Ухвала
від 12.09.2019 по справі 463/7026/19
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/7026/19

Провадження №2/463/1587/19

УХВАЛА

про передачу справи на розгляд іншого суду

у зв`язку з непідсудністю

12 вересня 2019 року суддя Личаківського районного суду м. Львова Шеремета Г. І., розглянувши матеріали цивільного позову ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 ) до Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради Львівський обласний шкірно-венерологічний диспансер (код ЄДРПОУ: 01996800, місцезнаходження: м.Львів, вул.Коновальця, 1), третьої особи: директора Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради Львівський обласний шкірно-венерологічний диспансер Вісьтак Ярослава Володимировича (місцезнаходження: м.Львів, вул.Коновальця, 1) про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, визнання факту дискримінації та відшкодування моральної шкоди, -

встановив:

Позивач звернулася до суду з позовом про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, визнання факту дискримінації та відшкодування моральної шкоди.

Оглянувши матеріали позову та проаналізувавши отриману судом інформацію, вважаю, що справа не підсудна Личаківському районному суду м.Львова з огляду на таке .

Статтею 27 ЦПК України закріплено загальні правила підсудності (підсудність справ за місцем проживання або місцем знаходження відповідача), згідно положень ч.2 якої позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходження згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Статтею 28 ЦПК України закріплено правила підсудності за вибором позивача. Так, ч.1 передбачено, що позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Відповідно ч.9 ст.187 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31цього Кодексу.

З матеріалів позовної заяви та відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що відповідач Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський обласний шкірно-венерологічний диспансер знаходиться за адресою: м.Львів, вул.Коновальця, 1, що належить до Франківського району м.Львова та відповідно не належить до території Личаківського району м.Львова.

Крім того, згідно отриманої судом інформації наданої відділом обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУ ДМС України у Львівській області вбачається, що позивач ОСОБА_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , що належить до Франківського району м.Львова та відповідно не належить до території Личаківського району м.Львова.

Таким чином судом встановлено те, що зареєстроване місце проживання позивача та місцезнаходження відповідача знаходиться за адресою, що не належить до Личаківського району м. Львова, а відтак справа не підсудна Личаківському районному суду м.Львова.

Долучена до матеріалів позовної заяви копія довідки від 13 лютого 2018 року, яка видана головою ЖБК Пасіки-103 , про фактичне проживання позивача ОСОБА_1 на території Личаківського району АДРЕСА_3 за адресою: АДРЕСА_2 значення для визначення підсудності у даній справі немає, оскільки, як було зазначено вище, підсудність визначається за зареєстрованим місцем проживання чи перебування, тобто таке має бути зареєстрованим у встановленому законом порядку.

Відповідно до положень п.7 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 брезня 2016 року №207, реєстрація місця проживання здійснюється тільки за однією адресою. У разі коли особа проживає у двох і більше місцях, вона здійснює реєстрацію місця проживання за однією з цих адрес за власним вибором. За адресою зареєстрованого місця проживання з особою ведеться офіційне листування та вручення офіційної кореспонденції.

Згідно п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншого суду , якщо: справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Зважаючи на те, що справа територіально не підсудна Личаківському районному суду м. Львова ні за правилами загальної підсудності (підсудність справ за місцем знаходження відповідача), ні за правилами альтернативної підсудності (підсудність за вибором позивача), то враховуючи, що місцезнаходження відповідача та зареєстроване місце проживання позивача знаходиться у Франківському районі м.Львова, то суд вважає, що справу слід передати на розгляд Франківського районного суду м.Львова.

Керуючись ст.ст. 27,31,187 ЦПК України , суддя, -

постановив:

Цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 ) до Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради Львівський обласний шкірно-венерологічний диспансер (код ЄДРПОУ: 01996800, місцезнаходження: м.Львів, вул.Коновальця, 1), третьої особи: директора Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради Львівський обласний шкірно-венерологічний диспансер Вісьтак Ярослава Володимировича (місцезнаходження: м.Львів, вул.Коновальця, 1) про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, визнання факту дискримінації та відшкодування моральної шкоди - передати на розгляд Франківського районного суду м.Львова (м.Львів, вул.Генерала Чупринки, 69) в порядку, встановленому ст.31 ЦПК України, у зв`язку з непідсудністю справи Личаківському районному суду м.Львова.

У відповідності до положень ч.3 ст.31 ЦПК України , передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті (справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду), здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду в порядок та строки, передбачені ст.ст.354,355 ЦПК України, п.15.5 Перехідних положень ЦПК України.

Суддя: Шеремета Г. І.

Дата ухвалення рішення12.09.2019
Оприлюднено15.09.2019
Номер документу84225099
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, визнання факту дискримінації та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —463/7026/19

Постанова від 29.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Шипович Владислав Володимирович

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Шипович Владислав Володимирович

Постанова від 01.12.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Постанова від 01.12.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 22.09.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Рішення від 26.11.2021

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Рішення від 26.11.2021

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 17.08.2020

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні