Ухвала
від 09.09.2019 по справі 466/7244/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/7244/19

У Х В А Л А

іменем України

«09» вересня 2019 року м. Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 погоджене прокурором Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 про арешт майна за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140090003025 від 06.09.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.121 КК України, -

встановив:

09.09.2019 року слідчий Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 звернувся до Шевченківського районного суду м. Львова з клопотанням, погодженим прокурором Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 про арешт майна за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140090003025 від 06.09.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.121 КК України.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що що 06.09.2019 у Шевченківський ВП ГУ НП у Львівській області надійшло повідомлення від гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про те, що 06.09.2019 о 01:43 год., двоє невідомих осіб, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , нанесли тілесні ушкодження ножем та вдарили пляшкою по голові заявника, внаслідок чого ОСОБА_5 госпіталізовано в 1 хірургію КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова», що за адресою: м. Львів, вул. Миколайчука, 9, із діагнозом: проникаюче поранення шиї з наскрізним пошкодженням глотки, різано- рвані рани передпліччя, голови, IV пальця лівої кисті, підборідної ділянки зліва, зовнішня кровотеча, садна тіла.

06.09.2019 у приміщенні «Санітарного пропускника», яке знаходиться у лікарні КНП ЛШМД за адресою: м. Львів, вул. Миколайчука, 9 було проведено огляд місця події, який розпочато о 14:15 год. та завершено о 15:00 год.

В ході огляду даного приміщення, було виявлено та вилучено, речі які належать гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , а саме куртку зелену із капюшоном на які наявні сліди РБК, один кросівок темного синього кольору без маркування із слідами РБК, підштаники світло жовтого кольору та зеленими вставками на яких наявні сліди РБК.

Слідчий зазначає, що враховуючи вищевикладене, та враховуючи те, що вилучене майно, а саме: куртка зелена із капюшоном на якій наявні сліди РБК, один кросівок темного синього кольору без маркування із слідами РБК, підштаники світло жовтого кольору та зеленими вставками на яких наявні сліди РБК визнано речовим доказом, з метою позбавлення можливості знищити, відчужити, розпорядитися будь-яким чином та використовувати вищевказані речі, унеможливлення настання наслідків, які можуть перешкоджати встановленню істини у даному кримінальному проваджені, необхідно накласти арешт на вилучені речі, а саме: куртку зелену із капюшоном на які наявні сліди РБК, один кросівок темного синього кольору без маркування із слідами РБК, підштаники світло жовтого кольору та зеленими вставками на яких наявні сліди РБК

Враховуючи викладене, з метою запобігання втрати, зникнення, пошкодження речових доказів, а також можливості його відчуження виникла необхідність у накладенні арешту.

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явилась, подала заяву про розгляд клопотання у її відсутності та проведення судового засідання без відео фіксації та проведення розгляду клопотання у відсутності власника транспортного засобу.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що таке є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Відповідно до вимог ст. 167 КПК України, тимчасовим вилученням майна є фактичне позбавлення підозрюваного або осіб, у володінні яких перебуває зазначене у частині другій цієї статті майно, можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

Тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом; одержане внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворено.

Згідно з ч. 1 та п. 7 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, та заходами забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Згідно ч. 1 ст. 172 КПК України клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження.

Неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення: збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

У випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Згідно ч. 1 ст. 171 КПК України з клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову - також цивільний позивач.

Згідно ч. 5 ст. 171 КПК України, клопотання слідчого, прокурора про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено.

У разі тимчасового вилучення майна під час обшуку, огляду, здійснюваних на підставі ухвали слідчого судді, передбаченої статтею 235 цього Кодексу, клопотання про арешт такого майна повинно бути подано слідчим, прокурором протягом 48 годин після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, в якої його було вилучено.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України

Фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

На підставі викладеного та керуючись:ст.ст. 131, 132, 170, 171, 172, 173 КПК України, слідчий суддя -

постановив:

Клопотання слідчого Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 погоджене прокурором Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 про арешт майна за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140090003025 від 06.09.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.121 КК України задовольнити.

Накласти арешт на майно, куртку зелену із капюшоном на які наявні сліди РБК, один кросівок темного синього кольору без маркування із слідами РБК, підштаники світло жовтого кольору та зеленими вставками на яких наявні сліди РБК, яке вилучено під час огляду місця події 06.09.2019 у приміщенні «Санітарного пропускника», яке знаходиться у лікарні КНП ЛШМД за адресою: м. Львів, вул. Миколайчука, 9

Виконання ухвали слідчого судді про накладення арешту доручити слідчому Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 .

Ухвала про накладення арешту на майно виконується негайно слідчим, прокурором.

На ухвалу слідчого судді може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.09.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —466/7244/19

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 12.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні