Ухвала
від 17.09.2019 по справі 902/1722/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 ел.пошта : inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

"17" вересня 2019 р. м. Вінниця Cправа № 902/1722/14

Господарський суд Вінницької області у складі судді Міліціанова Р.В ., без виклику учасників справи, розглянувши матеріали

за заявою : Публічного акціонерного товариства "Південьзахідшляхбуд", вул. 40-річя Перемоги, буд. 27, м. Вінниця, 21036, код - 03449841

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Полонський спецкар"єр", вул. Академіка Герасимчука, буд. 190 В, м. Полонне, Полонський район, Хмельницька область, 03501, код - 39121538

про визнання недійсним правочинів (договорів) та спростування майнових дій боржника.

в межах справи № 902/1722/14

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельний дім Сєвєродонецького "Об`єднання склопластик", м. Київ

до: Публічного акціонерного товариства "Південьзахідшляхбуд", м. Вінниця

про банкрутство

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Господарського суду Вінницької області (суддя Лабунська Т.І.) перебуває справа №902/1722/14 за заявою ТОВ "Торгівельний дім Сєвєродонецького "Об`єднання склопластик", м. Київ про банкрутство ПАТ "Південьзахідшляхбуд".

Провадження у справі знаходиться на стадії ліквідаційної процедури, ліквідатором є арбітражний керуючий Василик В.В.

10.08.2018 року до суду в межах справи про банкрутство надійшла позовна заява Публічного акціонерного товариства "Південьзахідшляхбуд" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Полонський спецкар`єр" про визнання недійсним правочинів (договорів) та спростування майнових дій боржника.

Відповідно до ст. 20 ГПК України та Порядку автоматизованого розподілу справ в Господарському суді Вінницької області позовну заяву передано на розгляд судді Лабунський Т.І., як судді яка здійснює розгляд справи про банкрутство ПАТ "Піденьзахідшляхбуд". Ухвалою суду від 04.02.2019 року позов задоволено.

Постановою апеляційної інстанції від 02.04.2019 року ухвалу Господарського суду Вінницької області від 04.02.2019 року залишено без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

Постановою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 08.08.2019 року постанову Північно-західного апеляційного господарського суду від 02.04.2019 року та ухвалу Господарського суду Вінницької області від 04.02.2019 року скасовано. Справу в частині позовних вимог ПАТ "Південьзахідшляхбуд" в особі ліквідатора про визнання недійсними правочинів (договорів) та спростування майнових дій боржника передано на новий розгляд до Господарського суду Вінницької області в іншому складі суду.

10.09.2019 року матеріали справи надійшли до Господарського суду Вінницької області.

Після надходження матеріалів справи до суду останню відповідно до вимог законодавства в частині позовних вимог ПАТ "Південьзахідшляхбуд" в особі ліквідатора про визнання недійсними правочинів (договорів) та спростування майнових дій боржника передано на новий розгляд судді Міліціанову Р.В..

Згідно з приписами ст.181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи викладене, справу слід прийняти до свого провадження та призначити її до розгляду в підготовчому засіданні.

Разом з тим, суд приймає до уваги приписи ч.ч. 1, 2 ст. 50 ГПК України відповідно до яких треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

На виконання наведених приписів ГПК України, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у справі, залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача засновника Товариства з обмеженою відповідальністю "Полонський спецкар"єр" Олянюка Ярослава Вікторовича враховуючи наявність в останнього юридичного інтересу до розгляду вказаної справи.

Крім того, в силу положень ч. 4 ст. 74 ГПК України, суд наділений правом витребування доказів у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 3, 12, 13, 14, 15, 18, 20, 24, 30, 42, 43, 45, 49, 50, 56, 60, 74, 120, 121, 177, 181, 182, 183, 234, 235, 240, 242, 310, 326 Господарського процесуального кодексу України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Прийняти справу № 902/1722/14 в частині позовних вимог ПАТ "Південьзахідшляхбуд" в особі ліквідатора про визнання недійсними правочинів (договорів) та спростування майнових дій боржника до свого провадження.

2. Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання у справі призначити на 10.10.2019 року об 11:00 год. в приміщенні Господарського суду Вінницької області за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 29, 3 поверх, зал № 1.

4. Залучити до участі в розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 .

5. Витребувати від Полонської районної державної адміністрації Хмельницької області матеріали реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Полонський спецкар"єр" (вул. Академіка Герасимчука, буд. 190 В, м. Полонне, Полонський район, Хмельницька область, 30501, код - 39121538).

6. В судове засідання викликати представників сторін та третю особу для надання пояснень, з доказами про повноваження, визначеними ст.60 ГПК України та з документами, що посвідчують особу (паспорт або службове посвідчення). У разі направлення учасниками справи (за власним бажанням) у судове засідання уповноважених представників, останнім мати при собі, відповідно до ст.ст. 58, 60 ГПК України, документи, що підтверджують їх повноваження.

7. Зобов`язати Публічне акціонерне товариство "Південьзахідшляхбуд" та Товариство з обмеженою відповідальністю "Полонський спецкар"єр" протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали, але не пізніше 27.09.2019 року надати до суду:

- заяви по суті справи із урахуванням висновків Касаційного господарського суду у складі Верховного суду, викладених в постанові від 08.08.2019 року по справі № 902/1722/14, а також усі наявні докази;

- письмові обґрунтування щодо початку, перебігу та закінчення строків позовної давності;

- інформацію про наявність поважних причин пропуску строку позовної давності.

8. Зобов`язати Арбітражного керуючого (ліквідатора) Василика В.В. протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали, але не пізніше 27.09.2019 року надати до суду:

- відомості про існуючі або закриті та передані в рамках ліквідаційної процедури виконавчі провадження;

- визначити чи підтверджується матеріалами виконавчого провадження та справи про банкрутство, факти недостатності майна боржника станом на квітень 2014 року для задоволення вимог кредиторів, зокрема ініціюючого кредитора, та чи спричинило відчуження спірного майна до неможливості розрахунків з кредиторами, згідно абз. 4 ч. 1 ст. 20 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

9. Роз`яснити учасникам справи, що згідно вимог п.4 ч.2 ст.42, ч.2 ст.164, ч.6 ст.165, ст.74 ГПК України кожна особа, яка бере участь у справі, повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень подавши всі наявні у неї докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються вимоги або заперечення.

10. Зміна предмета або підстав позову при новому розгляді справи допускається лише у випадку, якщо це необхідно для захисту прав позивача у зв`язку із зміною фактичних обставин справи, що сталася після закінчення підготовчого засідання, або якщо справа розглядалася за правилами спрощеного позовного провадження - після початку першого судового засідання при первісному розгляді справи.

11. Учасникам процесу подавати заяви і клопотання відповідно до ст.ст. 169, 170 Господарського процесуального кодексу України. Відвід судді повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку першого судового засідання.

12. Звернути увагу сторін на можливість укладення мирової угоди на будь-якій стадії судового процесу.

13. Учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається. Якщо подання скарги, заяви, клопотання визнається зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання (ч.ч. 1, 3 ст.43 ГПК України). Відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

14. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/ .

15. Примірник ухвали надіслати учасникам справи та Полонській районній державній адміністрації Хмельницької області рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 17.09.2019 року.

Суддя Міліціанов Р.В.

віддрук.прим.:

1 - до справи;

2 - ПАТ "Південьзахідшляхбуд" (вул. 40-річчя Перемоги, б.27, м. Вінниця, 21036)

3 - Товариству з обмеженою відповідальністю "Полонський спецкар"єр" (вул. Академіка Герасимчука, буд. 190 В, м. Полонне, Полонський район, Хмельницька область, 03501)

4 - арбітражному керуючому (ліквідатору) Василику В.В. (01054, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 33А, н/п. 1-14)

5 - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )

6 - Полонській районній державній адміністрації Хмельницької області (вул. Лесі Українки, 114, м. Полонне, Хмельницька область, 30500)

Дата ухвалення рішення17.09.2019
Оприлюднено17.09.2019

Судовий реєстр по справі —902/1722/14

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Картере В.І.

Ухвала від 23.11.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Картере В.І.

Постанова від 12.10.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 21.09.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 20.09.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 18.09.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 06.09.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Коломис В.В.

Ухвала від 25.07.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 16.06.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 14.06.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні