Рішення
від 23.09.2019 по справі 420/2849/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/2849/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(додаткове)

23 вересня 2019 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд під головуванням судді Андрухіва В.В., розглянувши у порядку письмового провадження справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Суворовського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 06 вересня 2019 року позовну заяву ОСОБА_1 до Суворовського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі задоволено повністю. Визнано протиправним та скасовано рішення Суворовського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі "Про відмову у перерахунку пенсії відповідно до ч.1 ст.40 Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" від 22.02.2019 року №20. Зобов`язано Суворовське об`єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі здійснити ОСОБА_1 розрахунок та виплату пенсії з дати її призначення з урахуванням заробітної плати за період роботи з січня 1987 року по грудень 1991 року включно, згідно з довідкою про заробіток для обчислення пенсії від 7.07.2002 року №58, виданою Акціонерною Транспортною Компанією "Альфа-транс", з урахуванням вже отриманих сум пенсії. У зверненні рішення до негайного виконання в межах одного місяця відмовлено.

Відповідно до ч.1 ст.143 КАС України, суд вирішує питання щодо судових витрат у рішенні, постанові або ухвалі.

Згідно ч.4 ст.143 КАС України, для вирішення питання про судові витрати суд призначає судове засідання, яке проводиться не пізніше п`ятнадцяти днів з дня ухвалення рішення по суті позовних вимог.

У судове засідання, призначене на 23.09.2019 року на 09:30 год., сторони не з`явилися. Представник позивача 18.09.2019 року подав до суду заяву про розгляд питання щодо розподілу судових витрат за відсутності позивача та його представника.

Частиною 9 статті 205 КАС України передбачено, що, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З урахуванням вищенаведеного, суд дійшов до висновку про можливість вирішення питання щодо розподілу судових витрат за відсутності осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду заяви, у порядку письмового провадження без фіксування судового засідання технічними засобами, що передбачено ч. 4 ст. 229 КАС України.

Згідно ч.1 ст.139 КАС України, при задоволенні позову сторони, яка не є суб`єктом владних повноважень, всі судові витрати, які підлягають відшкодуванню або оплаті відповідно до положень цього Кодексу, стягуються за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень, що виступав відповідачем у справі, або якщо відповідачем у справі виступала його посадова чи службова особа.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.252 КАС України суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Згідно ч.3 ст.252 КАС України, суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може розглянути питання ухвалення додаткового судового рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

З матеріалів справи вбачається, що позивачем сплачено судовий збір за подання вказаного адміністративного позову немайнового характеру у розмірі 768,40 грн., що підтверджується квитанцією №СВ01451499/1 від 24.04.2019 року (а.с. 4).

З огляду на зазначене, враховуючи, що судом задоволено повністю позов ОСОБА_1 немайнового характеру, належить стягнути на користь позивача сплачену ним суму судового збору при подачі позову, тобто 768,40 грн., за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень - відповідача у справі.

Додаткове судове рішення є невід`ємною складовою основного судового рішення.

Керуючись ст.ст.139, 252, 255, 293 КАС України, суд, -

ВИРІШИВ:

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Суворовського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі (адреса: вул.Чорноморського козацтва, буд.95, м.Одеса, 65003, код ЄДРПОУ 40388751) на користь ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ) судовий збір у розмірі 768,40 грн. (сімсот шістдесят вісім гривень сорок копійок).

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до П`ятого апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд з одночасним поданням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя В.В. Андрухів

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.09.2019
Оприлюднено24.09.2019
Номер документу84425226
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/2849/19

Рішення від 23.09.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Рішення від 16.09.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 25.07.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 05.06.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні