Ухвала
від 11.09.2019 по справі 705/3914/17
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/3914/17

2/705/448/19

У Х В А Л А

11 вересня 2019 року м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області в складі :

головуючої судді Годік Л.С.

секретар Шаповал Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні м. Умань цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АВІС АВТО про визнання договору доручення недійсним, про захист прав споживача та стягнення коштів , -

в с т а н о в и в :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АВІС АВТО про визнання договору доручення недійсним, про захист прав споживача та стягнення коштів .

Ухвалою судді від 22.01.2018р. відкрито провадження по справі та призначено її до підготовчого засідання за правилами загального позовного провадження.

До суду представником позивача адвокатом Івановим А.А. подано заяву про зміну назви та місцезнаходження відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю АВІС АВТО на Товариство з обмеженою відповідальністю ЛАЄРС ГРУПП . Зазначено, що відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, отриманого на запит від 02.11.2018 року за № 1004603179, зазначається, що юридична особа (ідентифікаційний код 41216210) провела державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи - 10.10.2017 року за № 1074150004065929; відповідно до яких відбулася зміна повного найменування, зміна місцезнаходження, зміна складу або інформації про засновників.

Крім того, представником позивача адвокатом Івановим А.А. направлено на адресу суду заяву в якій він вказав, про розгляд справи без його участі та без участі ОСОБА_1 ..

Представник відповідача в судове засідання не з`явився.

Беручи до уваги позицію представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання про заміну відповідача підлягає до задоволення за таких підстав: відповідно до частин 2-5 статті 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку. Відповідач, замінений іншим відповідачем, має право заявити вимогу про компенсацію судових витрат, здійснених ним внаслідок необґрунтованих дій позивача. Питання про розподіл судових витрат вирішується в ухвалі про заміну неналежного відповідача.

Отже, враховуючи характер спірних правовідносин, зміст позовних вимог, клопотання представника позивача адвоката Іванова А.А., на підставі викладеного, суд вважає за необхідне змінити назву та місцезнаходження відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю АВІС АВТО на Товариство з обмеженою відповідальністю ЛАЄРС ГРУПП .

На підставі викладеного та, керуючись ст.ст. 51, 259, 260, 197, 353 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Замінити відповідача з Товариство з обмеженою відповідальністю АВІС АВТО на Товариство з обмеженою відповідальністю ЛАЄРС ГРУПП (65074 м. Одеса вул. Академіка Філатова, 90).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позовну заяву з дня вручення ухвали про відкриття провадження по справі з доданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Відзив на позовну заяву повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Направити відповідачу копію позовної заяви з додатками та судовий виклик, ухвалу про відкриття провадження по справі. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає

Головуюча: Л.С. Годік

Дата ухвалення рішення11.09.2019
Оприлюднено12.09.2019
Номер документу84165722
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживача та стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —705/3914/17

Рішення від 02.03.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 11.09.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 27.02.2018

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Ребрина К. Г.

Ухвала від 22.01.2018

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Ребрина К. Г.

Ухвала від 27.12.2017

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Ребрина К. Г.

Ухвала від 28.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Нерушак Л. В.

Ухвала від 06.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Нерушак Л. В.

Ухвала від 03.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Нерушак Л. В.

Ухвала від 25.09.2017

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Ребрина К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні