Ухвала
від 13.09.2019 по справі 160/7949/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

13 вересня 2019 року Справа № 160/7949/19 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Озерянської С.І., розглянувши позовну заяву Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

15.08.2019 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард , в якій позивач просить повністю зупинити виробництво (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг, під час якого здійснюється експлуатація джерел утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу на викиди забруднюючих речовин атмосферне повітря, а саме: на території тракторної бригади: ангар для зерна - 1 од., ємності для зберігання дизельного палива -7 од., паливороздавальна колонка - 1 од.; на території пункту технічного обслуговування: в приміщенні майстерні: заточувальний та свердлильний верстати, зварювальний апарат - 2 од., котел твердопаливний індивідуального виготовлення 1 од.; бокси для зберігання сільськогосподарської техніки - 12 од.; на території гаражу: ємності для зберігання бензину та мастил -З од., паливороздавальна колонка - 1 од., в приміщенні плотні: пила циркулярна - 1 од., грубка твердопаливна індивідуального виготовлення - 1од.; склад для зберігання тари з-під добрив та пестицидів; склади зерна - 3 од.; обладнання для переробки корму ДКУ - 1 од., строгальний верстат - 1 од.; на території мехтоку: в приміщенні вагової: грубка твердопаливна індивідуального виготовлення - 1 од.; в приміщенні будинку охорони: грубка твердопаливна індивідуального виготовлення - 1 од.; склади зерна - 10 од.; відкритий майданчик для зберігання та протруєння зерна; ангари для зерна - 3 од., транспортер зерна пересувний - 4 од.; сепаратори відцентровані зернові Р8-5ЦСМ - 50, обладнані ГОУ - 2 од., автоприймач сепаратора відцентрованого зернового Р8-5ЦСМ - 50- 2 од.; на території ферми: інкубаторне відділення; корпус для утримання свиней - 3 од.; корпус для утримання курей - 2 од.; корпус для утримання перепелів - 1 од.; транспортери для вивантаження навозу - 6 од.; навозосховище, грубки твердопаливні індивідуального виготовлення - З од.; в приміщенні адмінбудівлі по вул. Леніна, 1, с. Олександропіль,: котел твердопаливний індивідуального виготовлення Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард (місцезнаходження: вул. Леніна, 1, с. Олександропіль, Петропавлівський район, Дніпропетровська область, 52713; код СДРПОУ 30888288) Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард (місцезнаходження: вул. Леніна, 1, с. Олександропіль, Петропавлівський район, Дніпропетровська область, 52713; код СДРПОУ 30888288) до повного усунення порушення.

Ухвалою від 20.08.2019 року адміністративний позов було залишено без руху, у зв`язку не наданням доказів сплати судового збору, та встановлено строк десять днів з дня отримання ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

29.08.2019 року позивачем було отримано ухвалу, що підтверджується розпискою про вручення.

06.09.2019 року позивач надав клопотання, в якому просить продовжити строк для усунення недоліків посилаючись на те, що на даний час у нього відсутні кошти.

Приписами статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Проте, продовжений може бути строк, лише в разі наявності для цього поважних підстав.

Суд вважає, що зазначені позивачем підстави не є поважними для задоволення заяви про продовження строку. Відсутність коштів станом на день подання заяви не може свідчити про виконання ухвали суду у додатково наданий строк.

Таким чином, позивачем не усунуті недоліки зазначені в ухвалі від 20.08.2019 року у строк встановлений судом .

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

За таких обставин, суд вважає за необхідне повернути позовну заяву позивачу.

На підставі викладеного, керуючись статтями 169, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард про застосування заходів реагування повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що згідно частини 8 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали разом із адміністративним позовом та доданими матеріалами надіслати позивачу за зазначеною в адміністративному позові адресою.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України шляхом подання апеляційної скарги до Третього апеляційного адміністративного суду у п`ятнадцятиденний строк з дня її складення через Дніпропетровський окружний адміністративний суд.

Суддя С.І. Озерянська

Дата ухвалення рішення13.09.2019
Оприлюднено16.09.2019

Судовий реєстр по справі —160/7949/19

Ухвала від 13.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Озерянська Світлана Іванівна

Ухвала від 20.08.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Озерянська Світлана Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні