Ухвала
від 04.09.2019 по справі 201/10085/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/10085/19

Провадження № 1-кс/201/5442/2019

УХВАЛА

04 вересня 2019 року Жовтневий районний суд

м. Дніпропетровська

у складі: головуючого

слідчого судді ОСОБА_1

з секретарем ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що у провадженні четвертого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018041660000047 від 19.10.2018, про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358; ч. 2 ст. 200; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 205; ч. 2 ст. 209 КК України.

Під час досудового розслідування з`ясовано наступне:

- у період березня-червня 2018 року невстановлена особа, діючи умисно, з корисливих мотивів, знаходячись в приміщенні Дніпропетровського регіонального управління ПАТ (після змін АТ) «Полтава-банк» (МФО 331489) за адресою: м. Дніпро, вул. Кавалерійська, б. 9 «А», здійснила використання завідомо підробленого документа, який видається установою, а саме паспорта громадянина України;

- невстановлені особи, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою, у період з березня по червень 2018 року, знаходячись у приміщенні Дніпропетровського регіонального управління ПАТ (після змін АТ) «Полтава-банк» (МФО 331489) за адресою: м. Дніпро, вул. Кавалерійська, б. 9 «А», використали підроблені документи на переказ грошові чеки для отримання готівки з рахунку ПП «Міріал-Прайм» (ЄДРПОУ 34959089);

- у період 2018 року невстановлені особи, діючи умисно, за попередньою змовою в групі осіб, знаходячись у м. Дніпро, вчинили фіктивне підприємництво, а саме придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб): ТОВ «Константа Сервис» (ЄДРПОУ 40237883), ПП «Міріал-Прайм» (ЄДРПОУ 34959089) та інших, з метою прикриття незаконної діяльності;

- у період з 23.03.2018 по 13.06.2018 року невстановлена особа, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою в групі осіб, знаходячись в приміщенні Дніпропетровського регіонального управління ПАТ (після змін АТ) «Полтава-банк» (МФО 331489) за адресою: м. Дніпро, вул. Кавалерійська, б. 9 «А», використовуючи підроблений паспорт громадянина України, здійснила легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, а саме заволоділа коштами, одержаними внаслідок суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації доходів, з розрахункових рахунків ПП «Міріал-Прайм» (ЄДРПОУ 34959089), на загальну суму 15 152 600.00 грн., що перевищує шість тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, та є великим розміром;

- у період з квітня по вересень 2018 року невстановлена особа, діючи умисно, з корисливих мотивів, знаходячись у приміщенні АТ «КБ «Земельний капітал» за адресою: м. Дніпро, вул. Пушкіна, 9а, здійснила використання завідомо підробленого документа, а саме паспорта громадянина України;

- невстановлені особи, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою, у період з квітня по вересень 2018 року, знаходячись у приміщенні АТ «КБ «Земельний капітал» за адресою: м. Дніпро, вул. Пушкіна, 9а, використали підроблені документи на переказ заяви на видачу готівки для отримання готівки з рахунку ТОВ «Константа Сервис».

У ході слідства допитано засновника та директора ПП «Міріал-Прайм» ОСОБА_4 , а також засновника та директора ТОВ «Константа Сервис» ОСОБА_5 , які пояснили, що придбали вказані підприємства без мети ведення підприємницької діяльності, за грошову винагороду, яку отримали від гр. ОСОБА_6 який схилив їх до перереєстрації на їх ім`я вказаних підприємств з метою прикриття незаконної діяльності. Будь-якої фінансово-господарської діяльності вказані особи не здійснювали, документів податкової та бухгалтерської звітності підприємств не підписували.

Вироком Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 16.04.2019 ОСОБА_5 засуджено за ст. 28 ч. 2, ст. 205 ч. 1 КК України за придбання суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «Константа Сервис» з метою прикриття незаконної діяльності.

Вироком Кіровського районного суду м. Дніпропетровська від 03.06.2019 ОСОБА_4 засуджено за ст. 28 ч. 2, ст. 205 ч. 1 КК України за фактом придбання суб`єкта підприємницької діяльності ПП «Міріал-Прайм» з метою прикриття незаконної діяльності.

Зазначені вироки суду набрали законної сили.

Під час проведених в межах кримінального провадження слідчих та оперативних заходів встановлено, що особою, причетною до здійснення незаконної діяльності є ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), яка постійно відвідує зазначене офісне приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , де зберігаються документи з оформлення фіктивних підприємств, грошові кошти для виплати винагород «фіктивним» посадовим особам, та інші предмети та документи, що мають значення для всебічного розслідування кримінального провадження.

Відповідно, під час досудового розслідування встановлено, що оригінали або копії документів, що стосуються: ТОВ «Константа Сервис» (40237883), ПП «Міріал-Прайм» (34959089), ТОВ «Сінто Груп» (40403643), ТОВ «Цекола» (40371224), ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , чорнові записи, печатки, штампи, незаповнені бланки з відбитками печаток, факсиміле, комп`ютерна техніка, мобільні телефони (термінали), сім-картки мобільних операторів, карти пам`яті, флеш накопичувачі, банківські картки, CD, DVD диски, системні блоки, жорсткі диски, оригінали документів, що містять зразки почерку та/або підпису ОСОБА_7 , грошові кошти чи цінності, здобуті злочинним шляхом, та інші речі і документи, які самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень та розкриття кримінальних правопорушень, відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018041660000047, мають знаходитись в офісному приміщенні за адресою: м. Дніпро, вул. Глинки, буд. 20.

За інформацією КП «Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації» ДОР, власниками приміщень за адресою: м. Дніпро, вул. Глинки, буд. 20, є: ОСОБА_9 магазин І-й поверх, площею 200 кв. м.; ОСОБА_10 квартира ІІ-й поверх, 30/100 частки; ОСОБА_11 квартира ІІ-й поверх, 70/100 частки.

Матеріалами кримінального провадження підтверджується, що є достатні підстави вважати, що документи та речі, що мають суттєве значення для розкриття кримінального правопорушення знаходяться за адресою АДРЕСА_1 .

Враховуючи те, що зазначені документи та предмети мають першочергове значення для розкриття кримінального правопорушення, а дані, які в них містяться, можуть бути доказами в ході судового розгляду, з метою повного, об`єктивного та неупередженого розслідування кримінального провадження № 320188041660000047, необхідно провести обшук за адресою: АДРЕСА_1 .

Прокурор клопотання підтримав.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, матеріали кримінального провадження вважає, що клопотання підлягає задоволенню за наступними підставами.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

На підставі ч. 1 ст. 236 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Стаття 30 Конституції України гарантує кожному недоторканність житла чи іншого володіння особи. Так, згідно із цією статтею не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. У невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку.

Відповідно до ст. 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року (Конвенція) кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Згідно до ч. 2 ст. 233 КПК України під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також усі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Враховуючи вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення даного кримінального правопорушення, що дозволять органам досудового розслідування провести подальше розслідування кримінального провадження, враховуючи той факт, що є всі підстави вважати, що за адресою, зазначеною у клопотанні, можуть знаходитись предмети, речі та засоби, які є речовими доказами у кримінальному провадженні, суд приходить до висновку, що клопотання про проведення обшуку підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати прокурорам та слідчим у кримінальному провадженні № 32018041660000047 дозвіл на проведення обшуку приміщень будівлі за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві власності належить ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , які фактично використовуються ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 та невстановленими особами для здійснення протиправної діяльності, з метою відшукання та вилучення:

- оригіналів або копій будь-яких документів, що стосуються: ТОВ «Константа Сервис» (40237883), ПП «Міріал-Прайм» (34959089), ТОВ «Сінто Груп» (40403643), ТОВ «Цекола» (40371224), ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , інших осіб причетних до реєстрації вказаних та інших підприємств, зняття грошових коштів в банківських установах, тощо;

- чорнових записів та/або інших носіїв з листуванням, паспортів, фотографій, печаток, штампів, незаповнених бланків з відбитками печаток, факсиміле;

- комп`ютерної техніки, мобільних телефонів (терміналів), сім-карток мобільних операторів, карт пам`яті, флеш накопичувачів, банківських карток, CD, DVD дисків, системних блоків, жорстких дисків;

- оригіналів документів, що містять зразки почерку та/або підпису ОСОБА_7 , ОСОБА_12 ;

- грошових коштів чи цінностей, здобутих злочинним шляхом, та інших речей і документів, які самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень та розкриття кримінальних правопорушень, відомості про які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018041660000047.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84167744
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/10085/19

Ухвала від 04.09.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні