Ухвала
від 11.09.2019 по справі 755/14413/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/14413/19

Провадження №: 1-кс/755/6583/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" вересня 2019 р. Слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальника другого відділу слідчого управління Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області майора юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках кримінального провадження внесеного до ЄРДР за № 42019100000000481 від 06.08.2019 року, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,-

встановив:

до слідчого судді надійшло вищезазначене клопотання заступника начальника другого відділу слідчого управління Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській, яке мотивоване тим, слідчим управлінням Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.08.2019 року за № 42019100000000481, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі ІНФОРМАЦІЯ_2 ) створили злочинну схему щодо привласнення бюджетних коштів та коштів комунальних підприємств при проведенні будівельних робіт в рамках реалізації інвестиційних проектів.

Відповідно до розробленого злочинного плану була реалізована протиправна схема відповідно до якої в період 2015-2016 р.р. (грудень 2015 лютий 2016 р.р.) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » визначено переможцем державних закупівель на замовлення комунальних підприємств ІНФОРМАЦІЯ_2 (КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 », КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») щодо будівництва та реконструкції житлових будинків і доріг (автошляхів) на загальну суму 521595038 грн.

Водночас, з`ясовано, що станом на грудень 2015 лютий 2016 р.р. ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » не відповідало кваліфікаційним критеріям щодо учасників відповідних тендерів, які були прописані в документації замовників торгів, а саме: документацію з вказаних конкурсних торгів передбачено проведення складних будівельних робіт, які потребують досвіду виконання таких робіт, кваліфікованого персоналу, матеріально-технічної бази та ресурсів, передбачено наявність у учасників торгів кваліфікаційних критеріїв (обладнання та матеріально-технічна база, наявність працівників відповідної кваліфікації, наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів, фінансова спроможність), а також передбачено, що якщо пропозиція учасника торгів має бути відхилена, якщо їм не відповідає; встановлено, що дохід ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за 2015 рік відсутній, підприємство не проводило господарської діяльності до перемоги у 1-у тендері (замовник - КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 ») та подавало звітність з нульовими показниками, на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » станом на березень 2016 працювала одна особа (директор), звітність щодо осіб, які працювали на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за 2015 рік відсутня.

Вказані вище тендери фактично були проведені технічно з метою обрання переможцем саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що можливо було визначено до офіційного проведення вказаних закупівель, при цьому ціна відповідних робіт в конкурсних пропозиціях інших учасників торгів (більшість з яких мали необхідну матеріальну базу, штат працівників і досвід виконання аналогічних договорів) була вказана більша ніж у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що і стало підставою для обрання переможцем.

В подальшому ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було укладено договори підряду (субпідряду) з низкою підприємств для виконання зазначених робіт, а саме:

- з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) щодо реконструкції з влаштуванням надбудови житлового будинку по АДРЕСА_1 ;

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) щодо реконструкції транспортної розв`язки на перетині набережної з просп. Возз`єднання;

- з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ) щодо будівництво Великої окружної дороги на ділянці від просп. Маршала Рокоссовського до вул. Богатирської з будівництвом транспортної розв`язки в різних рівнях;

- з СТ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ) щодо робіт з будівництва житлового будинку АДРЕСА_2 у складі проекту «Реконструкція та забудова території мікрорайону, обмеженого вулицями Попудренка, Мініна, Червоноткацькою та Червоногвардійською у Дніпровоському району м. Києва. При цьому СТ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » також приймало участь у вказаній закупівлі у якості учасника торгів.

Згідно отриманих даних, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » отримано за виконання даних робіт бюджетних коштів в сумі: від КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » щодо реконструкції з влаштуванням надбудови житлового будинку по АДРЕСА_1 37,212 млн. грн. (в період з квітня 2016 р. по червень 2019 р.); від КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » щодо реконструкції транспортної розв`язки на перетині набережної з просп. Возз`єднання 16 млн. грн. (з листопада 2016 р. по листопад 2017 р.); від КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » щодо будівництва Великої окружної дороги на ділянці від просп. Маршала Рокоссовського до вул. Богатирської з будівництвом транспортної розв`язки в різних рівнях 290,79 млн. грн. (з листопада 2016 р. по червень 2019 року); від КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » щодо з будівництва житлового будинку АДРЕСА_2 82,9 млн. грн. (з квітня 2017 по січень 2019 р.).

Крім того, за наявними даними в ході проведення вказаних вище робіт до актів виконаних підрядних робіт службовими особами зазначених комунальних підприємств, керівництвом ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та підрядних підприємств вносились неправдиві відомості щодо вартості і обсягів фактично виконаних робіт, придбаних будівельних матеріалів, використаних машин та механізмів. Різниця коштів між документально і фактично виконаними роботами обготівковувалась шляхом проведення безтоварних операцій з підконтрольними учасникам протиправної схеми підприємствами або комерційними структурами, які мають ознаки фіктивності і входять до складу т.з. «конвертаційних центрів».

Водночас, в період 2017-2018 р.р. ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » визначено переможцем державних закупівель на замовлення КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », КП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » на загальну суму 7097095250 грн. щодо будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві, житлових будинків, будівництва каналізації та каналізаційного колектору.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є потреба у наданні тимчасового доступу до документів.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України судове засідання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, за наведених прокурором підстав.

Слідчий суддя дослідивши клопотання та долучені до нього документи, дійшов до такого висновку:

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені речі і документи знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » і мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати як доказ відомості, що містяться у ній і відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених речей і документів, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 131-132, 159-166, 309, 310, 395 КПК України, слідчий суддя,-

ухвалив:

Клопотання - задовольнити.

Надати заступнику начальника другого відділу слідчого управління Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області майору юстиції ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих та прокурорам, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні тимчасовий доступ до речей та документів, а саме документації, що була подана для участі у тендері ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та іншими учасниками закупівель, укладених за результатами проведення закупівель договорів, кошторисної, погоджувальної, проектної технічної документації (технічних умов), укладених додаткових договорів, платіжних документів, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів та іншої виконавчої документації тощо, актів приймання передачі виконаних робіт, довідок про здійснення проплат за наступними договорами: щодо реконструкції з влаштуванням надбудови житлового будинку по АДРЕСА_1 ; щодо будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві, житлових будинків, будівництва каналізації та каналізаційного колектору.

Які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), за адресою: АДРЕСА_3 .

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення11.09.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —755/14413/19

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні