Ухвала
від 06.09.2019 по справі 752/20835/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/20835/18

Провадження №: 1-кс/752/8693/19

У Х В А Л А

про тимчасовийдоступ доречей тадокументів

06.09.2019 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження №42018100000000752, клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчогосудді Голосіївськогорайонного судум.Києва надійшлоклопотання старшого слідчого СУ ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до оригіналу та здійснити виїмку копії (належно завірених відповідно до вимог документообігу, прошитих та пронумерованих) в ІНФОРМАЦІЯ_1 код за ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглядати клопотання за його відсутності, підтримав вимоги клопотання, просив його задовольнити.

Також, просив клопотання розглянути судом без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вищевказані документи, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується, приходжу до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві перебувають матеріали кримінального провадження, унесене 10.08.2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018100000000752, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України встановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України, слідчий має право звернутися до слідчого суді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за погодженням з прокурором.

Відповідно дост.162КПК України,до охоронюваноїзаконом таємниці,яка міститьсяв речахі документах,зокрема,належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Із матеріалів клопотання вбачається,що у ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи Одеської дирекції ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зловживаючи своїм службовим становищем всупереч інтересам служби, а саме - з метою одержання неправомірної вигоди для себе та юридичної особи, завдали шкоду інтересам держави.

Так,встановлено,що 01.03.2001року міжУДППЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »в особі ІНФОРМАЦІЯ_3 (орендодавець)та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_4 »(орендар,код НОМЕР_2 , керівник ОСОБА_5 , укладено договір оренди (на термін до 01.03.2016 року з правом пролонгації) нежитлового приміщення загальною площею 1 820,6 кв.м. за адресою: АДРЕСА_2 . Вартість оренди майна по договору розраховувалась відповідно до наказу Фонду державного майна України № 1765 від 22.08.2000 року. Відповідно до витягу з Єдиного реєстру об`єктів державної власності, балансоутримувачем вказаного майнового комплексу є УДППЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Після корпоратизації 01.03.2017 року вказаний об`єкт нерухомості передано на баланс ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

На даний момент вказаний договір оренди є діючим відповідно до ч. 2 ст.17 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», яка передбачає, що договір вважається автоматично пролонгованим (на той самий термін і на тих самих умовах, які передбачені договором) у разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну умов договору оренди протягом одного місяця після закінчення терміну його дії.

Водночас встановлено, що протягом 2015 2017 років в бухгалтерському обліку доходів Одеської дирекції ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відсутні будь-які надходження від оренди зазначеного майнового комплексу. Таким чином, на даний час ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » не сплачено близько 2 млн. грн. за оренду вказаного нежитлового приміщення, яке продовжується використовуватись комерційною структурою для власних господарських потреб в ньому розміщується працююча лінія по виробництву елітних меблів.

При цьому, службовими особами Одеської дирекції ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » не вжито будь-яких заходів з погашення вказаної заборгованості, незважаючи навіть на те, що безпосередньо витрати Одеської дирекції ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на утримання зазначеного нежитлового приміщення тільки за 2017 рік склали 392809 грн. (217537 грн. податок на землю, 56764 податок на нерухомість, 118508 грн. - амортизація).

Крім того, відповідно довідки спеціалістів ІНФОРМАЦІЯ_5 перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності Одеської дирекції ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 27.11.2018 встановлено, що відповідно до п. 1.1. Договору від 01.03.2001 № 4 до передачі Орендарю підлягає нежитлове приміщення колишнього цеху сортування письмової кореспонденції, загальною площею 1069,5 кв.м., який дислокується на території Центрального аеропорту, для використання у цілях, визначених Уставом орендатора.

За умовами п. 1.1.3 Договору № 4, строк оренди приміщення встановлюється сторонами з 01.03.2001 по 01.03.2011 з правом пролонгації.

Пунктом 6.11 Договору № 4 орендатор у випадку сумлінного виконання зобов`язань по умовам цього Договору користується першочерговим правом на його пролонгацію та участь в приватизації або викупу орендного приміщення у відповідності з діючим законодавством.

Так, листом від 13.01.2011 № 13/01 директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_6 звернувся до Одеської дирекції щодо пролонгації договору від 01.03.2001 № 4 на оренду нежитлового приміщення колишнього цеху сортування письмової кореспонденції, що дислокується на території Центрального аеропорту, на тих же умовах на той же термін.

Пунктом 6.1 визначено, що одностороння відмова від цього Договору оренди не допускається.

Дострокове розірвання цього Договору можливо за згодою Сторін, за рішенням арбітражного суду у випадку не виконання Сторонами своїх зобов`язань (пункт 6.2 Договору № 4).

Тобто, ураховуючи умови Договору № 4, термін дії цього договору продовжений на 10 років тобто до 01.03.2021.

Крім того, ухвалою слідчого судді Голосіївського районного суду призначена судову земельно-технічну, будівельно-технічну, оціночну експертизу, для проведення якої необхідні наступні документи: договори оренди земельної ділянки, розташованої АДРЕСА_2 ; містобудівні умови; геодезичні знімки земельної ділянки, та техпаспорт і право власності, оцінка земельної ділянки розташованої АДРЕСА_2 ; та об`єкту будівництва, розташованого на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_2 .

23.08.2019 до слідчого управління ГУНП у м. Києві надійшло клопотання старшого судового експерта ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_7 про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи.

Слідчим в клопотанні доведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, що перебуває у відділенні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Враховуючи викладене, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення зазначеного клопотання.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

постановив:

клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , а також: слідчим слідчої групи, оперативним працівникам за дорученням слідчого, доступ до оригіналу та здійснити виїмку копії (належно завірених відповідно до вимог документообігу, прошитих та пронумерованих) в ІНФОРМАЦІЯ_1 код за ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , наступних документів:

-Декларації про початок виконання будівельних робіт з будівництва (ремонту або реконструкції) об`єкту (з всіма додатками: заяви, документи, що підтверджують право володіння, користування приміщенням, земельною ділянкою, тощо): нежитлове приміщення колишнього цеху сортування письмової кореспонденції Одеської дирекції АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » літ« ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_2 ), що розташовані на території Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_7 » адреса місця розташування: 65054, Одеська обл., місто Одеса, АЕРОПОРТ ЦА та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_7 » (адреса: АДРЕСА_3 );

-Декларації про введення в експлуатацію об`єкту: нежитлове приміщення колишнього цеху сортування письмової кореспонденції Одеської дирекції АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » літ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_2 ), що розташовані на території Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_7 » адреса місця розташування: 65054, Одеська обл., місто Одеса, АЕРОПОРТ ЦА та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_7 » (адреса: АДРЕСА_3 );

-Документ, копію цього документу, що містить інформацію про категорію земель, на якій (яких) розташована (розташовані) нежитлове приміщення колишнього цеху сортування письмової кореспонденції Одеської дирекції АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в літ «А», за адресою: АДРЕСА_2 ), що розташовані на території Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_7 » адреса місця розташування: 65054, Одеська обл., місто Одеса, АЕРОПОРТ ЦА та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_7 » (адреса: АДРЕСА_3 );

-Всі наявні документи, що стосуються перевірки законності проведення будівельних робіт (накази на проведення перевірок, накази про повернення та скасування декларацій, підстави складання таких наказів, підстави проведення перевірок, складені матеріали (накази, приписи, інше) за результатами перевірок, документи, що підтверджують визначення категорії складності об`єкта будівництва) нежитлового приміщення колишнього цеху сортування письмової кореспонденції Одеської дирекції АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в літ «А», за адресою: АДРЕСА_2 ), що розташовані на території Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_7 » адреса місця розташування: 65054, Одеська обл., місто Одеса, АЕРОПОРТ ЦА та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_7 » (адреса: АДРЕСА_3 ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84411924
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —752/20835/18

Ухвала від 05.02.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Вирок від 01.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 17.10.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні