Постанова
від 17.09.2019 по справі 462/4186/19
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/4186/19

ПОСТАНОВА

Іменем України

17 вересня 2019 року суддя Залізничного районного суду м.Львова Румілова Н.М., розглянувши у судовому засіданні матеріали, які надійшли з УПП у м. Львові ДПП про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, працюючого водієм Всеукраїнської громадської організації Народний антикорупційний нагляд , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

за ст.130 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшов протокол, серія ОБ№135568, складений 22.06.2019 року о 5 год.59хв. інспектором взводу 2 роти 2 батальйону 3 УПП у Львівській області лейтенантом поліції Кожан Н.Б., згідно до якого 22.06.2019 року о 5 год.55 хв. у м.Львів, вул. Садова 43, водій ОСОБА_1 керував транспортним засобом DAEWOO MATIZ, номерний знак НОМЕР_1 , з ознаками алкогольного сп`яніння, нестійка хода, різкий запах алкоголю з порожнини рота, нечітка вимова. Від проходження огляду на стан сп`яніння у встановленому законом порядку у присутності двох свідків, водій відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху, за що відповідальність передбачена ч.1 ст.130 КУпАП.

ОСОБА_1 в судовому засіданні визнав себе винним у скоєнні адміністративного правопорушення, зазначив, що в нього ІНФОРМАЦІЯ_2 народився син і він після його народження вживав спиртні напої. Напередодні 21.06.2019 року він пив пиво, а під час його зупинки поліцейськими 22.06.2019р. відмовився від проходження алкотесту. У скоєному кається, зробив для себе певні висновки. Зазначив, що його поведінка була предметом розгляду Всеукраїнської громадської організації Народний антикорупційний нагляд , де він працює водієм на загальних засадах. Просив суд звільнити його від адміністративної відповідальності та передати матеріали колективу організації для застосування заходів громадського та дисциплінарного впливу.

Захисник Бартків І.Б. в судовому засіданні зазначив, що ОСОБА_1 має позитивну характеристику, висловив каяття у скоєному, просив передати матеріали колективу громадської організації, в якій працює ОСОБА_1 водієм, для застосування заходів громадського впливу.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про задоволення клопотання трудового колективу.

З клопотання керівника Всеукраїнської громадської організації Народний антикорупційний нагляд та з протоколу засідання трудового колективу, який прийняв рішення про передачу йому на розгляд матеріалів даної справи про адміністративне правопорушення для застосування заходів громадського впливу, в якому просять звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу в порядку ст. 21 КУпАП, мотивують позитивною характеристикою ОСОБА_1 як працівника, його щирим каяттям, відсутністю притягнення до адміністративної та дисциплінарної відповідальності, того що робота ОСОБА_1 в тому числі повьязана із керуванням транспортом. Позбавлення його водійських прав призведе до неможливості виконання трудових обовьязків.Таке рішення прийняте загальними зборами трудового колективу.

Згідно до роз`яснень п.24 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 23 грудня 2003 року №14 Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті із змінами і доповненнями, внесенимипостановою Пленуму Верховного Суду України від 19 грудня 2008 року №18, судам при розгляді справ необхідно з`ясовувати всі обставини, перелічені у ст.ст.247і280 КУпАП.

Вирішуючи питання по суті клопотання про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності, оцінивши надані докази за внутрішнім переконанням в сукупності, керуючись законом і правосвідомістю, суд виходить з такого.

Відповідно до ст.1 КУпАП завданням Кодексу України про адміністративні правопорушення є охорона прав і свобод громадян, власності, конституційного ладу України, прав і законних інтересів підприємств, установ і організацій, встановленого правопорядку, зміцнення законності, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі точного і неухильного додержання Конституції законів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, до правил співжиття, сумлінного виконання своїх обов`язків, відповідальності перед суспільством.

Так, згідно до ст.280 КУпАП, орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов`язаний з`ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ст. 21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Отже, частиною 1 статті 21 КУпАП передбачена можливість звільнення особи від адміністративної відповідальності з передачею на поруки трудового колективу. Це питання вирішується судом з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника та є правом суду.

Відповідно до п. 3 ч. 1, ч. 2 ст. 284 КУпАП, по справі про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить одну з таких постанов про закриття справи; постанова про закриття справи виноситься при передачі матеріалів на розгляд громадської організації чи трудового колективу.

Враховуючи викладені вище обставини, дані про особу правопорушника, який має на утриманні малолітнього сина, раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, а також враховуючи характер вчиненого правопорушення, вважаю, що на підставі ч. 1 ст. 21 КУпАП до нього доцільно застосувати захід громадського впливу, звільнивши його від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд Всеукраїнській громадській організації Народний антикорупційний нагляд - для застосування заходів громадського впливу.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 21 КУпАП про заходи громадського впливу, застосовані до осіб, які вчинили правопорушення, передбачені статтею 51, частиною першою статті 129, частинами першою і другою статті 130, статтями 156, 173, 176, 177, 178, 180 цього Кодексу, власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган або громадська організація повинні не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити орган (посадову особу), який надіслав матеріали.

Враховуючи викладене, з метою досягнення виховного ефекту, з урахуванням характеру вчиненого правопорушення, даних про особу винного, який вперше притягується до адміністративної відповідальності, щиро розкаюється у вчиненому, позитивно характеризується за місцем роботи, приймаючи до уваги клопотання колективу Всеукраїнської громадської організації Народний антикорупційний нагляд про передачу матеріалів щодо ОСОБА_1 на розгляд колективу, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання та передати матеріали справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП у відношенні ОСОБА_1 , на розгляд коллективу громадської організації для застосування заходів громадського впливу, що відповідно до вимог ч. 2 ст. 284 КУпАП є підставою для закриття провадження в справі про адміністративне правопорушення.

Керуючись ст. 21, ч.1 ст. 130, 248-249, 251, 268, 283, 284 КУпАП, суд

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звільнити від адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КУпАП.

Матеріали справи передати на розгляд колективу Всеукраїнської громадської організації Народний антикорупційний нагляд ЄДРПОУ 38007898, що знаходиться за адресою м. Львів, вул.Б.Лепкого, 16 офіс 5, для застосування до ОСОБА_1 заходу громадського впливу.

Зобов`язати керівника колективу Всеукраїнської громадської організації Народний антикорупційний нагляд повідомити суд про застосовані заходи громадського впливу до ОСОБА_1 не пізніш як у десятиденний строк з дня отримання матеріалів.

Провадження по справі відносно ОСОБА_1 про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КУпАП - закрити.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду через Залізничний районний суд м.Львова протягом десяти днів з моменту її винесення.

Суддя: Н.М.Румілова

Дата ухвалення рішення17.09.2019
Оприлюднено19.09.2019
Номер документу84339773
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —462/4186/19

Постанова від 17.09.2019

Адмінправопорушення

Залізничний районний суд м.Львова

Румілова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні