсутність, заявлені вимоги підтримує та просить задовольнити.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, сільський голова направив до суду заяву, в якій просить розглянути справу у відсутність їх представника, не заперечують проти задоволення заяви.

Відповідно до ст. ст. 223, 247 ЦПК України, суд вважає можливим розглянути справу у відсутність учасників справи, на підставі наявних в матеріалах справи доказів, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали справи, оцінивши усі зібрані у справі докази, встановив, що рішенням Липовецького районного суду Вінницької області від 09.07.2004 (а.с.7), ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 було визнано безвісно відсутньою.

Вказане рішення суду набрало законної сили 09.08.2004 та було направлено до відповідного органу державної реєстрації актів цивільного стану для реєстрації смерті фізичної особи.

08.07.2019 ОСОБА_1 подала до суду заяву з проханням скасувати вищевказане рішення суду про визнання її безвісно відсутньою.

Відповідно до ст. 45 ЦК України, ст.309 ЦПК України якщо фізична особа, яка була визнана безвісно відсутньою, з`явилася або якщо одержано відомості про місце її перебування, суд за місцем її перебування або суд, що постановив рішення про визнання цієї особи безвісно відсутньою, за заявою цієї особи або іншої заінтересованої особи скасовує рішення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою.

Згідно паспортного документа серія НОМЕР_1 виданого 27.02.1998 Замостянським РВ УМВС України в Вінницькій області (а.с. 4-6), ОСОБА_1 народилась ІНФОРМАЦІЯ_1 , тобто є тією особою, яку рішенням суду від 09.07.2004 було визнано безвісно відсутньою.

Згідно інформації наданої Костянтинівською сільською радою від 17.07.2019 встановлено, що ОСОБА_1 зареєструвала своє місце проживання на території сільської ради по АДРЕСА_1 з 01.07.2019, де проживає по даний час.

Зважаючи на викладене, а також підтвердження факту появи ОСОБА_1 , яка була визнана безвісно відсутньою рішенням суду, наявність заяви останньої про скасування вказаного, враховуючи інтереси заявника, суд вважає необхідним заяву задовольнити.

Відповідно до ч.7 ст.294 ЦПК України, при ухваленні судом рішення у справах окремого провадження судові витрати не відшкодовуються, якщо інше не встановлено законом.

За таких обставин сплачений заявником судовий збір при пред`явлені даної заяви залишається за нею.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 45 ЦК України, ст.ст. 4, 13, 76-81, 263-265, 293, 294, 309 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП - НОМЕР_2 ), заінтересована особа: Костянтинівська сільська рада Липовецького району Вінницької області (місцезнаходження: вул.. Миру, 12, с. Костянтинівка, Липовецького району, Вінницької області, 22510, ЄДРПОУ- 04329056) про скасування рішення суду про визнання особи безвісно відсутньою, - задовольнити в повному обсязі.

Скасувати рішення Липовецького районного суду Вінницької області від 09.07.2004 про визнання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 , безвісно відсутньою.

Судові витрати залишити за заявником.

Копію рішення суд надіслати відповідному органу державної реєстрації актів цивільного стану для анулювання актового запису про смерть.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів учасниками справи до Вінницького апеляційного суду через Липовецький районний суд Вінницької області.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Д.Т. Кривенко

Присяжні Л.Д. Драчевський

В.М. Бондар

СудЛиповецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення06.09.2019
Оприлюднено10.09.2019
Номер документу84102884
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —136/1269/19

Рішення від 06.09.2019

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 09.07.2019

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні