Ухвала
від 19.09.2019 по справі 910/12866/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

19.09.2019Справа № 910/12866/19 Суддя Господарського суду міста Києва Курдельчук І.Д. , розглянувши матеріали позовної заяви

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ГАЗОВА БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ (код 30082501, 08000, Київська обл., Макарівський район, селище міського типу Макарів, ВУЛИЦЯ ТОЛСТОГО, будинок 1)

до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ САНІЛ , (код 38723142, 03150, м.Київ, Голосіївський район, ВУЛИЦЯ АНТОНОВИЧА, будинок 48)

про стягнення 19 000,00 грн.,

ВСТАНОВИВ:

18 серпня 2019 року ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ГАЗОВА БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ (Товариство) звернулося до господарського суду міста Києва із позовом до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ САНІЛ (ТОВ САНІЛ ) про стягнення 19 000,00 грн.

Позовні вимоги Товариства наступник:

- внаслідок досягнутих домовленостей сторін, ТОВ САНІЛ виставило рахунок від 17.05.2019 № 252 на суму 19 000,00 грн, яка включала вартість контейнеру морського 818846 б.у. 10 футів та його доставку в Дніпропетровську область, місто Павлоград, вулиця Заводська, 44;

- платіжним дорученням від 21.05.2019 №535 Товариство перерахувало грошові кошти у розмірі 19 000,00 грн;

- поставка не відбулась, продавець припинив контакти;

- 24.06.2019 Товариство направило на адресу ТОВ САНІЛ претензію від 24.06.2019 №24/06-19 з вимогою доставити контейнер за обумовленою адресою в термін сім днів; у разі незадоволення вимоги Товариство вимагало повернути кошти.

- станом на момент звернення до суду ТОВ САНІЛ вимоги не виконало; претензію залишило без належної уваги.

Господарський суд міста Києва визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду за правилами спрощеного провадження, виходячи з такого.

Відповідно до частин першої та третьої статті 247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Відповідно до Закону України Про Державний бюджет України на 2019 рік з 1 січня 2019 року встановлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1 921,00 грн.

З огляду на приписи статей 12 та 247 Господарського процесуального кодексу України, враховуючи предмет спору та на ціну позову, яка становить 19 000,00 грн (менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 192 100,00 грн) та незначну складність справи, спір підлягає вирішенню в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Позивач просив розглядати справу за участі його представника.

Згідно з ч.ч. 5, 7, 8 ст.252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін позивач має подати разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

При розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення.

Відповідно до ч.6 цієї Статті суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов:

1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Суд дійшов висновку про відмову у задоволенні клопотання позивача про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін з таких підстав.

Предметом позову є стягнення грошової суми у розмірі 19000,00 грн, що не перевищує 192100,00 грн.

Характер спірних правовідносин - повернення коштів сплачених за договором купівлі-продажу (поставки) укладеним спрощений спосіб з підстав не поставки.

Предмет доказування у справі тобто коло обставин, які належить установити по конкретній справі і які необхідні для правильного вирішення справи по суті, тобто ухвалення законного і обґрунтованого рішення - не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 12, 176, 234, 235, 247, 252 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

3. Встановити позивачу строк протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду оригінали всіх документів, доданих до позовної заяви, що стосуються предмету спору (для огляду).

4. Встановити відповідачу строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду:

- відзив на позов в порядку статті 165 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та докази надіслання відзиву і доданих до нього документів позивачу;

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування належним чином засвідчені копії (для долучення до матеріалів справи) статуту; документи, що підтверджують повноваження представників (накази, довіреності, тощо), - оригінали для огляду, належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи.

5. Встановити позивачу строк протягом п`яти днів з дня отримання від відповідача відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив в порядку статті 166 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та докази надіслання вказаних документів відповідачу.

6. Встановити відповідачу строк протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення на відповідь на відзив в порядку статті 167 Господарського процесуального кодексу України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та докази надіслання зазначених документів позивачу.

7. Звернути увагу учасників справи на те, що:

- заяви, клопотання, відзив і заперечення необхідно подавати тільки в письмовій формі у визначені даною ухвалою та Господарським процесуальним кодексом України строки;

- документи та додаткові докази, які витребовуються ухвалою суду для долучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов`язковим описом додатків завчасно, необхідно подати до канцелярії господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44, корпус А.

8. Звернути увагу учасників справи на можливість врегулювання спору за участі судді з урахуванням норм глави 4 Господарського процесуального кодексу України та на можливість врегулювання спору мирним шляхом з урахуванням норм статті 192 Господарського процесуального кодексу України.

9. Повідомити учасників справи про таке:

- у суду відсутня технічна можливість забезпечити учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи;

- учасники справи можуть отримати інформацію у справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на сторінці за такою веб-адрсеою: https://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/.

10. Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набрала законної сили 19.09.2019 та оскарженню не підлягає.

Суддя І.Д. Курдельчук

Дата ухвалення рішення19.09.2019
Оприлюднено23.09.2019
Номер документу84383921
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 19 000,00 грн

Судовий реєстр по справі —910/12866/19

Рішення від 29.11.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 19.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні