Ухвала
від 17.09.2019 по справі 809/2734/13-а
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"17" вересня 2019 р. справа № 809/2734/13-a

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Грицюка П.П., розглянувши у порядку письмового провадження в приміщенні суду заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну стягувача у виконавчому листі № 809/2734/13-а її правонаступником щодо стягнення з закритого акціонерного товариства "Ремпобуттехніка" на користь правонаступника управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську, -

В С Т А Н О В И В:

10.09.2019 року Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернулося до суду із заявою про заміну у виконавчому листі - управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, у зв`язку з реорганізацією юридичної особи шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, яке є правонаступником майна, прав та обов`язків управлінь (а.с. 62).

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області в судове засідання не з`явився, на адресу суду подав клопотання про розгляд заяви за його відсутності у письмовому провадженні.

Представники відповідача в судове засідання не з`явилися, хоча належним чином повідомлялись про дату, час та місце судового засідання.

Відповідно до частини четвертої ст. 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Частиною другою ст. 379 КАС України визначено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин, із врахуванням частини 9 статті 205 КАС України, суд вирішив питання про заміну сторони у виконавчому листі за відсутності сторін.

Враховуючи наведене, суд вважає за можливе провести розгляд заяви без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Розглянувши матеріали справи, подану заяву, суд встановив наступне.

Згідно статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 18.09.2013 року позов задоволено повністю. Стягнуто з закритого акціонерного товариства "Ремпобуттехніка" (76018, вул.Джохара Дудаєва 13, м.Івано-Франківськ, код ЄДРПОУ 22165405) на користь управління Пенсійного фонду України в м.Івано-Франківську заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій в сумі 4360 (чотири тисячі триста шістдесят) гривень, 00 коп. (а.с. 31-33).

Судом встановлено, що Івано-Франківським окружним адміністративним судом 21.10.2013 року видано виконавчий лист № 809/2734/13-а.

18.04.2019 року постановою Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області виконавчий лист повернуто стягувачу, на підставі п. 5 ч. 1 ст. 37 Закону України «Про виконавче провадження» , у зв`язку з неможливістю з`ясувати місцезнаходження боржника (а.с.64).

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 628 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» реорганізовано Коломийське об`єднане управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 20551088). 31.05.2019 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення діяльності Коломийським об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України Івано-Франківської області як юридичної особи.

Відповідно до пункту 5 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 №1074, орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. Абзацом 2 пункту 6 вказаного Порядку передбачено, що права та обов`язки органів виконавчої влади переходять до іншого органу виконавчої влади у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Підсумовуючи вищевикладене, враховуючи, що стягувач не позбавлений права повторного звернення виконавчого листа до виконання, суд приходить до висновку, що заява підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву про заміну сторони (стягувача) у виконавчому листі №809/2734/13-а від 21.10.2013 року - задовольнити.

Замінити у виконавчому листі № 809/2734/13-а від 21.10.2013 року сторону (стягувача) управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 20551088, вул. Січових Стрільців 15, м. Івано-Франківськ, 76018).

Ухвала може бути оскарженою в апеляційному порядку.

Відповідно до статей 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Згідно до підпункту 15.5 пункту 1 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Суддя /підпис/ Грицюк П.П.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.09.2019
Оприлюднено19.09.2019
Номер документу84290016
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/2734/13-а

Ухвала від 17.09.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Ухвала від 11.09.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Ухвала від 13.02.2017

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

Постанова від 18.09.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

Постанова від 18.09.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

Ухвала від 05.09.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кишинський М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні