Ухвала
від 12.09.2019 по справі 188/1226/19
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/1226/19

Провадження № 1-кс/188/721/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2019 року смт. Петропавлівка

Слідчий суддя Петропавлівського районного суд у Дніпропетровської області ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Петропавлівського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 погоджене прокурором ОСОБА_4 ,

по кримінальному провадження № 12019040530000424 від «23» серпня 2019 року за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України,

про призначення експертизи за направленням дослідження наркотичних засобів , психотропних речовин , їх аналогів та прекурсорів

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Петропавлівського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_5 звернувся до слідчого судді Петропавлівського районного суду з клопотанням, погодженим з прокурором Петропавлівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про призначення експертизи за направленням дослідження наркотичних засобів , психотропних речовин , їх аналогів та прекурсорів.

В обґрунтування подання вказав, що 23.08.2019 року до ЧЧ Петропавлівського ВП надійшов рапорт від о/у СКП Петропавлівського ВП капітана поліції ОСОБА_6 , про те,що під час виконання при відпрацюванні Богинівської сільскої ради було отримано інформацію, про те, що по АДРЕСА_1 невстановлена особа незаконно зберігає для власного вживання сухі рослини за своїми зовнішніми ознаками схожими на рослини коноплі.

Відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.08.2019 року з попередньою правовою кваліфікацією за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України незаконне зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

У ході проведення обшуку домоволодіння ОСОБА_7 було виявлено та вилучено пластмасову колбу всередині якої знаходились сухі, подріблені рослини схожі на рослини коноплі, які в подальшому було опечатано до спеціального пакета №0981451 з підписами понятих, слідчого та інспектора-криміналіста та пластмасову банку, всередині якої знаходились сухі подріблені рослини схожі на рослини коноплі, які в подальшому було опечатано до спеціального пакета INZ 4069097 с підписами понятих, слідчого та інспектора-криміналіста та вилучено два вищевказаних предмета до Петропавлівського ВП.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, у галузі дослідження наркотичних засобів,психотропних речовин,їх аналогів, та прекурсорів керуючись ст. ст. 110, 242, 243 КПК України, необхідно призначити експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів експертизу, до проведення якої залучити судового експерта Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України в Дніпропетровській області.

Крім того, враховуючи те, що встановлення вказаних даних має суттєве значення для встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні, а експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, то цим і викликана необхідність звернення до слідчого судді з таким клопотанням, та для встановлення того, чи відноситься вилучена речовина до наркотичних засобів, встановлення її виду та маси у висушеному стані, що має істотне значення для встановлення обставин кримінального провадження, потрібно застосування спеціальних знань, шляхом проведення експертизи за направленням дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

В судове засідання слідчий надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Вивчивши клопотання та надані матеріали, виходячи з вище зазначеного приходжу до переконання, що клопотання підлягає задоволенню.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні СВ Петропавлівського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040530000424 від «23» серпня 2019 року за ознаками ч. 1ст. 309 КК України.

Відповідно до ст. 242 КПК України передбачено, що експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Відповідно до ст. 243 КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Відповідно до ч. 6 ст. 244 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

На підставі викладеного , керуючись ст.. 7,9, ст.. 242-244 КПК України , суд

У Х В А Л И В :

Призначити експертизу за направленням дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, до проведення якої залучити експерта Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експерта поставити такі питання:

1. Чи є надані для дослідження сухі, подріблені рослини вилучені 05.09.2019 у ОСОБА_7 , наркотичним засобом, психотропною речовиною, їх аналогом або прекурсом?

2. Якщо так, то яким саме, яка його маса, та до якого виду вона відноситься?

Для дослідження експерту направити:

- Спеціальний пакет INZ 4069097 з підписами понятих, слідчого та інспектора-криміналіста, та спеціальний пакет № 0981451 з підписами понятих, слідчого та інспектора-криміналіста.

Дозволити експерту з гідно ст. 5 Закону України «Про судові експертизи» - пошкодження чи знищення речових доказів, в тій чи іншій мірі, які потрібні для проведення дослідження, згідно методики

При необхідності експерту надати копії матеріалів кримінального провадження № 12019040530000424.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст. 384 та 385 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Контроль за виконанням даної ухвали покласти на прокурора Петропавлівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 .

Ухвала слідчого судді в порядку ст. 309 КПК України оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її оголошення. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —188/1226/19

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Полубан М. П.

Ухвала від 12.09.2019

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Полубан М. П.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Полубан М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні