Ухвала
від 17.09.2019 по справі 640/12476/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

17 вересня 2019 року м. Київ № 640/12476/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Маруліної Л.О., ознайомившись з відзивом на позовну заяву у справі

за позовом Київського міського відділення Фонду соціального захисту інвалідів

до Товариства з обмеженою відповідальністю Ол Прінт

про стягнення заборгованості у розмірі 24409,19 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Київське міське відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі також - позивач) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Ол Прінт (далі також - відповідач), в якому просить:

- стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Ол Прінт" на користь Київського міського відділення Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції у розмірі 23 385(двадцять три тисячі триста вісімдесят п`ять) гривень 04 коп.;

- стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Ол Прінт" на користь Київського міського відділення Фонду соціального захисту інвалідів пеню у розмірі 1 024 (одна тисяча двадцять чотири) гривні 19 коп.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16.07.2019 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Через канцелярію суду 08.08.2019 року відповідачем подано відзив на позовну заяву, в якому проти позову заперечує.

Водночас, відповідачем звернуто увагу, що позивачем, як суб`єктом владних повноважень, пропущено тримісячний строк звернення до суду, передбачений частиною другою статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши обґрунтування відповідача та матеріали справи, судом встановлено наступне.

Позовну заяву обґрунтовано тим, що 13.02.2019 року ТОВ Ол Прінт надано Київському міському відділенню Фонду соціального захисту інвалідів Звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів за 2018 рік по формі 10-ПІ (Річна Поштова), затверджений наказом Мінпраці та соціальної політики від 10.02.20107 року №42, з якого позивачем встановлено, що відповідачем не виконано нормативну, призначеного для працевлаштування осіб з інвалідністю.

З огляду на викладене, 09.07.2019 року позивач звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва із цим позовом про стягнення з відповідача адміністративно-господарські санкції та пені.

Відповідно до частин першої, другої статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Для звернення до адміністративного суду суб`єкта владних повноважень встановлюється тримісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня виникнення підстав, що дають суб`єкту владних повноважень право на пред`явлення визначених законом вимог. Цим Кодексом та іншими законами можуть також встановлюватися інші строки для звернення до адміністративного суду суб`єкта владних повноважень.

Так, судом встановлено, що про невиконання відповідачем нормативу позивач дізнався 13.02.2019 року, коли ТОВ Ол Прінт подано Звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів за 2018 рік по формі 10-ПІ (Річна Поштова), позаяк, тримісячний строк звернення до суду із цим позовом розпочинається з 13.02.2019 року, останнім днем якого є 14.05.2019 року.

Водночас, з матеріалів справи судом встановлено, що адміністративний позов направлено позивачем 05.07.2019 року, відповідно до відбитку штемпеля ПАТ Укрпошта на конверті, в якому такий позов направлено.

Отже, слід дійти висновку, що позивачем пропущено тримісячний строк подання адміністративного позову до суду.

Відповідно до частини третьої статті 123 Кодексу адміністративного судочинства України якщо факт пропуску позивачем строку звернення до адміністративного суду буде виявлено судом після відкриття провадження в адміністративній справі і позивач не заявить про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані ним у заяві, будуть визнані судом неповажними, суд залишає позовну заяву без розгляду.

Отже, з аналізу наведених норм, суд дійшов висновку про зобов`язання позивача надати суду пояснення щодо пропуску строку звернення до адміністративного суду шляхом подання заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, за результатами розгляду якої судом буде вирішено питання визнання причин пропуску звернення до суду поважними або залишення позову без розгляду.

Керуючись статтями 122, 123, 243 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Зобов`язати позивача у строк до 27.09.2019 року подати до канцелярії Окружного адміністративного суду міста Києва (адреса: 01501, м. Київ, вул. Болбочана Петра, 8, корпус А ) заяву про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду.

2. Вирішити питання залишення позову без розгляду після надходження до суду позиції позивача.

3. Попередити позивача, що в разі не подання заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані ним у заяві, будуть визнані судом неповажними, суд залишає позовну заяву без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Маруліна

Дата ухвалення рішення17.09.2019
Оприлюднено19.09.2019
Номер документу84294527
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/12476/19

Рішення від 23.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 17.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 16.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні