Ухвала
від 10.09.2019 по справі 127/24805/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/24805/19

Провадження №1-кс/127/13846/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 вересня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про арешт майна, мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019020010001489, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 - ч. 2 ст. 296 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Вінницького ВП звернулась ОСОБА_4 із заявою про те, що невідомі особи 06.07.2019, близько 02:40, на території ресторану "Аура", що знаходиться на площі Гагаріна, 2, у м. Вінниці, із хуліганських мотивів, без будь-яких на те причин, нанесли тяжкі тілесні ушкодження її чоловіку ОСОБА_5 . Також в ході досудового слідства встановлено, що в той же час, невідомі особи на території ресторану «Аура» нанесли тілесні ушкодження ОСОБА_6 , який в подальшому перебував на лікуванні у ВОКЛ ім. М.І. Пирогова у м. Вінниці з діагнозом: «Перелом правої виличної кістки».

За даним фактом 07.07.2019, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 - ч. 2 ст. 296 КК України.

В ході досудового розслідування Слідчим відділом Вінницького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області, було ініційовано проведення слідчої дії - обшуку приміщення ресторанного комплексу «АУРА», директором якого являється ОСОБА_7 , який відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру осіб є керівником ТОВ «ЗОЛАКС», код ЄДРПОУ 39389055, вид діяльності: діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, що знаходиться у будинку, який розташований за адресою: площа Гагаріна, 2, у м. Вінниці, та належить ПрАТ «ВІННИЦЬКИЙ УНІВЕРМАГ», код ЄДРПОУ 01557213, з метою відшукання та вилучення серверу, серверів чи інших технічних засобів, що забезпечують зберігання відповідної інформації, на які здійснюється запис відеоспостереження на всій території ресторану «Аура», з метою отримання відео з усіх камер за період часу з 22 год 05.07.2019 по 6 год 06.07.2019, про що до Вінницького міського суду, було подано клопотання, погоджене з прокурором Вінницької місцевої прокуратури. Так ухвалою слідчого судді Вінницького міського суду ОСОБА_1 №127/23038/19 від 21.08.2019 року було отримано дозвіл на проведення даної слідчої дії.

Відтак, 06.09.2019 року, в ході проведення обшуку приміщення ресторанного комплексу «АУРА», директором якого являється ОСОБА_7 , який відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру осіб є керівником ТОВ «ЗОЛАКС», код ЄДРПОУ 39389055, вид діяльності: діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, що знаходиться у будинку, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , та належить ПрАТ «ВІННИЦЬКИЙ УНІВЕРМАГ», код ЄДРПОУ 01557213, було виявлено та вилучено: НЖМД марки «SEAGATE» NAS HDD із серійним номером НОМЕР_1 ; НЖМД марки «SEAGATE» NAS HDD із серійним номером Z306C4DY; НЖМД марки «SEAGATE» Surveillance HDD із серійним номером WDH0496W.

В подальшому дані речі було вилучено та поміщено до спец. пакету НПУ ГСУ №4467984.

Вказані предмети можуть містити на собі сліди, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та які будуть процесуальним джерелом доказів по кримінальному провадженню, оскільки вони є предметом злочину.

Арешт вказаних предметів, які вже вилучені, необхідний для попередження зміни чи знищення його властивостей в результаті використання третіми особами, що може призвести до втрати ним значення речового доказу та перешкодить встановленню істини у провадженні.

У зв`язку з вищевказаним, з метою забезпечення належного розслідування по кримінальному провадженню, зберігання речових доказів та недопущенні можливості їх втрати або знищення виникла необхідність в отриманні дозволу слідчого судді на арешт вище зазначених предметів, а саме НЖМД марки «SEAGATE» NAS HDD із серійним номером WDH05N9L; НЖМД марки «SEAGATE» NAS HDD із серійним номером Z306C4DY; НЖМД марки «SEAGATE» Surveillance HDD із серійним номером WDH0496W, які було поміщено до спец. пакету НПУ ГСУ №4467984, просив задовольнити клопотання.

В судове засідання слідчий не з`явився, однак останнім було подано заяву про розгляд клопотання без його участі. Вимоги клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Суд,перевіривши клопотання,дослідивши доказипо данихматеріалах,дійшов висновку,що клопотанняпідлягає задоволенню, з метою забезпечення належного розслідування по кримінальному провадженню, зберігання речового доказу та недопущенні можливості його втрати або знищення та вказане майно відповідає критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 КПК України.

Так,згідно ч.1ст.170КПК Україниарештом майнає тимчасове,до скасуванняу встановленомуКПК Українипорядку,позбавлення заухвалою слідчогосудді абосуду правана відчуження,розпорядження та/абокористування майном,щодо якогоіснують достатніпідстави вважати,що воноє предметом,засобом чизнаряддям вчиненнязлочину,доказом злочину,набуте злочиннимшляхом,доходом відвчиненого злочину,отримане зарахунок доходіввід вчиненогозлочину абоможе бутиконфісковане упідозрюваного,обвинуваченого,засудженого чиюридичної особи,до якоїможе бутизастосовано заходикримінально-правовогохарактеру,або можепідлягати спеціальнійконфіскації щодотретіх осіб,юридичної особиабо длязабезпечення цивільногопозову.Арешт майнаскасовується увстановленому КПКУкраїни порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Відповідно доч.6ст.170КПК Україниарешт можебути накладенийу встановленомуцим Кодексомпорядку нарухоме чинерухоме майно,гроші убудь-якійвалюті готівкоюабо убезготівковій формі,в томучислі коштита цінності,що знаходятьсяна банківськихрахунках чина зберіганніу банкахабо іншихфінансових установах,видаткові операції,цінні папери,майнові,корпоративні права,які перебуваютьу власностіабо володінні,користуванні,розпорядженні підозрюваного,обвинуваченого,засудженого,третіх осіб,щодо якихухвалою чирішенням слідчогосудді,суду визначенонеобхідність арештумайна. Не може бути арештовано майно, якщо воно перебуває у власності добросовісного набувача.

В силу ст. 171 КПК України з клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову також цивільний позивач.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про доцільність накладення арешту на зазначене в клопотанні майно.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 131,132, 170,171 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 - задовольнити.

Накласти арешт на предмети, вилучені в ході обшуку приміщення ресторанного комплексу «АУРА», директором якого являється ОСОБА_7 , який відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру осіб є керівником ТОВ «ЗОЛАКС», код ЄДРПОУ 39389055, вид діяльності: діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, що знаходиться у будинку, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , та належить ПрАТ «ВІННИЦЬКИЙ УНІВЕРМАГ», код ЄДРПОУ 01557213, від 06.09.2019 року, а саме: НЖМД марки «SEAGATE» NAS HDD із серійним номером WDH05N9L; НЖМД марки «SEAGATE» NAS HDD із серійним номером Z306C4DY; НЖМД марки «SEAGATE» Surveillance HDD із серійним номером WDH0496W, які було поміщено до спец. пакету НПУ ГСУ №4467984.

Виконання ухвалидоручити слідчому СВ Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 .

Зобов`язати слідчого повідомити заінтересованих осіб про накладення арешту на зазначене майно.

На ухвалу судді може бути подана апеляція протягом п`яти діб з дня її винесення до Вінницького апеляційного суду.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення10.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84153195
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —127/24805/19

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні