Ухвала
від 12.09.2019 по справі 750/5943/18
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

12 вересня 2019 року

м. Київ

справа № 750/5943/18

провадження № 61-8161св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Червинської М. Є. (суддя-доповідач), Бурлакова С. Ю., Коротуна В. М.,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Сіемжи Веб Проджектс , товариства з обмеженою відповідальністю Челайн Медіа Груп про захист честі, гідності та ділової репутації за касаційними скаргами товариства з обмеженою відповідальністю Челайн Медіа Груп та ОСОБА_1 на рішення Деснянського районного суду м. Чернігова в складі судді Требух Н. В. від 08 листопада 2018 року та постанову Чернігівського апеляційного суду в складі колегії суддів: Онищенко О. І., Лакізи Г. П., Скрипки А. А. від 21 березня 2019 року,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Деснянського районного суду м. Чернігова від 08 листопада 2018 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено частково. Визнано недостовірною інформацію, розміщену ТОВ Челайн Медіа Груп в статті з відео сюжетом ІНФОРМАЦІЯ_1 активістку (відео) а саме: … яка доводить пенсіонерів до серцевих нападів, тероризує, обдурює десятки людей, але майстерно видає себе за жертву і на додачу - позивається до суду з вимогою покарати тих, кого сама скривдила… . Зобов`язано ТОВ Челайн Медіа Груп видалити із статті з відеосюжетом ІНФОРМАЦІЯ_1 активістку (відео) недостовірну інформацію, а саме … яка доводить пенсіонерів до серцевих нападів, тероризує, обдурює десятки людей, але майстерно видає себе за жертву і на додачу - позивається до суду з вимогою покарати тих, кого сама скривдила… . Зобов`язано ТОВ Челайн Медіа Груп видалити зі статті з відеосюжетом ІНФОРМАЦІЯ_1 активістку (відео) недостовірну інформацію, а саме: … яка доводить пенсіонерів до серцевих нападів, тероризує, обдурює десятки людей, але майстерно видає себе за жертву і на додачу - позивається до суду з вимогою покарати тих, кого сама скривдила… . Зобов`язано ТОВ Челайн Медіа Груп видалити із статті з відеосюжетом ІНФОРМАЦІЯ_1 активістку (відео) скриншоти статті Хозяйка квартиры и риелтор обокрали сироту , Жители города продолжают страдать от действий гражданки ОСОБА_2 . Вирішено питання про судовий збір. У решті вимог відмовлено.

Постановою Чернігівського апеляційного суду від 21 березня 2019 року апеляційні скарги ОСОБА_1 , ТОВ Челайн Медіа Груп залишено без задоволення, а рішення Деснянського районного суду м. Чернігова від 08 листопада 2018 року залишено без змін.

У квітні 2019 року ТОВ Челайн Медіа Груп подало до Верховного Суду касаційну скаргу на рішення Деснянського районного суду м. Чернігова від 18 листопада 2019 року та постанову Чернігівського апеляційного суду від 21 березня 2019 року, у якій посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить скасувати зазначені судові рішення та ухвалити нове рішення про відмову в позові.

У травні 2019 року ОСОБА_1 подала до Верховного Суду касаційну скаргу на рішення Деснянського районного суду м. Чернігова від 08 листопада 2018 року та постанову Чернігівського апеляційного суду від 21 березня 2019 року, у якій посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, та ухвалити нове рішення про задоволення позову.

Статтею 388 ЦПК України передбачено, що судом касаційної інстанції у цивільних справах є Верховний Суд.

Частиною другої статті 389 ЦПК України передбачено, що підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки доводи касаційної скарги викликають необхідність перевірки матеріалів справи.

Підстави для виклику сторін відсутні.

За таких обставин розгляд справи здійснюється в порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

З урахуванням категорії та складності справи, з огляду на положення частини одинадцятої статті 34 ЦПК України, справа підлягає розгляду в складі п`яти суддів.

Керуючись статтею 401 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду

УХВАЛИВ:

справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Сіемжи Веб Проджектс , товариства з обмеженою відповідальністю Челайн Медіа Груп про захист честі, гідності та ділової репутації за касаційними скаргами товариства з обмеженою відповідальністю Челайн Медіа Груп та ОСОБА_1 на рішення Деснянського районного суду м. Чернігова в складі судді Требух Н. В. від 08 листопада 2018 року та постанову Чернігівського апеляційного суду в складі колегії суддів: Онищенко О. І., Лакізи Г. П., Скрипки А. А. від 21 березня 2019 року призначити до судового розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: М. Є. Червинська

С. Ю. Бурлаков

В. М. Коротун

СудКасаційний цивільний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення12.09.2019
Оприлюднено19.09.2019
Номер документу84343893
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —750/5943/18

Постанова від 25.09.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 12.09.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 25.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Постанова від 21.03.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Постанова від 21.03.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Ухвала від 07.02.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Ухвала від 14.01.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Ухвала від 21.12.2018

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Ухвала від 18.12.2018

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні