Постанова
від 18.12.2009 по справі 2а-8064/09/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«18» грудня 2009 року Сп рава № 2-а-8064/09/1570

10 год.10 хв. м.Одеса

В залі судових засідан ь №8

Одеський окружний адміні стративний суд у складі:

Судді Х арченко Ю.В.

При секретарі Ісайко Л. О.

За участю представникі в сторін:

Від позивача: Пімкіна Т.В . - за довіреністю №424/10-018 від 12.01.2009р.

Від відповідача: не з' яви вся

Розглянувши у відкрит ому судовому засіданні справ у за адміністративним позово м Державної податкової інспе кції у Малиновському районі м. Одеси до Дочірнього підпри ємства Відкритого акціонерн ого товариства транспортно го будівництва «Одестрансбу д» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окру жного адміністративного суд у надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Малиновському ра йоні м.Одеси, в якому позивач п росить суд припинити юридичн у особу Дочірнє підприємств о Відкрите акціонерне товари ство транспортного будівни цтва «Одестрансбуд», посилаю чись на порушення відповідач ем вимог Закону України «Про систему оподаткування» від 25.06.1991р. №1251-ХІІ, Закону України “П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців” від 15.05.2003р. №755-ІV.

Ухвалою суду від 14.05.2009р. бул о відкрито провадження у спр аві та запропоновано відпові дачу у строк до 28.05.2009р. подати до суду письмові заперечення н а позов та докази, які спросто вують заявлені позовні вимог и.

Ухвалою від 28.05.2009р. закінчен о підготовче провадження та призначено справу до судовог о розгляду в засіданні суду н а 20.07.2009р.

Відповідно до ч.1 ст.40 КАС Ук раїни особи, які беруть участ ь у справі, зобов'язані під ча с провадження у справі пові домляти суд про зміну місця п роживання (перебування, знах одження), роботи, служби. У раз і неповідомлення про зміну адреси повістка надсилаєтьс я їм за останньою адресою і вв ажається врученою.

Водночас, наявна у матеріа лах справи судова кореспонде нція, яка надсилалася на зазн ачену в реєстраційних докуме нтах адресу відповідача, пов ерталася до суду з відповідн ою відміткою - «не знаходитьс я», з яких вбачається, що адрес ат - Відкрите акціонерне това риство транспортного будів ництва «Одестрансбуд» за вка заною у реєстраційних докуме нтах адресою, зокрема м.Одеса , вул. Новикова, 5, не знаходитьс я.

Разом з тим, як вбачається з наявної у справі Довідки з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б- підприємців станом на 03.12.2008р. , місцезнаходженням ВАТ «Оде странсбуд» є, зокрема, м.Одеса , вул. Новикова, 5.

Відповідач у судові засід ання 20.07.2009р., 10.08.2009р., 22.09.2009р., 27.11.2009р. та 18.12 .2009р. не з' явився, заперечення на позов не надав, у зв'язку з ч им справу розглянуто на підс таві наявних у ній доказів, ві дповідно до ч.6 ст.71 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Заслухавши пояснення п редставника позивача, дослід ивши наявні у матеріалах спр ави докази в їх сукупності та проаналізувавши вимоги чинн ого законодавства, суд встан овив наступне.

Дочірнє підприємство Від крите акціонерне товариство транспортного будівництва «Одестрансбуд» 26.05.1994р. взято на облік платника податків в ДП І у Малиновському районі м. Од еси за №5, що підтверджується н аявною в матеріалах справи Д овідкою №29359/29-120 від 12.12.2008р.

Згідно довідки № 744/15-107 від 28.01.2 009р., Дочірнє підприємство Від крите акціонерне товариство транспортного будівництва «Одестрансбуд» з квітня 2007р. по теперішній час не подавал о податкової звітності до ор гану ДПС.

Таким чином, з наведеного в бачається, що Дочірнє підпри ємство Відкрите акціонерне т овариство транспортного бу дівництва «Одестрансбуд», б ільше року не надавало до ДПІ у Малиновському районі м.Оде си декларації, розрахунки та іншу податкову звітність, що є порушенням вимог Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” від 15.05.2 003р. №755-ІV та є підставою для прип инення юридичної особи Дочір нього підприємства Відкрито го акціонерного товариства транспортного будівництва « Одестрансбуд».

Згідно з Довідкою ДПІ у Мал иновському районі м.Одеси №645/ 24-105 від 06.01.2009р. Дочірнє підприємс тво Відкрите акціонерне това риство транспортного будів ництва «Одестрансбуд» не ма є податкової заборгованості перед бюджетом.

Пунктом ст.9 Закону України „Про систему оподаткування" передбачено, що платники под атків і зборів (обов'язкових п латежів) зобов'язані вести бу хгалтерський облік, складати звітність про фінансово-гос подарську діяльність і забез печувати її зберігання у тер міни, встановлені законом; по давати до державних податков их органів та інших державни х органів відповідно до зако нів декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов'язані з обчи сленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежі в).

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців” від 15.05.2003р. №755-ІV, неподання протягом року органам державної податково ї служби податкових декларац ій, документів фінансової зв ітності відповідно до закону є підставою для прийняття су дового рішення про припиненн я юридичної особи.

Пунктом 8 статті 19 Господар ського Кодексу України усі с уб'єкти господарювання зобов 'язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерсь кий облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону ф інансову звітність та статис тичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, ін ші дані, визначені законом.

Відповідно до п.15 ст.58 Госпо дарського Кодексу України ск асування (припинення) держав ної реєстрації суб'єкта госп одарювання здійснюється за й ого особистою заявою, а також на підставі рішення суду у ви падках визнання недійсними а бо такими, що суперечать зако нодавству установчих докуме нтів, або здійснення діяльно сті, що суперечить закону чи у становчим документам, або в і нших випадках, передбачених законом. Скасування державно ї реєстрації припиняє господ арську діяльність і є підста вою для здійснення заходів щ одо ліквідації суб'єкта госп одарювання.

До того ж, чинне законодавс тво не ставить припинення юр идичної особи внаслідок не п одання до органів ДПС податк ових декларацій та документі в бухгалтерської звітності в залежність від причин не под ання такої інформації.

За таких обставин, оцінююч и надані докази в сукупності , суд вважає, що позовні вимоги ДПІ у Малиновському районі м .Одеси доведені, належним чин ом обґрунтовані, відповідают ь чинному законодавству, отж е підлягають задоволенню пов ністю.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закон у України “Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців” с уд, який постановив рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов' язане з банкрут ством юридичної особи, у день набрання таким рішенням зак онної сили направляє його ко пію державному реєстратору з а місцезнаходженням юридичн ої особи для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про судове рішення.

Керуючись ч.1 ст.40, ч.6 ст.71, ст.ст. 158-163 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний поз ов ДПІ у Малиновському район і м. Одеси до Доч ірнього підприємства Відкри того акціонерного товариств а транспортного будівництв а «Одестрансбуд» про припин ення юридичної особи задовол ьнити.

2. Припинити юридичну особу Дочірнє підприємство Відкри те акціонерне товариство тр анспортного будівництва «Од естрансбуд» (6500 0, м.Одеса, вул. Новикова, 5 (код ЄД РПОУ 30810489).

3. Після набрання чинності постановою суду направити її копію державному реєстратор у за місцем реєстрації юриди чної особи.

Постанова може бути оскар жена шляхом подання заяви пр о апеляційне оскарження пост анови суду першої інстанції протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складе ння постанови у повному обся зі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в по вному обсязі. Апеляційна ска рга на постанову суду першої інстанції подається протяго м двадцяти днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження. Апеляційна скарга мож е бути подана без попередньо го подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо скарга п одається у строк, встановлен ий для подання заяви про апел яційне оскарження

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо було п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не була подана у строк, вс тановлений Кодексом адмініс тративного судочинства Укра їни, постанова суду першої ін станції набирає законної сил и після закінчення цього стр оку. У разі подання апеляційн ої скарги судове рішення, якщ о його не скасовано, набирає з аконної сили після закінченн я апеляційного розгляду спра ви.

Суддя Харченко Ю.В.

ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІН ІСТРАТИВНИЙ СУД

65062, Україна, м.Одеса, вул. Фон танська дорога, 14

«10» листопада 2009 р. По справі № 2а-10249/09/1570

ДПІ у Малиновському ра йоні м.Одеси

65098, м.Одеса, вул.Стовпова, 17

ПП «Айдиал Едьюке йшн»

65000, м.Одеса, вул. Терешково ї, 13, кв. 23

Одеський окружний адмі ністративний суд надсилає Ва м засвідчену копію постанови від «10» листопада 2009 року.

Додаток: копія постано ви на 2 арк.

Суддя Одеського окруж ного

адміністративного суду Харченко Ю.В.

Дата ухвалення рішення18.12.2009
Оприлюднено22.09.2010

Судовий реєстр по справі —2а-8064/09/1570

Постанова від 18.12.2009

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Юлія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні