Постанова
від 17.09.2019 по справі 904/2419/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.09.19р. Справа № 904/2419/19

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Камша Н.М.

при секретарі судового засідання: Полевичек Д.А.

за участю представників сторін:

від кредитора: Панченко О.В. - представник ТОВ "ПРОМО-ПЛЮС"

від боржника: не з`явився

від розпорядника майна Стрижак О.О.: не з`явився

у справі

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОМО - ПЛЮС", м. Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "УКРТЕХНО - АТОМ", 49064, м. Дніпро, пр. Сергія Нігояна, буд. 22/26, кв. 24, код ЄДРПОУ 32955806

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

10.06.19р. Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОМО - ПЛЮС", м. Дніпро звернулось до господарського суду Дніпропетровської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство"УКРТЕХНО - АТОМ", 49064, м. Дніпро, пр. Сергія Нігояна, буд. 22/26, кв. 24, код ЄДРПОУ 32955806 за загальною процедурою.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 12.06.19р. заяву кредитора прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 25.06.19р.

Ухвалою господарського суду від 25.06.19р. відкрито провадження у справі № 904/2419/19 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство"УКРТЕХНО - АТОМ", 49064, м. Дніпро, пр. Сергія Нігояна, буд. 22/26, кв. 24, код ЄДРПОУ 32955806, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Стрижак Ольгу Олександрівну, свідоцтво №1040 від 16.07.13р. (адреса: 49000, м.Дніпро, вул. Харківська, буд. 5, оф. 11, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ).

Вищевказаною ухвалою призначено попереднє засідання на 27.08.19р.

Офіційне оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника розміщено на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України 25.06.19р., номер публікації №60616.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 27.08.19р. затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "УКРТЕХНО - АТОМ", 49064, м. Дніпро, пр. Сергія Нігояна, буд. 22/26, кв. 24, код ЄДРПОУ 32955806 з вимогами ініціюючого кредитора:

1. Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОМО - ПЛЮС", м. Дніпро на суму 19 210, 00 грн. (судовий збір) - 1 черга задоволення, на суму 1 662 182, 82 грн. - 4 черга задоволення вимог кредиторів.

Вказаною вище ухвалою призначено підсумкове засідання на 17.09.19р. та зобов`язано:

- розпорядника майна у строк до 07.09.19р. організувати та провести перші загальні збори кредиторів, на яких обрати комітет кредиторів, рішення зборів та комітету кредиторів у 5-ти денний строк подати до справи про банкрутство;

- боржника та розпорядника майна подати до господарського суду Дніпропетровської області до дати підсумкового засідання баланс ТОВ "УКРТЕХНО - АТОМ" на останню звіту дату.

11.09.19р. до господарського суду Дніпропетровської області надійшов лист №02-06-01/138 від 11.09.19р. розпорядника майна з копією протоколу зборів кредиторів ТОВ "НВО"УКРТЕХНО - АТОМ" від 06.09.19р. про обрання комітету кредиторів у складі одного кредитора - ТОВ "ПРОМО - ПЛЮС".

17.09.19р. до господарського суду Дніпропетровської області від розпорядника майна надійшли:

- клопотання №02-06-01/144 від 16.09.19р. з додатками про визнання ТОВ "НВО"УКРТЕХНО - АТОМ" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором по даній справі арбітражного керуючого Стрижак О.О.;

- лист №02-06-01/126 від 14.08.19р. зі звітом за результатами проведеного аналізу фінансово - господарської діяльності ТОВ "НВО"УКРТЕХНО - АТОМ" на предмет наявності ознак приховуваного, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства;

- клопотання №02-06-01/146 від 16.09.19р. про проведення судового засідання без участі розпорядника майна Стрижак О.О., у зв`язку з перебуванням у щорічній основній відпустці.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, господарським судом Дніпропетровської області встановлено наступне.

Згідно звіту за результатами проведення аналізу фінансово - господарської діяльності ТОВ "НВО"УКРТЕХНО - АТОМ" на предмет наявності ознак приховуваного, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства господарським судом Дніпропетровської області встановлено, що в результаті проведеного даного аналізу ТОВ "НВО"УКРТЕХНО - АТОМ" знаходиться у кризовому фінансовому стані, та знижує свою ділову та господарську діяльність на протязі останніх 3-х календарних років, що передували відкриттю провадження у справі про банкрутство.

Ліквідність майна боржника знаходиться у незадовільному стані, що свідчить про суттєве порушення фінансової рівноваги.

За результатами проведеного аналізу встановлено:

- наявність ознак критичної неплатоспроможності;

- відсутність ознак фіктивного банкрутства;

- відсутність ознак дій по доведенню до банкрутства;

- відсутність ознак дій з приховування банкрутства.

У зв`язку з чим, за результатами аналізу фінансово - господарської діяльності ТОВ "НВО"УКРТЕХНО - АТОМ" на предмет наявності ознак приховуваного, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства встановлено, що платоспроможність боржника неможливо відновити.

Загальний розмір кредиторської заборгованості боржника становить 1 681 392, 82 грн., активи боржника згідно балансу на 13.09.19р. - відсутні, що свідчить про наявність у боржника ознак неоплатності і є підставою для визнання боржника банкрутом.

Відповідно до ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону. До компетенції комітету кредиторів належить право прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, призначенні арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

У відповідності до ст. 27 Закону у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов`язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов`язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов`язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

У підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону; ухвалу про введення процедури санації та зобов`язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником; постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство; ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

Щодо питання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

За час провадження у справі до суду не надходило заяв осіб, які б мали бажання відновити платоспроможність боржника через його санацію або шляхом укладення мирової угоди.

Згідно протоколу засідання комітету кредиторів у справі №904/2419/19 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "УКРТЕХНО - АТОМ" від 16.09.19р. встановлено, що на засіданні комітету кредиторів прийнято рішення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Станом на 17.09.19р. до господарського суду Дніпропетровської області не надходило заперечень щодо відкриття ліквідаційної процедури та визнання боржника банкрутом.

Згідно з ч.ч.1, 3 ст. 38 Закону про банкрутство відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури підлягають оприлюдненню на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет, у зв`язку з чим господарський суд має направити відповідне повідомлення для оприлюднення, сформувавши в автоматизованій системі "Діловодство спеціалізованого суду" в електронній формі оголошення для передачі адміністратору автоматизованої системи - державному підприємству "Інформаційні судові системи".

Вимоги кредиторів за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред`являтись тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничний і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Вирішуючи питання щодо призначення ліквідатора банкрута судом враховано наступне.

З матеріалів справи вбачається, що 16.09.19р. на засіданні комітету кредиторів прийнято рішення обрати ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "УКРТЕХНО - АТОМ", 49064, м. Дніпро, пр. Сергія Нігояна, буд. 22/26, кв. 24, код ЄДРПОУ 32955806 арбітражного керуючого Стрижак Ольгу Олександрівну, свідоцтво №1040 від 16.07.13р.

Згідно з ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду.

Інших кандидатур для призначення ліквідатором боржника від комітету кредиторів у справі до суду, станом на 17.09.19р., не надходило.

Враховуючи прийняте рішення комітету кредиторів, господарський суд вважає за необхідне призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "УКРТЕХНО - АТОМ", 49064, м. Дніпро, пр. Сергія Нігояна, буд. 22/26, кв. 24, код ЄДРПОУ 32955806 арбітражного керуючого Стрижак Ольгу Олександрівну, свідоцтво №1040 від 16.07.13р. (адреса: 49000, м.Дніпро, вул. Харківська, буд. 5, оф. 11, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ), зобов`язавши її здійснювати заходи ліквідаційної процедури у відповідності до чинного законодавства України, щомісячно надавати комітету кредиторів звіт про хід здійснення ліквідаційної процедури, копію звіту направляти щомісячно для долучення до справи про банкрутство.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (ст. 38 Закону) господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань (у тому числі зі плати податків і зборів (обов`язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Керуючись ст.ст. 26, 37-41, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Припинити процедуру розпорядження майном боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "УКРТЕХНО - АТОМ", 49064, м. Дніпро, пр. Сергія Нігояна, буд. 22/26, кв. 24, код ЄДРПОУ 32955806.

Припинити повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "УКРТЕХНО - АТОМ", 49064, м. Дніпро, пр. Сергія Нігояна, буд. 22/26, кв. 24, код ЄДРПОУ 32955806 по справі № 904/2419/19 арбітражного керуючого Стрижак Ольгу Олександрівну, свідоцтво №1040 від 16.07.13р. (адреса: 49000, м.Дніпро, вул. Харківська, буд. 5, оф. 11, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ).

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "УКРТЕХНО - АТОМ", 49064, м. Дніпро, пр. Сергія Нігояна, буд. 22/26, кв. 24, код ЄДРПОУ 32955806 - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 1 рік, до 17.09.2020р.

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "УКРТЕХНО - АТОМ", 49064, м. Дніпро, пр. Сергія Нігояна, буд. 22/26, кв. 24, код ЄДРПОУ 32955806 призначити арбітражного керуючого Стрижак Ольгу Олександрівну, свідоцтво №1040 від 16.07.13р. (адреса: 49000, м.Дніпро, вул. Харківська, буд. 5, оф. 11, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ).

З метою виявлення кредиторів банкрута в порядку ч. 3, 4 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" оприлюднити господарським судом Дніпропетровської області повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "УКРТЕХНО - АТОМ" банкрутом на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Заявлення кредиторських вимог в обов`язковому порядку здійснюється кредиторами до господарського суду Дніпропетровської області зі сплатою судового збору відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір" та ліквідатору в порядку ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Після закінчення строку для подання кредиторських вимог, зобов`язати ліквідатора надати господарському суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, письмовий звіт про надіслання всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами в порядку ч. 5 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , скласти оновлений реєстр вимог кредиторів та у строк до 27.11.19р. подати на затвердження господарському суду оновлений реєстр вимог кредиторів.

Заходи ліквідаційної процедури проводити у відповідності до вимог статей 37-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом":

- кожного першого числа наступного місяця ліквідатор повинен надати господарському суду Дніпропетровської області звіт про проведені дії в ліквідаційній процедурі з документами, які підтверджують проведення цих дій в ліквідаційній процедурі.

- подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс та документи, які підтверджують проведення ліквідаційної процедури за десять днів до закінчення строку ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

- господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

- строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав;

- у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

- продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

- скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

- вимоги за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред`являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

- виконання зобов`язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

- з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Зобов`язати ліквідатора банкрута Стрижак О.О. у строк до 17.09.2020р. подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Копія постанови направляється: сторонам, держреєстратору та ДПІ за місцезнаходженням банкрута.

Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена у 20-ти денний строк з дня її підписання до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області.

Повний текст постанови складено - 18.09.19р.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя Н.М. Камша

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.09.2019
Оприлюднено18.09.2019
Номер документу84318395
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/2419/19

Ухвала від 28.07.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 13.07.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 05.06.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 29.01.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 02.01.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 19.12.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 25.11.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 25.11.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 24.10.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Постанова від 17.09.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні