Ухвала
від 06.09.2019 по справі 607/21158/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.09.2019 Справа №607/21158/19

Слідчий суддяТернопільського міськрайонногосуду Тернопільськоїобласті ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянувши усудовому засіданнів залісуду вмісті Тернополіклопотання слідчогослідчого відділуТернопільського ВПГУНП вТернопільській області ОСОБА_3 про проведення земельно технічної експертизи,

ВСТАНОВИВ :

Слідчим відділом Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні№12019210010001458 від 17.05.2019, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.275 КК України.

Слідчий СВТернопільського відділуполіції ГУНПв Тернопільськійобласті ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210010001458 від 17.05.2019, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.275 КК Українипро проведення земельно технічної експертизи.

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 , будучи повідомленим про дату та час розгляду клопотання, не з`явився, однак відповідно до ч.3 ст.244 КПК України його неявка не перешкоджає розгляду клопотання.

Дослідивши клопотання, оглянувши копії матеріалів кримінального провадження, якими слідчий обґрунтовує клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як вбачається із клопотання, на адресу СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшла колективна заява від мешканців будинку про факт можливого, порушення правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд під час проектування будинку на АДРЕСА_1 . На даний час в ході здійснення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні виникла необхідність у з`ясуванні, дотримань вимог чинного законодавства, при видачі Управлінням містобудування архітектури та кадастру Тернопільської міської ради на будівництво багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_1 .

У ході досудового розслідування також встановлено, що земельна ділянка на якій здійснюється будівництво багатоквартирного житлового будинку по АДРЕСА_1 ., частково знаходиться в санітарно захисній зоні залізниці.

У зв`язкуіз вищенаведеним,в ходідосудового розслідуваннявиникла необхідністьу проведенніземельної технічноїекспертизи длявстановлення відповідностіфактичного розташування,будівництва багатоквартирногобудинку заадресою вул. Білогірська 25 в м. Тернополі,з`ясування санітарнозахисних зонзалізниці заадресою вул.Білогірська 25в м.Тернополі, встановлення фактичних координатів земельної ділянки залізниці за адресою вул. Білогірська 25 в м. Тернополі з кадастровим номером 6110100000:12:018:0074., площею 0.262га. Для чого необхідні спеціальні знання у галузі судової експертизи.

З цією метою, у відповідності до п.3 ч.2 ст.242 та ст.243 КПК України необхідно залучити експерта (експертів) для проведення земельно технічної експертизи.

Так, у відповідності до ч.1 ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

У зв`язку з тим, що проведення земельно технічної експертизи здійснюється експертами Тернопільського відділення Київського науково дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, вище зазначену експертизу для виконання доцільно призначити у вказану установу з переліком запитань, які необхідно поставити перед експертом та які мають істотне значення для кримінального провадження, а саме:

-Чи відповідаєфактичне розташуваннябагатоквартирного будинку,за адресою: вул. Білогірська 25 в м. Тернополі.

- Чи знаходиться земельна ділянка за адресою: вул. Білогірська 25 в м. Тернополі в межах червоних ліній, та санітарно захисній зоні колії.

- Чи відповідають фактичні координати земельної ділянки за адресою: вул. Білогірська 25 в м. Тернополі, координатам меж земельної ділянки за кадастровим номером 6110100000:12:018:0074., площею 0.262 га.

Беручи до уваги підстави, викладені у клопотанні та те, що для вирішення вказаних питань, які мають істотне значення для кримінального провадження необхідне залучення експерта, слідчий суддя приходить до переконання про підставність і обґрунтованість клопотання, а відтак, про його часткове задоволення за виключенням зобов`язання Тернопільське відділенняКиївського науково дослідногоінституту судовихекспертиз Міністерстваюстиції України надати іншій особі за її дорученням чи дорученням керівництва органу досудового розслідування СУ ГУНП в Тернопільській області висновок (висновки) експерта (експертів) за результатами проведеної технічної експертизи, оскільки відповідно до ч. 9 ст. 244 КПК України висновок експерта, залученого слідчим суддею, надається особі, за клопотанням якої він був залучений.

Крім цього, слідчий суддя вважає за доцільне визначити експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи, а саме ту, яку вказує слідчий у клопотанні, а також погодити питання, зазначені слідчим у клопотанні, які необхідно експертам (експерту) дослідити в ході проведення експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 242, 244, 245 КПК України,

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого слідчого відділу Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про проведення земельно технічної експертизи задовольнити частково.

Доручити експерту (експертам) Тернопільського відділенняКиївського науково дослідногоінституту судовихекспертиз Міністерстваюстиції України провести у кримінальному провадженні №12019210010001458від 17.05.2019,за ознакамизлочину,передбаченого ч.1ст.275КК Україниземельну технічну експертизу.

Поставити перед експертом (експертами) Тернопільського КНДІСМіністерства юстиціїУкраїни наступний перелік питань, які необхідно дослідити в ході проведення технічної експертизи:

-Чи відповідаєфактичне розташування,багатоквартирного будинкуза адресою: вул. Білогірська 25 в м. Тернополі?

- Чи знаходиться земельна ділянка за адресою: вул. Білогірська 25 в м. Тернополі в межах червоних ліній, та санітарно захисній зоні колії?

- Чи відповідають фактичні координати земельної ділянки за адресою: вул. Білогірська 25 в м. Тернополі, координатам меж земельної ділянки за кадастровим номером 6110100000:12:018:0074., площею 0.262 га?

Зобов`язати Тернопільське відділенняКиївського науково дослідногоінституту судовихекспертиз Міністерстваюстиції України надати слідчому СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 висновок (висновки) експерта (експертів) за результатами проведеної технічної експертизи.

У задоволенні іншихвимогклопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення06.09.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу84117413
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення експертизи

Судовий реєстр по справі —607/21158/19

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні