Ухвала
від 10.09.2019 по справі 161/15073/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/15073/19

Провадження № 1-кс/161/7641/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 10 вересня 2019 року

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

представника власника майна ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду №10 в м. Луцьку клопотання власника майна ТзОВ «Будівельне Підприємство «Місто-Буд-Сервіс» про скасування арешту майна,

ВСТАНОВИВ:

ТзОВ «Будівельне Підприємство «Місто-Буд-Сервіс» звернувся до суду з клопотанням про скасування арешту майна.

10 вересня 2019 року представник ТзОВ «Будівельне Підприємство «Місто-Буд-Сервіс» подав до суду заяву про уточнення клопотання.

З підстав, викладених в уточненому клопотанні, просить суд скасувати арешт банківських рахунків, відкритих в ФІЛІЇ «РОЗРАХУНКОВИЙ ЦЕНТР» АТ КБ «ПРИВАТБАНК» ТзОВ «Будівельне Підприємство «Місто-Буд-Сервіс» № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 .

В судовому засіданні представник власника майна ОСОБА_3 суду пояснив, що взагалі відсутні підстави накладення арешту на майно. Просив клопотання задовольнити. В подальшому подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутності.

Фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів під час розгляду скарги, у відповідності до ч. 1 ст. 107 КПК України, не здійснювалось, оскільки клопотань учасників щодо застосування таких засобів не надходило.

Заслухавши пояснення представника власника майна, дослідивши письмові матеріали клопотання, суд приходить до висновку про задоволення клопотання з наступних підстав.

Відповідно до ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Судом при розгляді клопотання встановлено, що у провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області перебувають матеріали кримінального провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019030000000023 від 27.06.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України.

Ухвалою суду від 01 серпня 2019 року накладено арешт на банківськірахунки,відкриті ввідкриті вФІЛІЇ «РОЗРАХУНКОВИЙЦЕНТР» АТКБ «ПРИВАТБАНК»,шляхом зупиненнявидаткових операційз коштами суб`єктів господарської діяльності, зокрема, ТОВ «МІСТО-БУД-СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 42558628).

Також судом при розгляді клопотання встановлено, що сторона кримінального провадження при зверненні до суду з клопотанням про арешт майна, останнє обґрунтовувала тим, що службові особи підприємства імпортера ПП «ВІЛЄНТА» (код ЄДРПОУ 39715347, адреса місцезнаходження: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Лідавська, 1) в період 2016-2019 років шляхом оформлення безтоварних операцій з реалізації товарно-матеріальних цінностей та, відповідно, формування податкового кредиту з податку на додану вартість «транзитним» суб`єктам господарської діяльності, забезпечили незаконне формування податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам реального сектору економіки, внаслідок чого ухилились від сплати податків.

Також судом достовірно встановлено, і це підтверджується інформаційною довідкою про підприємство, що за весь період господарської діяльності ТОВ «БК «Місто-Буд-Сервіс» не мало ніяких відносин з ПП «ВІЛЄНТА» (код ЄДРПОУ 39715347 (а.с. 17).

Також судом достовірно встановлено, що станом на день розгляду клопотання про скасування арешту майна, жодній службовій особі ТзОВ «Будівельне Підприємство «Місто-Буд-Сервіс» не повідомлено про підозру в кримінальному провадженні за №32019030000000023 від 27.06.2019 року. А також не проводилось жодних слідчих та процесуальних дій за їх участю.

А тому за таких обставин, приймаючи до уваги принцип індивідуалізації правової відповідальності особи, суд приходить до висновку про відсутність підстав накладення арешту шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування майном, а саме активами, що являють собою суми ліміту податку на додану вартість в системі електронного адміністрування податку на додану вартість в Державній фіскальній службі України суб`єкта господарської діяльності ТзОВ «Будівельне Підприємство «Місто-Буд-Сервіс» (код ЄДРПОУ 42558628).

Приймаючи до уваги викладене та враховуючи, що за весь період господарської діяльності ТОВ «БК «Місто-Буд-Сервіс» не мало ніяких відносин з ПП «ВІЛЄНТА» (код ЄДРПОУ 39715347 (а.с. 17), що прямо суперечить обставинам, на які сторона кримінального провадження при зверненні до суду з клопотанням про арешт майна посилалася як на підставу задоволення клопотання. А також те, що станом на день розгляду клопотання про скасування арешту майна, жодній службовій особі ТзОВ «Будівельне Підприємство «Місто-Буд-Сервіс» не повідомлено про підозру в кримінальному провадженні за №32019030000000023від 27.06.2019року.А тому за таких обставин, суд приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. 174 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання власника майна ТзОВ «Будівельне Підприємство «Місто-Буд-Сервіс» про скасування арешту майна - задовольнити повністю.

Скасувати арешт майна, відповідно до ухвали суду від 01 серпня 2019 року, а саме - банківських рахунків, відкритих у Філії «РОЗРАХУНКОВИЙ ЦЕНТР» АТ КБ «ПРИВАТБАНК» (МФО 320649, адреса: м. Київ проспект Перемоги, 65 / м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 30), встановлений шляхом заборони користування та розпорядження ними, що полягає в зупиненні видаткових операцій по рахункам № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 суб`єкта господарської діяльності ТзОВ «Будівельне Підприємство «Місто-Буд-Сервіс» (код ЄДРПОУ 42558628).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Ухвала в повному об`ємі складена

17 вересня 2019 року.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84287466
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —161/15073/19

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковтуненко В. В.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковтуненко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні