Рішення
від 03.09.2019 по справі 234/7669/19
КРАМАТОРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 234/7669/19

Провадження № 2/234/2356/19

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 вересня 2019 року Краматорський міський суд Донецької області у складі:

головуючого - судді Лутай А.М.,

за участю: секретаря - Пагуліч Д.Г.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в приміщенні суду м.Краматорська цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_3 ОСОБА_4 а 06.05.2019р звернулася до суду з вищевказаним позовом, вказуючи, що з 17 травня 2016 року вона знаходиться у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_5 ОСОБА_6 ем, відповідачем у справі, від спільного шлюбу з яким мають малолітню дитину ОСОБА_7 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 . Свої вимоги мотивує тим, що згодом їх шлюб фактично розпався, вони з відповідачем припинили будь-які сімейні відносини, разом не проживають, спільного сімейного бюджету не мають. Зазначає, що причиною припинення їх сімейних стосунків стало виникнення між ними неприязних відносин через необѓрунтовані та безпідставні ревнощі відповідача та внутрішньо сімейні сварки. Вважає, що відповідача влаштовує те, що сімейні стосунки між ними припинилися, так як будь-яких спроб до зміни існуючої ситуації та будь-яких заходів щодо поліпшення їх стосунків та усунення причин, що призвели до припинення сімейних відносин, впродовж значного терміну він не вживав та не визнавав це за необхідне чи можливе. Зазначає, що для неї ( ОСОБА_8 ) цей шлюб є першим, для відповідача - повторним. Шлюбний контракт або будь-яка шлюбна угода в іншій формі при створенні сім`ї ними не укладались. Дитина проживає разом з нею ( ОСОБА_9 ), ніякої участі у її вихованні та утриманні відповідач не приймає. Спорів з приводу місця проживання дитини між ними немає. На утримання дитини рішенням Краматорського міського суду Донецької області від 22.11.2018р (справа №234/13475/18) відповідач зобов`язаний щодо сплати аліментів. Просить розірвати шлюб між нею та ОСОБА_7 та стягнути з останнього на її користь судовий збір, сплачений нею під час звернення до суду з дійсним позовом.

Позивачка ОСОБА_10 . підтримала свої вимоги в повному обсязі, просить позов задовольнити, надавши суду заяву про розгляд даної справи без її участі. В заяві просить стягнути судовий збір на її користь в сумі 768,40грн, а також, її прізвище залишити - ОСОБА_3.

Відповідач ОСОБА_7 , який про дату, час і місце слухання справи повідомлений належним чином у відповідності зі ст.130 ЦПК України, в судове засідання не з`явився без повідомлення причини неявки, відзив на позовну заявуне надавав.

Суд, згідно до ст.280 ЦПК України, вважає за можливе розглянути справу у відсутності відповідача та ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів.

Згідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши та оцінивши докази по справі у їх сукупності, суд знаходить заявлений позов обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного:

Згідно до повторного свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_1 , виданого 26.04.2019 року відділом ДРАЦС Краматорського міського управління юстиції у Донецької області, актовий запис №246, вбачається, що сторони у справі ОСОБА_11 та ОСОБА_12 перебувають в зареєстрованому шлюбі з 17 травня 2016 року.

Відповідно копії свідоцтва про народження ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (серіяНОМЕР_2 , складеного та виданого 20.04.2018 року Краматорським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, актовий запис №502) встановлено, що батьками дитини записані позивачка ОСОБА_11 та відповідач ОСОБА_12 .

Відповідно до ст.112 ч.2 СК України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, що має істотне значення.

Судом встановлено, що сторони не проживають однією сім`єю, стосунки між собою не підтримують, живуть окремо, спільний бюджет не ведуть, у зв`язку з чим суд вважає, що сім`я сторін розпалась остаточно і не може бути поновлена.

З`ясувавши фактичні відносини подружжя, які не пов`язані шлюбним побутом, суд вважає встановленим, що подальше спільне життя подружжя та зберігання шлюбу суперечило би інтересам одного з них, а також, інтересам їх малолітньої дитини, що має істотне значення.

При таких обставинах, суд вважає, що шлюб між сторонами необхідно розірвати.

Також, відповідно до ст.141 ЦПК України суд вважає за необхідне стягнути з відповідача на користь позивачки судовий збір в розмірі 768,40грн, сплачений нею за подання позовної заяви, так як позовні вимоги позивача судом задоволені у повному обсязі.

Керуючись ст.ст.110, 112 Сімейного Кодексу України, ст.ст.12, 13, 81, 89, 130, 141, 263, 280, 284 ЦПК України, -

ВИРІШИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу - задовольнити.

Шлюб, який зареєстрований 17 травня 2016 року у відділі державної реєстрації актів цивільного стану Краматорського міського управління юстиції у Донецькій області, актовий запис №246, між громадянкою України ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка народилася в місті Краматорську Донецької області, Україна, та громадянином України ОСОБА_5 ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який народився в селі Бережинці, Теофіпольський район, Хмельницька область, Україна- розірвати.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_3 , на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , РНОКПП НОМЕР_4 , судовий збір в сумі 768,40грн (сімсот шістдесят вісім гривень 40 копійок).

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга до Донецького апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя: А.М.Лутай

Дата ухвалення рішення03.09.2019
Оприлюднено18.09.2019

Судовий реєстр по справі —234/7669/19

Рішення від 03.09.2019

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Лутай А. М.

Ухвала від 11.06.2019

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Лутай А. М.

Ухвала від 08.05.2019

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Лутай А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні