Ухвала
від 05.09.2019 по справі 906/1157/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "05" вересня 2019 р. м. Житомир Справа № 906/1157/17

Господарський суд Житомирської області у складі судді Костриці О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" від 23.02.2018 з грошовими вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" в межах справи № 906/1157/17 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Інновація" (м.Київ) до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" (м. Коростень, Житомирська область) про банкрутство

за участю учасників судового процесу:

від заявника (Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон"): не з`явився;

від ініціюючого кредитора: Філатова О.С. - представник Товариства з обмеженою відповідальністю "ФК "Інновація" (ордер на надання правничої допомоги серії АА №1003724; посвідчення адвоката України № 000462 видане 11.03.2019) (була присутня у судовому засіданні 05.09.2019);

від кредиторів: не з`явились;

від боржника: Кулик М.В. - розпорядник майна (був присутній у судовому засіданні 05.09.2019)

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" (далі - ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой").

Ухвалою господарського суду від 18.07.2019 відкладено розгляд заяви Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" (далі - ПАТ "Коростенський шляхзалізобетон") від 23.02.2018 з грошовими вимогами до ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой"; призначено наступне засідання суду на 05.09.2019 о 12:00 год.

05.09.2019 на електронну пошту суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Порше Мобіліті" від 04.09.2019 про розгляд заяви ПАТ "Коростенський шляхзалізобетон" від 23.02.2018 з грошовими вимогами до ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" без участі представника кредитора, яка задоволена судом.

ПАТ "Коростенський шляхзалізобетон" у судове засідання 05.09.2019 повноважного представника не направлено, про причини неявки не повідомлено, вимоги ухвали суду від 18.07.2019 не виконано, хоча про час та місце судового засідання повідомлено своєчасно та відповідно до вимог Господарського процесуального кодексу України, що підтверджується рекомендованими повідомленнями про вручення представнику товариства копії ухвали від 18.07.2019 (т. 15 а.с. 122, 131).

ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" у судове засідання 05.09.2019 повноважного представника не направлено, про причини неявки не повідомлено, вимоги ухвали суду від 18.07.2019 не виконано, хоча про час та місце судового засідання повідомлено своєчасно та відповідно до вимог Господарського процесуального кодексу України, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення представнику товариства копії ухвали від 18.07.2019 (т. 15 а.с. 121).

У судовому засіданні розпорядником майна боржника арбітражним керуючим Куликом М.В. та представником ініціюючого кредитора заперечено щодо задоволення заяви ПАТ "Коростенський шляхзалізобетон" від 23.02.2018 з грошовими вимогами до ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой".

Відповідно до частини 6 статті 12 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), господарські суди розглядають справи про банкрутство в порядку провадження, передбаченого цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно з статтею 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Цей Закон має пріоритет перед іншими законодавчими актами України у регулюванні відносин, пов`язаних з банкрутством суб`єктів підприємницької діяльності, за винятком випадків, передбачених цим Законом.

Частиною 4 статті 74 ГПК України унормовано, що суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

У Рекомендаціях R (84) 5 Комітету Міністрів Ради Європи державам-членам стосовно принципів судочинства, що направлені на удосконалення судової системи, наголошується на тому, що суд повинен, принаймні в ході попереднього засідання, а якщо можливо, і протягом всього розгляду, відігравати активну роль у забезпеченні швидкого судового розгляду, поважаючи при цьому права сторін, в тому числі і їх право на неупередженість.

Ухвалою Коростенського міськрайонного суду Житомирської області від 25.04.2017 постановлено надати старшому слідчому слідчого відділу Коростенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області майору поліції Ступницькому Володимиру Михайловичу та оперуповноваженому Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України старшому лейтенанту поліції Завацькому Ярославу Миколайовичу, доступ до речей і документів та розпорядження про їх вилучення (виїмку) у забудовника ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" (ЄДРПОУ 30014709), юридична адреса: Житомирська обл., м.Коростень, вул. Грушевського, 106-а, щодо проведення будівельних робіт на об`єкті незавершеного будівництва житлового призначення, будівництво якого не завершено за адресою: Житомирська обл., м. Коростень, вул. Маяковського, буд. 111-а, зокрема, договори на виконання робіт, додаткові угоди та договори генпідряду та субпідряду; акти виконаних робіт (форми КБ-2В); довідки про вартість виконаних робіт (форми КБ-3); ресурсні відомості; документи щодо якості, відповідності та походження матеріалів, які використовувалися під час виконання робіт; платіжні первинні бухгалтерські документи.

Ухвалою Коростенського міськрайонного суду Житомирської області від 27.07.2016 у справі № 279/3731/16-к надано дозвіл старшому слідчому слідчого відділу Коростенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області Ступницькому В.М. на проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання керівника ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" Тарасенка Сергія Івановича, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання і вилучення, зокрема, документів, які стосуються проведення будівництва вказаного будинку (первинні бухгалтерські документи, акти виконаних робіт та інше).

Враховуючи приписи статті 74 ГПК України, а саме право суду самостійно витребувати докази у разі наявності сумнівів щодо добросовісного здійснення учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів та виходячи з характеру спірних правовідносин та предмету доказування у розглядуваному спорі, суд дійшов висновку, що з метою забезпечення повного та всебічного з`ясування всіх обставин по заяві та дотримання засад здійснення господарського судочинства, доцільним є витребування від слідчого відділу Коростенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України необхідних для розгляду заяви копій документів.

Будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду (частина 6 статті 81 ГПК України).

Відповідно до частини 1 статті 18 ГПК України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

За викладених обставин, враховуючи неявку у судове засідання представника Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" та невиконання вказаним товариством вимог ухвали господарського суду від 24.06.2019, необхідність витребування додаткових доказів, господарський суд прийшов до висновку відкласти розгляд заяви ПАТ"Коростенський шляхзалізобетон" від 23.02.2018 з грошовими вимогами до ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой"; призначити наступне судове засідання.

Керуючись статтями 2, 23, 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтями 18, 74, 81, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд заяви Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" від 23.02.2018 з грошовими вимогами до ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой".

2. Призначити наступне засідання суду на "22" жовтня 2019 р. о 12:10 год. в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 407.

3. Витребувати від Слідчого відділу Коростенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області засвідчені уповноваженою особою органу досудового розслідування копії документів, вилучених у Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой", а саме:

- документи (товаро-транспортні накладні, тощо), в підтвердження транспортування Товариством з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" товару від Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" з метою виконання своїх зобов`язань за договором № 14 від 04.01.2013;

- видаткові накладні, підтверджуючі отримання (придбання) товарів Товариством з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" від Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" за договором № 14 від 04.01.2013;

- первинні документи на підставі яких було оприбутковано Товариством з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" товар отриманий від Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- рахунки на оплату товару виставлені Публічним акціонерним товариством "Коростенський шляхзалізобетон" Товариству з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016 та докази їх отримання;

- журнали-ордери і відомість по рахунку 631 Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- журнали-ордери Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" по розрахункам з Публічним акціонерним товариством "Коростенський шляхзалізобетон" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- оборотно-сальдові відомості Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" по контрагенту Публічному акціонерному товариству "Коростенський шляхзалізобетон" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- податкові декларації Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" з податку на додану вартість з Додатком № 1 (Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (Д1)) та Додатком №5 (Розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)) за період з 04.01.2013 по 31.08.2016 за договором № 14 від 04.01.2013, що міститься в Єдиному Державному реєстрі податкових накладних;

- реєстри виданих та отриманих Товариством з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" податкових накладних, та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників по податкових накладних за період з 04.01.2013 по 31.08.2016 за договором № 14 від 04.01.2013, що міститься в Єдиному Державному реєстрі податкових накладних, що зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних;

- головні книги Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за період 2013 - 2016 роки;

- баланси Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за період з 2013-2016 роки з детальною розшифровкою його статей активу та пасиву в розрізі найменувань основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, кредиторів та дебіторів.

Витребувані документи (докази) надати до суду у строк до 08.10.2019 з посиланням на справу №906/1157/17.

4. Витребувати від Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України засвідчені уповноваженою особою органу досудового розслідування копії документів, вилучених у Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой", а саме:

- документи (товаро-транспортні накладні, тощо), в підтвердження транспортування Товариством з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" товару від Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" з метою виконання своїх зобов`язань за договором № 14 від 04.01.2013;

- видаткові накладні, підтверджуючі отримання (придбання) товарів Товариством з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" від Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" за договором № 14 від 04.01.2013;

- первинні документи на підставі яких було оприбутковано Товариством з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" товар отриманий від Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- рахунки на оплату товару виставлені Публічним акціонерним товариством "Коростенський шляхзалізобетон" Товариству з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016 та докази їх отримання;

- журнали-ордери і відомість по рахунку 631 Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- журнали-ордери Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" по розрахункам з Публічним акціонерним товариством "Коростенський шляхзалізобетон" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- оборотно-сальдові відомості Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" по контрагенту Публічному акціонерному товариству "Коростенський шляхзалізобетон" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- податкові декларації Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" з податку на додану вартість з Додатком № 1 (Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (Д1)) та Додатком №5 (Розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)) за період з 04.01.2013 по 31.08.2016 за договором № 14 від 04.01.2013, що міститься в Єдиному Державному реєстрі податкових накладних;

- реєстри виданих та отриманих Товариством з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" податкових накладних, та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників по податкових накладних за період з 04.01.2013 по 31.08.2016 за договором № 14 від 04.01.2013, що міститься в Єдиному Державному реєстрі податкових накладних, що зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних;

- головні книги Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за період 2013 - 2016 роки;

- баланси Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за період з 2013-2016 роки з детальною розшифровкою його статей активу та пасиву в розрізі найменувань основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, кредиторів та дебіторів.

Витребувані документи (докази) надати до суду у строк до 08.10.2019 з посиланням на справу №906/1157/17.

5. Розпоряднику майна боржника Кулику М.В. надати до господарського суду в термін до 08.10.2019:

- письмові пояснення щодо обставин повідомлених у судовому засіданні 18.07.2019.

6. Товариству з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" надати до господарського суду в термін до 08.10.2019:

- документи (товаро-транспортні накладні, тощо), в підтвердження транспортування Товариством з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" товару від Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" з метою виконання своїх зобов`язань за договором № 14 від 04.01.2013;

- видаткові накладні, підтверджуючі отримання (придбання) товарів від Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" по спірних правовідносинах;

- первинні документи на підставі яких було оприбутковано відповідачем товар отриманий від Публічного акціонерного товариства "Коростенський шляхзалізобетон" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- рахунки на оплату товару виставлені Публічним акціонерним товариством "Коростенський шляхзалізобетон" Товариству з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за спірний період та докази їх отримання;

- журнали-ордери і відомість по рахунку 631 Товариства з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- журнали-ордери по розрахункам з Публічним акціонерним товариством "Коростенський шляхзалізобетон" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- оборотно-сальдові відомості по контрагенту Публічному акціонерному товариству "Коростенський шляхзалізобетон" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- податкові декларації з податку на додану вартість з Додатком № 1 (Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (Д1)) та Додатком №5 (Розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)) за період з 04.01.2013 по 31.08.2016 по спірних правовідносинах, що міститься в Єдиному Державному реєстрі податкових накладних;

- реєстри виданих та отриманих податкових накладних, та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників по податкових накладних за період з 04.01.2013 по 31.08.2016 по спірних правовідносинах, що міститься в Єдиному Державному реєстрі податкових накладних, що зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних;

- головні книги за період 2013 - 2016 роки;

- баланси боржника за період з 2013-2016 роки з детальною розшифровкою його статей активу та пасиву в розрізі найменувань основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, кредиторів та дебіторів.

7. Публічному акціонерному товариству "Коростенський шляхзалізобетон" надати до господарського суду в термін до 08.10.2019:

- рахунки на оплату товару за спірний період, разом з доказами їх виставлення Товариству з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой";

- податкові декларації з податку на додану вартість з Додатком № 1 (Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (Д1)) та Додатком №5 (Розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)) за період з 04.01.2013 по 31.08.2016 по спірних правовідносинах;

- головні книги за період 2013-2016 роки;

- письмові пояснення відносно того, яке відношення до правовідносин між сторонами мають видаткові накладні, додані у підтвердження кредиторських вимог, у яких як підстава продажу, зазначено договори, які не є предметом розгляду;

- журнали-ордери і відомість по рахунку 361 Публічному акціонерному товариству "Коростенський шляхзалізобетон" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- журнали-ордери по розрахункам з Товариством з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой";

- докази, в підтвердження того, що на підставі ухвали Богунського районного суду м. Житомира від 24.04.2013 по справі №295/6226/13-к та згідно протоколу обшуку від 30.04.2013 були вилучені первинні бухгалтерські документи, які підтверджують заборгованість боржника по спірних правовідносинах на загальну суму 12 469 883 грн. 13 коп.;

- оборотно-сальдові відомості по контрагенту Товариству з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційне підприємство "Інтертрансстрой" за період з 04.01.2013 по 31.08.2016;

- інформацію про стан та рух кримінального провадження №32013060000000045 щодо службових осіб ПАТ "Коростенський шляхзалізобетон", підтверджуючі документи надати суду.

Повідомити учасників провадження у справі про банкрутство про дату, час та місце слухання справи, шляхом надіслання на їхню адресу копії даної ухвали, для забезпечення участі у судовому засіданні.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників

Учасникам провадження подавати заяви з процесуальних питань у відповідності до статей 169, 170 Господарського процесуального кодексу України.

Суд доводить до відома, що відповідно до статті 135 ГПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу (п.1); зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству (п. 2); неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин (п. 3); невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів, ненадання копії відзиву на позов, апеляційну чи касаційну скаргу, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк (п. 4); порушення заборон, встановлених частиною десятою статті 188 цього Кодексу (п. 5).

Суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до частини 9 статті 81 ГПК України, у разі неподання учасником справи витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання та яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

Ухвала господарського суду набирає законної сили 05.09.2019 та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Суддя Костриця О.О.

Дата ухвалення рішення05.09.2019
Оприлюднено12.09.2019
Номер документу84155013
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —906/1157/17

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 24.07.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 11.07.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 11.07.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.05.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.03.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.03.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні