Ухвала
від 16.09.2019 по справі 640/9638/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

м. Київ

16 вересня 2019 року № 640/9638/19 Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Каракашьяна С.К., при секретарі судового засідання Мині І.І., за участі від позивача ОСОБА_1 , від відповідача, третьої особи Івашова Г.Л., від третьої особи Шурда О.В., розглянувши у підготовчому засіданні адміністративну справу за позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Свічадо АРТ" до Київської міської ради, третя особа: Департамент інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), третя особа: Комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" про визнання протиправним нормативно-правового акта,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою до Київської міської ради, третя особа: Департамент інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), третя особа: Комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" про визнання протиправним нормативно-правового акта.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києві від 05.06.2019р. відкрито провадження та призначено справу до судового розгляду в підготовчому засіданні.

Згідно відмітки служби діловодства 16.09.2019р. від представника позивача надійшло клопотання про відмову від позову та закриття провадження у справі.

В підготовчому засіданні 16.09.2019р., судом було поставлено на обговорення клопотання про закриття провадження у справі.

Представник позивача клопотання підтримав, інші представники проти закриття провадження у справі не заперечували.

Ознайомившись з поданим клопотанням позивача, суд дійшов висновку про необхідність закриття провадження у справі з огляду на наступне.

Відповідно до ч.1 ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до ч.2 ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України до ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Згідно п.2 ч.1 ст.238 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до ч.1 ст.239 Кодексу адміністративного судочинства України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Враховуючи зазначене, суд дійшов до висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі № 640/9638/19 відповідно до пункту 2 частини 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ч.1, ч.2 ст.189, п.2 ч.1 ст.238, ст.243, ст.248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання задовольнити, закрити провадження у справі № 640/9638/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Свічадо АРТ" до Київської міської ради, за участі третіх осіб: Департаменту інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Комунального підприємства "Київтранспарксервіс" про визнання протиправним нормативно-правового акта.

2. Попередити позивача, що повторне звернення з тими самими вимогами до адміністративного суду не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку передбаченому ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в апеляційному порядку повністю або частково за правилами, встановленими ст. ст. 293, 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подання через суд першої інстанції апеляційної скарги.

Повний текст узвали складено та підписано 19.09.2019р.

Суддя С.К. Каракашьян

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.09.2019
Оприлюднено20.09.2019
Номер документу84359329
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/9638/19

Ухвала від 16.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Постанова від 19.06.2019

Адмінправопорушення

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 05.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні