Ухвала
від 16.09.2019 по справі 200/7080/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про виправлення описки

16 вересня 2019 р. Справа №200/7080/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Грищенка Є.І., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Головного управління ДФС у Донецькій області про виправлення описки у рішенні Донецького окружного адміністративного суду від 14 серпня 2019 року в адміністративній справі за позовом Головного управління ДФС у Донецькій області до товариства з обмеженою відповідальністю Крамхолодмаш про надання дозволу на погашення податкового боргу,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 14 серпня 2019 року Адміністративний позов Головного управління ДФС у Донецькій області до товариства з обмеженою відповідальністю Крамхолодмаш про надання дозволу на погашення податкового боргу - задовольнити повністю, надано Головному управлінню ДФС у Донецькій області (код ЄДРПОУ 39406028) дозвіл на погашення податкового боргу у сумі 105481,77 грн. за рахунок майна товариства з обмеженою відповідальністю Крамхолодмаш (код ЄДРПОУ 32737469), що перебуває у податковій заставі.

20 серпня 2019 року представник позивача звернувся до Донецького окружного адміністративного суду із заявою про виправлення описки у рішенні Донецького окружного адміністративного суду від 14 серпня 2019 року, в якій просив внести виправлення у текст рішення, вказавши інформацію про його негайне виконання.

Відповідно до ч. 1,2 ст. 253 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні. Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Суд зазначає, що відповідно до положень ч. 1 ст. 283 КАС України провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів при здійсненні ними визначених законом повноважень здійснюється на підставі заяви таких органів щодо: зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках платника податків; підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків; надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі; зобов`язання керівника підприємства провести інвентаризацію основних фондів, товарно-матеріальних цінностей, які перебували або перебувають під митним контролем чи використовувалися цим підприємством разом із товарами, які були поміщені у відповідний митний режим; стягнення коштів за податковим боргом; зобов`язання платника податків, який має податковий борг, укласти договір щодо переведення права вимоги дебіторської заборгованості цього платника на орган доходів і зборів.

Відповідно до відповідно до ч. 8 ст. 283 КАС України, рішення суду у справах, визначених пунктами 1-4 частини першої цієї статті, підлягає негайному виконанню. Апеляційні скарги на судові рішення у справах, визначених цією статтею, можуть бути подані сторонами протягом десяти днів з дня їх проголошення. Подання апеляційної скарги на рішення суду у справах, визначених пунктами 1-4 частини першої цієї статті, не перешкоджає його виконанню.

Як вбачається резолютивної частини рішення, судом було допущено описку, а саме: не вказано про звернення рішення до негайного виконання.

Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність внесення виправлення у рішення Донецького окружного адміністративного суду від 14 серпня 2019 року у справі № 200/7080/19-а.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 253 Кодекс адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника Головного управління ДФС у Донецькій області про виправлення описки у рішенні Донецького окружного адміністративного суду від 14 серпня 2019 року - задовольнити.

Доповнити резолютивну частину рішення Донецького окружного адміністративного суду від 14 серпня 2019 року у справі № 200/7080/19-а абзацом наступного змісту: Звернути рішення суду до негайного виконання .

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецькій окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя Є.І. Грищенко

Дата ухвалення рішення16.09.2019
Оприлюднено18.09.2019
Номер документу84289514
СудочинствоАдміністративне
Сутьнадання дозволу на погашення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —200/7080/19-а

Ухвала від 16.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Рішення від 14.08.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 08.07.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 10.06.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні