Ухвала
від 11.09.2019 по справі 588/1507/19
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/1507/19

провадження №2/588/515/19

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

11 вересня 2019 року м. Тростянець

Суддя Тростянецького районного суду Сумської області Линник О.С., розглянувши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 )

до Білківської сільської ради Тростянецького району Сумської області (місцезнаходження: вул.Соборна, буд.11, с.Білка, Тростянецький район, Сумська область,42630)

про визнання права власності у порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду із вищезазначеним позовом, у якому просить:

- визнати за нею правовласності у порядку спадкування за заповітом після смерті її матері ОСОБА_2 на земельну ділянку належної їй садиби за адресою: АДРЕСА_2 , загальною площею 0,31 га у т.ч. 0,28 га ріллі, 0,03 га під двором;

- судові витрати покласти на відповідача.

Крім того, позивачем заявлено клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного провадження та витребування доказів у справі.

Заявлене позивачем клопотання у частині розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження не підлягає задоволенню, оскільки п.2 ч.4 ст.271 ЦПК України, передбачено, що у порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування. У іншій частині клопотання підлягає задоволенню.

Подана позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України, підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства у порядку загального позовного провадження, підсудна Тростянецькому районному суду Сумської області, підстави для її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Керуючись статтями 84,187,189,190,196,197 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Білківської сільської ради Тростянецького району Сумської області про визнання права власності у порядку спадкування за заповітом.

Відмовити ОСОБА_1 у задоволенні її клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження.

Визначити, що справа буде розглядатися за правила загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 09 годину 00 хвилин 08 жовтня 2019 року , яке провести у відкритому судовому засіданні одноособово суддею у приміщенні залу Тростянецького районного суду Сумської області за адресою:вул.Миру, 9, м.Тростянець, Сумська область, за участю сторін по справі.

Задовольнити клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів.

Витребувати від приватного нотаріуса Тростянецького районного нотаріального округу Сумської області Гребіник О.Д. копію матеріалів спадкової справи, заведеної за №108/2018 після смерті ОСОБА_2 .

Витребувати від Білківської сільської ради Тростянецького району Сумської області:

- додаткові відомості щодо виготовлення і видання правовстановлюючих та технічних документів і місця розташування земельної ділянки площею 0,31 га, у тому числі: 0,28 га рілля, 0,03 га під двором, яку згідно із рішенням за №42 від 29.09.1993 виконкому Білківської сільської Ради народних депутатів Тростянецького району Сумської області ОСОБА_3 Федорівна приватизувала, як присадибну ділянку за адресою її садиби, а саме: АДРЕСА_2 ;

- копію матеріалів рішення виконкому Білківської сільської Ради народних депутатів Тростянецького району Сумської області за №33 від 22.09.1994 у частині, що стосується інтересів Румянцевої ОСОБА_4 у дівочості ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканки с.Білка Тростянецького району Сумської області;

- відомості й копії документів щодо обставин, за яких вирішувалося питання щодо реалізації стосовно ОСОБА_6 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , пенсіонерки, мешканки с.Білка, Тростянецького району, Сумської області, належного їй права на отримання земельного паю;

- підстави, за яких не було включено ОСОБА_7 у ОСОБА_8 ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканку с.Білки АДРЕСА_3 Тростянецького району, Сумської області, до списку осіб на отримання акту колективної власності на землю громадою с. Білка, Тростянецького району, Сумської області.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати докази, які витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви разом із копіями доданих до неї документів та запропонувати у 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України та копія якого одночасно з надсиланням (наданням) до суду повинна бути надіслана (надана) з додатками іншим учасникам справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом 5 днів з часу його отримання, а відповідач заперечення у строк до 08 жовтня 2019 року із часу надходження відповіді на відзив.

У строк, визначений для подання відзиву на позов, відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

У строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, відповідач має право надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, а саме за такою веб-адресою сторінки - http://court.gov.ua/fair/sud1818.

Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Ухвала може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду через Тростянецький районний суд Сумської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення її копії лише щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. С. Линник

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення11.09.2019
Оприлюднено13.09.2019
Номер документу84205600
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —588/1507/19

Рішення від 24.01.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Рішення від 24.01.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Ухвала від 16.01.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Рішення від 28.11.2019

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Рішення від 28.11.2019

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Ухвала від 11.09.2019

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні