Ухвала
від 10.09.2019 по справі 455/1250/19
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/1250/19

Провадження № 2-о/455/33/2019

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

10 вересня 2019 року м.Старий Самбір

Суддя Старосамбірського районного суду Львівської області Ніточко Л.Й.,

розглянувши цивільну справу №455/1250/19 за заявою

ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ,

заінтересовані особи - ОСОБА_2 , житель АДРЕСА_2 реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_2 ,

ОСОБА_3 , жителька АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_3 ,

орган опіки та піклування виконавчого комітету Верхньолужоцької сільської ради Старосамбірського району Львівської області, юридична адреса: с.Верхній Лужок Старосамбірського району Львівської області, поштовий індекс 82084, код ЄДРПОУ 04371420,

про надання права на шлюб,

В С Т А Н О В И В:

06.09.2019 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про надання права на шлюб, посилаючись на те, що вона народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 у с. Верхній Лужок Старосамбірського району Львівської області. ЇЇ батьками є ОСОБА_4 та ОСОБА_3 .

ІНФОРМАЦІЯ_2 у соціальній мережі Інстаграм вна познайомилася із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , а з 15.04.2019 року вони почали зустрічатися і з самого початку їхніх зустрічей між ними склалися дуже теплі і щирі стосунки. Вони мають взаємні міцні почуття любові та поваги один до одного. Бажають створити нову сім`ю, народити та виховати майбутніх дітей. Про своє бажання створити сім`ю повідомили своїх батьків, які не заперечують проти реєстрації шлюбу.

На даний час вона перебуває в стані вагітності, терміном 13-14 тижнів.

Коли вони звернулися до Тершівської сільської ради Старосамбірського району Львівської області із заявою про реєстрацію шлюбу, їй було роз`яснено про те, що вона не досягла шлюбного віку і їй було запропоновано звернутись в судовому порядку із заявою про надання права на шлюб.

Реєстрація шлюбу з ОСОБА_2 відповідає її інтересам, вони кохають один одного та зацікавлені в реєстрації шлюбу.

Просить надати їй право на шлюб з громадянином України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Заява подана з додержанням вимог статей 175-177, 318 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстаційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення та відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про: обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи; надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності; визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою; усиновлення; встановлення фактів, що мають юридичне значення; відновлення прав на втрачені цінні папери на пред`явника та векселі; передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність; визнання спадщини відумерлою; надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку; примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу; розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичних та фізичних осіб.

Згідно ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Розгляд справи необхідно проводити за правилами окремого провадження, тому справу слід прийняти до розгляду, відкрити провадження та призначити судове засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 187, 260, 293, 334-335 Цивільного процесуального кодексу України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , орган опіки та піклування виконавчого комітету Верхньолужоцької сільської ради Старосамбірського району Львівської області, про надання права на шлюб.

Справу розглядати за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання у приміщенні Старосамбірського районного суду Львівської області за адресою: місто Старий Самбір, вулиця Шевченка-бічна, №1, Старосамбірського району Львівської області на 02 жовтня 2019 року на 12 годину 00 хвилин.

Копію ухвали, копії заяви та доданих до неї документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Роз`яснити заінтересованим особам, що вони можуть заперечувати проти заяви, посилаючись на незаконність вимог, їх необґрунтованість, наявність перешкод для відкриття провадження в справі, мають право надати суду письмове заперечення на заяву з обов`язковою вказівкою на докази, що спростовують заяву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1322/.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи за правилами п.п. 15.5 п. 15 Перехідних положень ЦПК України ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Львівського апеляційного суду через Старосамбірський районний суд.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л.Й.Ніточко

СудСтаросамбірський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення10.09.2019
Оприлюднено11.09.2019
Номер документу84152781
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —455/1250/19

Рішення від 02.10.2019

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні