Ухвала
від 06.09.2019 по справі 210/2333/19
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/2333/19

Провадження № 1-кс/210/2983/19

"06" вересня 2019 р.

Слідчий суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання та додані до клопотання матеріали, надані старшим слідчим СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області капітаном поліції ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристом 1-го класу ОСОБА_3 , винесене в кримінальному провадженні №12019040710000546 від 10.04.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.367 ч.2 КК України, про дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

04.09.2019 року старший слідчий СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області капітан поліції ОСОБА_2 , звернувся до Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області із клопотанням про дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, винесене в кримінальному провадженні №12019040710000546 від 10.04.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.367 ч.2 КК України, та погоджене з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристом 1-го класу ОСОБА_3 .

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий зазначив, що у провадженні СВ Металургійного ВП КВП ГУНП України в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019040710000546 від 10.04.2019 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що між ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), АДРЕСА_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), АДРЕСА_2 укладено договір №561 від 01.11.2018 року «Капітальний ремонт конструктивних елементів житлового будинку за адресою: АДРЕСА_3 », із строком виконання робіт до 15 грудня 2018. Відповідно до актів приймання виконаних будівельних робіт, проведені ремонтні роботи на зазначеному об`єкті було виконано в повному обсязі, що підтверджено платіжними дорученнями про сплату грошових коштів.

В ході аналізу кошторисної документації до вищевказаного договору, яку підписано з боку замовника посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та з боку виконавця керівником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_3 ), встановлено, що в порушення вимог п. 5.5 ДСТУ-Н Б Д.1.1 2:2013 "Настанови щодо визначення прямих витрат у вартості будівництва" відповідно до якого "поточні ціни на матеріальні ресурси приймаються за даними замовника за обґрунтованою (як правило, найменшою при всіх рівних характеристиках) ціною матеріальних ресурсів на підставі проведеного аналізу поточних цін на ринку будівельних матеріалів, виробів та конструкцій у регіоні", затвердили кошторисну документацію до якої було внесено завищені ціни на матеріальні ресурси, що у сукупності значно вплинуло на загальну вартість об`єкта будівництва. Внаслідок чого створено умови для розкрадання бюджетних коштів шляхом завищення цін на матеріальні ресурси.

ІНФОРМАЦІЯ_1 відповідно до умов № 561 від 01.11.2018 року «Капітальний ремонт конструктивних елементів житлового будинку за адресою: АДРЕСА_3 » перераховано передоплату у розмірі 30 % на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) у сумі 536 774,38 грн.

В свою чергу посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснили перерахування частини грошових коштів на «Капітальний ремонт конструктивних елементів житлового будинку за адресою: АДРЕСА_3 (ремонт покрівлі), м. Кривий ріг, Дніпропетровська область» на адресу ФОП ОСОБА_4 , ІНН НОМЕР_4 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_4 , за матеріали, які використовувались при проведенні капітального ремонту.

В подальшому посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_3 ) здійснили перерахування частини грошових коштів на «Капітальний ремонт конструктивних елементів житлового будинку за адресою: АДРЕСА_3 » на адресу ФОП ОСОБА_5 , ІНН НОМЕР_5 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_5 , за матеріали, які використовувались при проведенні капітального ремонту.

За результатами проведення тимчасового доступу до речей та документів, було вилучено інформацію яка перебуває у володінні АТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", а саме інформацію по розрахунковим рахункам ФОП ОСОБА_5 , ІНН НОМЕР_5 та ФОП ОСОБА_4 , ІНН НОМЕР_4 . В ході аналізу вилученої інформації встановлено, що останні закуповували матеріали у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), зареєстроване за адресою: АДРЕСА_6 .

Враховуючи вищевикладене, а також те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, їх можливо використати як докази та немає можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів та відомостей, з можливістю вилучення їх оригіналів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), зареєстроване за адресою: АДРЕСА_6 , тобто документів із відомостями про взаємовідносини ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " з ФОП ОСОБА_4 ; з ФОП ОСОБА_5 ; та з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 01.09.2018 по 31.12.2018 року, а саме:

- Договори купівлі-продажу з ФОП ОСОБА_4 ; та ФОП ОСОБА_5 , рахунки-фактура, товарно-транспортні-накладні, платіжні доручення, акти-приймання-передачі матеріалів;

- Договори купівлі-продажу з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), рахунки-фактура, товарно-транспортні-накладні, платіжні доручення, акти-приймання-передачі матеріалів.

- Книги складського обліку продукції;

- Прибутково-видаткові документи;

- Документи підтверджуючі прийняття на баланс товарно-матеріальних цінностей, списання;

- Довіреності на придбання, реалізацію товарно-матеріальних цінностей;

- Виписки з банківських рахунків щодо руху грошових коштів;

- Документи підтверджуючі придбання матеріалів, рахунки фактури, платіжні доручення, документи підтверджуючі походження товарів;

- Документи підтверджуючі видачу та отримання матеріалів, з зазначенням посадової особи хто видавав та отримував матеріали;

- Договори перевезення матеріалів;

- Документи, що відображають придбання, походження та якість будівельних матеріалів, специфікації, сертифікати якості, паспорти якості, протоколи випробувань, калькуляції на виготовлення та інші документи.

Також слідство вважає, що є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, в зв`язку з чим слідчий просить розглянути вказане клопотання про тимчасовий доступ без виклику осіб, у володінні яких знаходяться документи, а саме посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до вимого ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вказані обставини, враховуючи особливості розслідування, неможливо встановити та довести іншим способом, без використання як доказів відомостей, що містяться в наведених вище документах.

Враховуючи викладене, слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином, надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Згідно ст.132 ч.2 КПК України, клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді подається до місцевого загального суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Клопотання розглядається в порядку ст.163 ч.2 КПК України.

Положення ст.91 КПК України зобов`язує орган досудового розслідування у кримінальному провадженні встановити час, місце, спосіб та інші обставини вчинення злочину, а також вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

У відповідності до ст.84 ч.1 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Повно, всебічно та об`єктивно дослідивши матеріали клопотання та додані до нього додатки, слідчий суддя приходить до висновку, що заявлене клопотання є таким, що підлягає задоволенню з урахуванням наступного.

Тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується з метою дієвості цього провадження (ст.131 КПК України).

Відповідно до положень ст.159 ч.1 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі документи, можливості ознайомлення з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст.159 ч.2 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документі здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Положеннями ст.160 ч.2 КПК України передбачено, що у клопотанні зазначаються: 1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання; 2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; 4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; 6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; 7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Відповідно до ст.163 ч.2 КПК України, якщо сторона кримінально провадження, яка звернулась з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Згідно ст.163 ч.5 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи.

Згідно зі ст.163 ч.6 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно зі ст.163 ч.7 КПК України, слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи те, що документи, до яких просить надати тимчасовий доступ слідчий, знаходяться у володінні посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), зареєстроване за адресою: АДРЕСА_6 , відповідно до ст.162 ч.1 КПК України, становить охоронювану законом таємницю, вважаю, що слідчий, згідно ст.163 ч.6 КПК України, довів можливість використання як доказів вказаних документів, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Слідчий суддя, дослідивши витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019040710000546 від 10.04.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.367 ч.2 КК України, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані у клопотанні документи знаходиться у володінні посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), зареєстроване за адресою: АДРЕСА_6 , та відносяться до охоронюваної законом таємниці, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Також мотиви клопотання підтверджуються наданими до клопотання копіями матеріалів кримінального провадження.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст.107, 110, 159-164, 165, 166, 309, 369-372 та 395 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області юристом 1-го класу ОСОБА_3 , винесене в кримінальному провадженні №12019040710000546 від 10.04.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.367 ч.2 КК України, про дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, - задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_2 , та/або прокурору Криворізької місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , або прокурорам групи прокурорів; оперуповноваженому Управління захисту економіки в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України ОСОБА_6 ; оперуповноваженому Управління захисту економіки в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України ОСОБА_7 , право тимчасового доступу до оригіналів речей і документів, з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), зареєстроване за адресою: АДРЕСА_6 , тобто документів із відомостями про взаємовідносини ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " з ФОП ОСОБА_4 ; з ФОП ОСОБА_5 ; та з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 01.09.2018 по 31.12.2018 року, а саме:

- Договори купівлі-продажу з ФОП ОСОБА_4 та ФОП ОСОБА_5 , рахунки-фактура, товарно-транспортні-накладні, платіжні доручення, акти-приймання-передачі матеріалів;

- Договори купівлі-продажу з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), рахунки-фактура, товарно-транспортні-накладні, платіжні доручення, акти-приймання-передачі матеріалів.

- Книги складського обліку продукції;

- Прибутково-видаткові документи;

- Документи підтверджуючі прийняття на баланс товарно-матеріальних цінностей, списання;

- Довіреності на придбання, реалізацію товарно-матеріальних цінностей;

- Виписки з банківських рахунків щодо руху грошових коштів;

- Документи підтверджуючі придбання матеріалів, рахунки фактури, платіжні доручення, документи підтверджуючі походження товарів;

- Документи підтверджуючі видачу та отримання матеріалів, з зазначенням посадової особи хто видавав та отримував матеріали;

- Договори перевезення матеріалів;

- Документи, що відображають придбання, походження та якість будівельних матеріалів, специфікації, сертифікати якості, паспорти якості, протоколи випробувань, калькуляції на виготовлення та інші документи.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя в порядку ст.166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Строк дії даної ухвали один місяць, тобто до 05 жовтня 2019 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.09.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу84134998
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —210/2333/19

Ухвала від 06.10.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 06.10.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 07.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 07.05.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 09.04.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 06.04.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні