Ухвала
від 20.09.2019 по справі 367/7393/19
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/7393/19

Провадження №1-кс/367/1793/2019

УХВАЛА

Іменем України

20вересня 2019року Ірпінський міський суд Київської області в складі:головуючого

слідчого судді ОСОБА_1

за участі секретаря

ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні в м.Ірпені клопотання слідчого Ірпінського відділу поліції ОСОБА_3 про арешт майна у кримінальному провадженні № 42019111200000613 від 10.09.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 343 ч 1 КК України, -

в с т а н о в и в:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшло клопотання слідчого Ірпінського відділу поліції ОСОБА_3 про арешт майна у кримінальному провадженні № 42019111200000613 від 10.09.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 343 ч 1 КК України.

За змістом клопотання,слідчий зазначає,що 10.09.2019 до Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області надійшли матеріали перевірки за рапортом начальника Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_4 щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 343 КК України. Згідно рапорту, невстановлені особи, встановивши на рекламних щитах в м. Ірпінь, Київської області інформацію з написом «НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ІРПЕНЯ КРИШУЄ НАРКОТОРГІВЛЮ? Візьми участь в опитуванні на сайті www.irpin.news. ПРАВДА ІРПЕНЯ» здійснюють втручання в діяльність працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов`язків.

11.09.2019 в ході огляду місця події, у період часу з 11:00 год. до 13:00 год., а саме території у м. Ірпінь, на відстані близько 30 м. від центрального входу до АЗС «СКЛ ОІЛ», яка розташована по вул. Гостомельське Шосе, 39 виявлено рекламний щит, на якому з одного боку знаходиться рекламний напис наступного змісту «НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ІРПЕНЯ КРИШУЄ НАРКОТОРГІВЛЮ Візьми участь в опитуванні на сайті www.irpin.news.» «ПРАВДІ ІРПЕНЯ», а також знаходиться емблема Національної поліції з написом «ПОЛІЦІЯ ІРПІНЬ», яку перекрито шприцом 10мл., та з іншого боку якого знаходиться фрагмент реклами без чіткого змісту. В подальшому зазначений рекламний щит з металевої конструкції вилучено.

Крім того, в ході огляду місця події, у період часу з 13:30 год. до 14:35 год., а саме вільнодоступної ділянки місцевості, що розташована на узбіччі дороги по вул. Гостомельське Шосе у м. Ірпінь, Київської області, розміром 2х2м., зі сторони заправної станції «СКЛ ОІЛ», що розташована на відстані близько 150 м. від оглядуваної ділянки місцевості та газонапірного пункту «120», що розташований із протилежної сторони дороги, на відстані близько 35м., виявлено рекламний щит на металевій основі, що знаходився на висоті близько 5-6 м, розміром близько 3х5 м., на якому із обох сторін наявні оголошення. Зі сторони заправної станції «СКЛ ОІЛ» на щиті наявний напис на білому фоні друкованими літерами «НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ІРПЕНЯ КРИШУЄ НАРКОТОРГІВЛЮ?», під яким наявний напис «Візьми участь в опитуванні на сайті «www.irpin.news.», під яким напис «ПРАВДА ІРПЕНЯ», також наявна емблема Національної поліції із написом «ПОЛІЦІЯ ІРПІНЬ» та зображенням шприца об`ємом 10 мл. без будь-яких зазначень тиражу. Із протилежної сторони щита наявне рекламне зображення із зображенням Олександра Пономарьова, емблемою із буквою «Ц», написом «ЖК ЦЕНТРАЛЬНИЙ», під яким наявний «ПОНОМАРЬОВ ЖИВЕ В ЖК ЦЕНТРАЛЬНИЙ» та «097 015 01 08». В подальшому вказаний рекламний щит демонтовано та вилучено до Ірпінського ВП.

Крім того, в ході огляду місця події, у період часу з 15:10 до 16:40 год., а саме ділянки, що розташована на відстані близько 25 м. від будинку №4 по вул. Підгірна, виявлено рекламний щит розміром близько 3х5 м., на якому знаходиться напис: «НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ІРПЕНЯ КРИШУЄ НАРКОТОРГІВЛЮ?» Візьми участь в опитуванні на сайті www.irpin.news. «ПРАВДА ІРПЕНЯ» також знаходиться емблема Національної поліції з написом «Поліція Ірпінь» який перекритий шприцом об`ємом 10 мл. З іншого боку рекламного щита наявна вивіска «Millenium STATE», в подальшому зазначений рекламний щит з металевою конструкцією вилучено.

Вказані рекламні щити перебувають в оренді у Товариства з обмеженою відповідальністю «Піар-Лайн» ЄДРПОУ: 37563840, що підтверджується Договором №1/2018 про надання в оренду об`єктів зовнішньої реклами від 01 вересня 2019 та Договором оренди рекламних конструкцій №0109 від 01 вересня 2019.

Слідчий просить накласти арешт на рекламний щит, на якому, з одного боку знаходиться рекламний напис наступного змісту «НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ІРПЕНЯ КРИШУЄ НАРКОТОРГІВЛЮ Візьми участь в опитуванні на сайті www.irpin.news.» «ПРАВДІ ІРПЕНЯ» також знаходиться емблема Національної поліції з написом «ПОЛІЦІЯ ІРПІНЬ», яку перекрито шприцом 10мл., та з іншого боку якого знаходиться фрагмент реклами без чіткого змісту, який вилучено 11.09.2019 в ході огляду місця події, у період часу з 11:00 год. до 13:00 год., а саме території у м. Ірпінь, на відстані близько 30 м. від центрального входу до АЗС «СКЛ ОІЛ», яка розташована по вул. Гостомельське Шосе, 39, та перебуває в оренді ТОВ «Піар-Лайн» ЄДРПОУ 37563840, що зареєстроване за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, вул. Грибоєдова, буд. 2, офіс 44, шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування.

Накласти арешт на рекламний щит на металевій основі, що знаходився на висоті близько 5-6 м, розміром близько 3х5 м., на якому із обох сторін наявні оголошення. Зі сторони заправної станції «СКЛ ОІЛ» на щиті наявний напис на білому фоні друкованими літерами «НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ІРПЕНЯ КРИШУЄ НАРКОТОРГІВЛЮ?», під яким наявний напис «Візьми участь в опитуванні на сайті «www.irpin.news.», під яким напис «ПРАВДА ІРПЕНЯ», також наявна емблема Національної поліції із написом «ПОЛІЦІЯ ІРПІНЬ» та зображенням шприца об`ємом 10 мл. без будь-яких зазначень тиражу. Із протилежної сторони щита наявне рекламне зображення із зображенням Олександра Пономарьова, емблемою із буквою «Ц», написом «ЖК ЦЕНТРАЛЬНИЙ», під яким наявний «ПОНОМАРЬОВ ЖИВЕ В ЖК ЦЕНТРАЛЬНИЙ» та «097 015 01 08», який вилучено в ході огляду місця події, у період часу з 13:30 год. до 14:35 год., а саме вільнодоступної ділянки місцевості, що розташована на узбіччі дороги по вул. Гостомельське Шосе у м. Ірпінь, Київської області, розміром 2х2 м, зі сторони заправної станції «СКЛ ОІЛ», що розташована на відстані близько 150 м. від оглядуваної ділянки місцевості та газонапірного пункту «120», що розташований із протилежної сторони дороги, на відстані близько 35 м. та перебуває в оренді ТОВ «Піар-Лайн» ЄДРПОУ 37563840, що зареєстроване за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, вул. Грибоєдова, буд. 2, офіс 44, шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування.

Накласти арешт на рекламний щит розміром близько 3х5 м., на якому знаходиться напис: «НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ІРПЕНЯ КРИШУЄ НАРКОТОРГІВЛЮ?» Візьми участь в опитуванні на сайті www.irpin.news. «ПРАВДА ІРПЕНЯ» також знаходиться емблема Національної поліції з написом «Поліція Ірпінь» який перекритий шприцом об`ємом 10 мл. З іншого боку рекламного щита наявна вивіска «Millenium STATE», який вилучено в ході огляду місця події, у період часу з 15:10 до 16:40 год., а саме ділянки, що розташована на відстані близько 25 м. від будинку №4 по вул. Підгірна, та перебуває в оренді ТОВ «Піар-Лайн» ЄДРПОУ 37563840, що зареєстроване за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, вул. Гриюоєдова, буд. 2, офіс 44, шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування.

Слідчий ОСОБА_3 у судовому засіданні клопотання підтримав у повному обсязі та просить його задовольнити.

Відповідно до ч 2 ст. 172 КПК України «Клопотання слідчого, прокурора, цивільного позивача про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.»

Слідчий суддя,заслухавши слідчого,дослідивши клопотання та матеріали додані до нього, вважає клопотання таким,що підлягає до задоволення .

У судовому засіданні встановлено, що у провадженні Ірпінського відділу поліції перебувають матеріали кримінального провадження № 42019111200000613 від 10.09.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 343 ч 1 КК України.

Відповідно до п 2 ч. 1 ст. 170 КПК України завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів, 2) спеціальної конфіскації, 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи, 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Відповідно до ст..98 КПК України «Речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.»

Згідно з вимогами ч. 11 ст. 170 КПК України заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існують обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна.

У судовому засіданні було встановлено,що постановою слідчого від 12.09 2019 зазначені у клопотанні рекламні щити визнані речовими доказами у кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене,слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити клопотання та накласти арешт на речові докази ,зазначені у клопотанні.

Керуючись ст.98,170 ,309 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити .

В рамках кримінального провадження № 42019111200000613 від 10.09.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 343 ч 1 КК України накласти арешт :

- на рекламний щит, на якому, з одного боку знаходиться рекламний напис наступного змісту «НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ІРПЕНЯ КРИШУЄ НАРКОТОРГІВЛЮ Візьми участь в опитуванні на сайті www.irpin.news.» «ПРАВДІ ІРПЕНЯ» також знаходиться емблема Національної поліції з написом «ПОЛІЦІЯ ІРПІНЬ», яку перекрито шприцом 10мл., та з іншого боку якого знаходиться фрагмент реклами без чіткого змісту, який вилучено 11.09.2019 в ході огляду місця події, у період часу з 11:00 год. до 13:00 год., а саме території у м. Ірпінь, на відстані близько 30 м. від центрального входу до АЗС «СКЛ ОІЛ», яка розташована по вул. Гостомельське Шосе, 39, та перебуває в оренді ТОВ «Піар-Лайн» ЄДРПОУ 37563840, що зареєстроване за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, вул. Грибоєдова, буд. 2, офіс 44, -

- на рекламний щит на металевій основі, що знаходився на висоті близько 5-6 м, розміром близько 3х5 м., на якому із обох сторін наявні оголошення. Зі сторони заправної станції «СКЛ ОІЛ» на щиті наявний напис на білому фоні друкованими літерами «НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ІРПЕНЯ КРИШУЄ НАРКОТОРГІВЛЮ?», під яким наявний напис «Візьми участь в опитуванні на сайті «www.irpin.news.», під яким напис «ПРАВДА ІРПЕНЯ», також наявна емблема Національної поліції із написом «ПОЛІЦІЯ ІРПІНЬ» та зображенням шприца об`ємом 10 мл. без будь-яких зазначень тиражу. Із протилежної сторони щита наявне рекламне зображення із зображенням Олександра Пономарьова, емблемою із буквою «Ц», написом «ЖК ЦЕНТРАЛЬНИЙ», під яким наявний «ПОНОМАРЬОВ ЖИВЕ В ЖК ЦЕНТРАЛЬНИЙ» та «097 015 01 08», який вилучено в ході огляду місця події, у період часу з 13:30 год. до 14:35 год., а саме вільнодоступної ділянки місцевості, що розташована на узбіччі дороги по вул. Гостомельське Шосе у м. Ірпінь, Київської області, розміром 2х2 м, зі сторони заправної станції «СКЛ ОІЛ», що розташована на відстані близько 150 м. від оглядуваної ділянки місцевості та газонапірного пункту «120», що розташований із протилежної сторони дороги, на відстані близько 35 м. та перебуває в оренді ТОВ «Піар-Лайн» ЄДРПОУ 37563840, що зареєстроване за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, вул. Грибоєдова, буд. 2, офіс 44,

-на рекламний щит розміром близько 3х5 м., на якому знаходиться напис: «НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ІРПЕНЯ КРИШУЄ НАРКОТОРГІВЛЮ?» Візьми участь в опитуванні на сайті www.irpin.news. «ПРАВДА ІРПЕНЯ» також знаходиться емблема Національної поліції з написом «Поліція Ірпінь» який перекритий шприцом об`ємом 10 мл. З іншого боку рекламного щита наявна вивіска «Millenium STATE», який вилучено в ході огляду місця події, у період часу з 15:10 до 16:40 год., а саме ділянки, що розташована на відстані близько 25 м. від будинку №4 по вул. Підгірна, та перебуває в оренді ТОВ «Піар-Лайн» ЄДРПОУ 37563840, що зареєстроване за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, вул. Гриюоєдова, буд. 2, офіс 44, тимчасово,до скасування даного арешту у передбаченому цим кодексом порядку позбавивши права користування,розпорядження та відчудженння даного майна.

Копію ухвали направити ПП «Передайз» ,ТОВ «Стрітс» та ТОВ «Піар-Лайн» для відома.

Ухвала може бути оскаржена у апеляційному порядку на протязі 5-ти днів з дня її отримання.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.09.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —367/7393/19

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Паленик Ігор Григорович

Ухвала від 20.09.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні