Рішення
від 10.09.2019 по справі 352/1452/19
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/1452/19

Провадження № 2-о/352/64/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 вересня 2019 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючої - судді Хоминець М.М.

з участю секретаря Гундич Г.В.

представника ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа - Рошнівська сільська рада Тисменицького району Івано-Франківської області, про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини, -

в с т а н о в и в :

Заявник 26.07.2019 р. звернулася до суду із заявою про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Заяву обґрунтовувала тим, що її мама ОСОБА_3 була власником двох земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Рошнівської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області. Мама була перестарілою і потребувала постійного догляду, тому з 2008 року мама перейшла проживати до заявника у будинковолодіння по АДРЕСА_1 , хоча залишилась зареєстрованою за іншою адресою. ІНФОРМАЦІЯ_1 мама померла, після її смерті відкрилася спадщина на належне їй майно. Заявник є спадкоємцем за законом першої черги, однак, у нотаріальній конторі їй було відмовлено в оформленні спадщини, оскільки вона з мамою були зареєстровані за різними адресами. Просила встановити факт постійного проживання разом із спадкодавцем ОСОБА_3 на час відкриття спадщини.

Заявник та її представник у підготовчому засіданні заяву підтримали та просили її задовольнити.

Представник заінтересованої особи у підготовче засідання не з`явився, від заінтересованої особи надійшла заява, в якій просила справу розглянути без участі свого представника, не заперечувала щодо задоволення заяви про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем.

Вислухавши заявника та її представника, показання свідків, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

У відповідності з вимогами ч.3 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем.

Встановлено, що заявник після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 своєї матері ОСОБА_3 як єдиний спадкоємець за законом першої черги спадкує належне спадкодавцю майно, а саме дві земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Рошнівської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області.

Заявник прийняла спадщину відповідно до вимог ч.3 ст.1268 ЦК України, оскільки постійно на час відкриття спадщини станом на ІНФОРМАЦІЯ_1 проживала разом із спадкодавцем у будинковолодінні АДРЕСА_1 . При цьому ОСОБА_3 була зареєстрована за іншою адресою: АДРЕСА_1 .

Вказані обставини підтверджуються показаннями у судовому засіданні свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та наявними у матеріалах справи письмовими доказами.

З огляду на викладене суд дійшов висновку про встановлення факту постійного проживання заявника разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, необхідного їй для отримання свідоцтва про право на спадщину за законом у нотаріальному порядку.

На підставі наведеного, відповідно до ст. 1261, 1268 ЦК України, керуючись ст. 200, 263-265, 319 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_2 , заінтересована особа - Рошнівська сільська рада Тисменицького району Івано-Франківської області, про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини задовольнити.

Встановити факт постійного проживання ОСОБА_2 разом із спадкодавцем ОСОБА_3 у будинковолодінні АДРЕСА_1 на час відкриття спадщини станом на 14 березня 2018 року.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Заявник: ОСОБА_2 , АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Заінтересована особа: Рошнівська сільська рада Тисменицького району Івано-Франківської області, с. Рошнів, вул. Гостинець, Тисменицького району Івано-Франківської області, ідентифікаційний код ЄДРПОУ 04356343.

Повне судове рішення складено 18.09.2019 р.

Суддя М.М.Хоминець

СудТисменицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення10.09.2019
Оприлюднено22.09.2019
Номер документу84403334
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —352/1452/19

Рішення від 10.09.2019

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні