Ухвала
від 18.09.2019 по справі 539/2548/19
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/2548/19

Провадження № 2/539/967/2019

УХВАЛА

іменем України

18 вересня 2019 року Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

в складі : головуючого судді Іващенка Ю.А. ,

при секретарі Карпенко Т.П.,

з участю представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши в відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Лубни цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Снітинської сільської ради Лубенського району, ГУ Держгеокадастру у Полтавській області, третя особа: Лубенська РДА про визнання права на земельну частку (пай),

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до Снітинської сільської ради Лубенського району, ГУ Держгеокадастру у Полтавській області, третя особа: Лубенська РДА про визнання права на земельну частку (пай).

Ухвалою суду від 01.07.2019 року провадження у справі відкрито в порядку загального позовного провадження.

В Підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 заявив клопотання про залучення по справі в якості співвідповідача Лубенську районну державну адміністрацію, мотивуючи тим, що у вказаній категорії справ райдержадміністрація має бути співвідповідачем.

Відповідно до ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Відповідно до п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 16.04.2004 року N7 Про практику застосування судами земельного законодавства при розгляді цивільних справ позови громадян, пов`язані з паюванням земель (зокрема, про визнання права на земельну частку (пай), її розмір, незаконність відмови у видачі сертифіката, виділення паю в натурі), можуть бути предметом розгляду судів. Відповідачами в таких справах є КСП, сільськогосподарські кооперативи, районна державна адміністрація, яка затверджувала розмір паю, вирішувала питання про видачу сертифіката, а також виконавчий орган чи орган місцевого самоврядування, що має вирішувати питання про виділення земельної частки (паю) в натурі, тощо.

На підставі викладеного, враховуючи клопотання представникам позивача, суд вважає за необхідне залучити по справі в якості співвідповідача Лубенську районну державну адміністрацію.

Керуючись ст. 51 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Залучити по справі за позовом ОСОБА_2 до Снітинської сільської ради Лубенського району, ГУ Держгеокадастру у Полтавській області, третя особа: Лубенська РДА про визнання права на земельну частку (пай) в якості співвідповідача Лубенську районну державну адміністрацію.

Копію ухвали направити Лубенській РДА.

Встановити Лубенській РДА строк для надання відзиву на позов до 16.10.2019 року.

Суддя Ю.А. Іващенко

СудЛубенський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення18.09.2019
Оприлюднено19.09.2019
Номер документу84337485
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —539/2548/19

Рішення від 13.12.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Рішення від 13.12.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 18.09.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні