Ухвала
від 12.09.2019 по справі 466/7244/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/7244/19

У Х В А Л А

іменем України

11 вересня 2019 року м. Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 погоджене прокурора Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019140090003025 від 06.09.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 КК України, -

встановив:

09.09.2019 року слідчий СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернувся до Шевченківського районного суду м. Львова з клопотанням погодженим прокурором Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019140090003025 від 06.09.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 КК України.

В обґрунтування клопотання зазначає, що в ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 , 06.09.2019, приблизно о 01 год. 30 хв., перебуваючи, в квартирі АДРЕСА_1 , діючи за попередньою змовою групою осіб із ОСОБА_6 , з корисливих мотивів, маючи умисел на незаконне заволодіння чужим майном, здійснили напад на потерпілого ОСОБА_7 , поєднаний із насильством, небезпечним для здоров`я потерпілого, а саме ОСОБА_5 наніс потерпілому ОСОБА_7 один удар пляшкою по голові, після чого, спільно із ОСОБА_6 , діючи згідно розробленого плану та продовжуючи спільний злочинний умисел, з метою подолання фізичного опору, який продовжував чинити ОСОБА_7 , по черзі почали наносити удари ножем в шию та по тілу потерпілого. В подальшому ОСОБА_5 та ОСОБА_6 незаконно заволоділи трьома мобільними телефонами, ноутбуком та газовою колонкою, які належать ОСОБА_7 . Внаслідок таких дій, потерпілому ОСОБА_7 , згідно довідки No04-06вих.2874 від 06.09.2019 виданої КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » заподіяно наступні тілесні ушкодження: проникаюче поранення шиї з наскрізним пошкодженням глотки, різано-рвані рани передпліччя, голови, 4-го пальця лівої кисті, підборідної ділянки зліва, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння. Після того, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 втекли із місця скоєння злочину, заподіявши потерпілому ОСОБА_7 матеріальну шкоду на суму 10000 грн.

В ході проведених заходів встановлено, що ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , користувався абонентським номером НОМЕР_1 оператора мобільного зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та абонентським номером НОМЕР_2 оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». А також на досудовому слідстві отримано інформацію про те, що до вчинення вказаного злочину причетні невстановлені особи, які у своєму спілкуванні користуються абонентськими номерами НОМЕР_3 , НОМЕР_4 оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

З метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин кримінального провадження, встановлення всіх осіб, причетних до скоєння вказаного злочину, їх зв`язків, а також встановлення місць перебування останніх в момент кожного телефонного з`єднання, виникла необхідність у отриманні дозволу на тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю і знаходяться у володінні операторів мобільного зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та містять дані про деталізацію з`єднань абонентських номерів НОМЕР_1 оператора мобільного зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », щодо дати, часу, типу з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки та SMS- повідомлення, в тому числі сервісні та службові, вихід в мережу Інтернет, GPRS-трафік), тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, із зазначенням їх адрес, а також адрес місця перебування кожного із абонентів в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання, із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (ІМЕІ та IMSI), з урахуванням нульових з`єднань вказаних абонентів, номерів контрагентів по цих з`єднаннях, інформацію про власників абонентських номерів (прізвище, ім`я, по-батькові; дата народження; місце реєстрації чи проживання; паспортні дані, тощо), якщо телекомунікаційні послуги надаються з оформленням договірних відносин, за період часу з 01.05.2019 по дату виконання ухвали слідчого судді.

Враховуючи те, що вказана інформація, сама по собі, а також у сукупності з іншими доказами може мати значення речових доказів по справі та бути використана як доказ у суді, а також те, що вона відноситься до охоронюваної законом таємниці, зберігається не постійно та з часом буде знищена, а іншим чином вказану інформацію (докази) отримати неможливо, так як і неможливо іншим способом встановити вказані обставини, з метою швидкого, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, виникла необхідність в отриманні тимчасовго доступу.

В зв"язку з наведеним просить клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності, зазначив, що клопотання підтримує у повному обсязі.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що таке є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Згідно з положенням ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Статтею 161 КПК України речами і документами до яких заборонено доступ, є: листування або інші форми обміну інформацією між захисником та його клієнтом, або будь-якою особою, яка представляє його клієнта, у зв`язку з наданням правової допомоги та об`єкти, які додані до такого листування або інших форм обміну інформацією, а відтак речі та документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 не є речами та документами до яких заборонено доступ.

Враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація сама по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає необхідним надати тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України

Фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

На підставі викладеного та керуючись: ст. ст. 40, 107, 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя -

постановив :

Клопотання слідчого СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 погоджене прокурора Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019140090003025 від 06.09.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 КК України задовольнити.

Зобов`язатиоператора рухомого(мобільного)зв`язку ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » щознаходиться заадресою: АДРЕСА_2 надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів (з можливістю їх вилучення в електронному вигляді), які містять дані:

- про деталізацію з`єднань абонентського номеру НОМЕР_1 щодо дати, часу, типу з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки та SMS- повідомлення, в тому числі сервісні та службові, вихід в мережу Інтернет, GPRS-трафік), тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, із зазначенням їх адрес, а також адрес місця перебування кожного із абонентів в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання, із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (ІМЕІ та IMSI), з урахуванням нульових з`єднань вказаних абонентів, номерів контрагентів по цих з`єднаннях, інформацію про власників абонентських номерів (прізвище, ім`я, по-батькові; дата народження; місце реєстрації чи проживання; паспортні дані, тощо), якщо телекомунікаційні послуги надаються з оформленням договірних відносин, за період часу з 01.05.2019 по дату виконання ухвали слідчого судді.

Зобов`язати оператора рухомого (мобільного) зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 на тимчасовий доступ до речей та документів (з можливістю їх вилучення в електронному вигляді), які містять дані:

- про деталізацію з`єднань абонентських номерів НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 щодо дати, часу, типу з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки та SMS- повідомлення, в тому числі сервісні та службові, вихід в мережу Інтернет, GPRS-трафік), тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань, з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, із зазначенням їх адрес, а також адрес місця перебування кожного із абонентів в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання, із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (ІМЕІ та IMSI), з урахуванням нульових з`єднань вказаних абонентів, номерів контрагентів по цих з`єднаннях, інформацію про власників абонентських номерів (прізвище, ім`я, по-батькові; дата народження; місце реєстрації чи проживання; паспортні дані, тощо), якщо телекомунікаційні послуги надаються з оформленням договірних відносин, за період часу з 01.05.2019 по дату виконання ухвали слідчого судді.

Виконання ухвали доручити слідчим СВ Шевченківського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_3 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 або за дорученням слідчого у порядку ст.40 КПК України оперуповноваженим КП Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_33 , ОСОБА_34 , ОСОБА_35 .

Строк дії ухвали становить один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84225863
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019140090003025 від 06.09.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 КК України

Судовий реєстр по справі —466/7244/19

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 12.09.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні