Ухвала
від 13.09.2019 по справі 922/2899/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про повернення заяви

про відкриття провадження у справі про банкрутство

"13" вересня 2019 р.Справа № 922/2899/19

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Савченко А.А.

розглянувши заяву ТОВ "Містраль Авто", м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Містраль Авто", м. Харків , код ЄДРПОУ 37458121

ВСТАНОВИВ:

Заявник, ТОВ "Містраль Авто", звернувся до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство в порядку ст. ст. 11, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Розглянувши заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство та додані до неї документи, суд встановив наступне.

Вищезазначені матеріали підлягають поверненню на підставі абз. абз. 3, 4 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно з ч. 9 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за подання заяви про порушення справи про банкрутство справляється судовий збір у порядку, передбаченому законом.

Розглянувши надану суду заяву боржника та додані до неї документи, суд встановив, що заявником не надано належних доказів сплати судового збору за подання заяви про порушення справи про банкрутство.

Законом України "Про судовий збір" визначаються правові засади справляння судового збору, платники, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору.

Статтею 4 Закону України "Про судовий збір" визначено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ст. 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01 січня 2019 року складає 1921,00 грн.

Згідно з ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство розмір судового збору становить 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отже, за подання до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство заявник мав сплатити судовий збір у розмірі 19210,00грн.

Суд, розглянувши заяву боржника про порушення справи про банкрутство та додані до неї документи, встановив, що ТОВ "Містраль Авто" не надало суду оригіналів доказів сплати судового збору за подання заяви про порушення справи про банкрутство.

Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо), цих документів не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

Крім того, суд вважає за необхідне зазначити, що згідно з ч. ч. 2, 4 ст. 91 ГПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Натомість, надані заявником копії документів не містять реквізитів засвідчення, передбачених п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003), що унеможливлює визнання їх в якості письмових доказів.

Згідно з абз. абз. 3, 4 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі; не подано доказів щодо сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Враховуючи викладене, суд повертає ТОВ "Містраль Авто" заяву без розгляду на підставі абз. абз. 3, 4 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Керуючись ст. ст. 11, 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 233-235 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Повернути ТОВ "Містраль Авто" без розгляду заяву про порушення провадження у справі про банкрутство (вх. № 2899/19 від 09.09.2019) та додані до неї документи всього на 55 аркушах.

2. Звернути увагу ТОВ "Містраль Авто" на те, що згідно з ч. 2 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повернення заяви про відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

Ухвала набирає законної сили 13 вересня 2019 року.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги в строки, передбачені ст. 256 ГПК України.

Суддя Савченко А.А.

Дата ухвалення рішення13.09.2019
Оприлюднено16.09.2019
Номер документу84214649
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом ТОВ "Містраль Авто", м. Харків , код ЄДРПОУ 37458121

Судовий реєстр по справі —922/2899/19

Ухвала від 13.09.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні