Ухвала
від 18.09.2019 по справі 826/14953/17
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Шостий апеляційний адміністративний суд вул. Московська, 8, корп. 30, м. Київ, 01010

Справа № 826/14953/17

УХВАЛА

18 вересня 2019 року

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Кучми А.Ю., Аліменка В.О., Безименної В.О. та суддів , перевіривши на відповідність вимогам ст.ст. 295, 296 КАС України апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Укргазтех" на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 липня 2019 р. у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Укргазтех" до Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 06.09.2017р.,

ВСТАНОВИЛА:

Апеляційна скарга подана у строк, встановлений ст. 295 КАС України, за своєю формою та змістом відповідає вимогам, що визначені ст. 296 КАС України.

До апеляційної скарги апелянт додає клопотання про зменьшення розміру судового збору, в якому повідомляє суд про те, що на даний час об`єми виробництва ТОВ "Укргазтех" знизились в десятки разів, що спричинило суттєве зменшення фінансових надходжень.

Відповідно до частини 1 статті 133 Кодексу адміністративного судочинства України України (в редакції Закону № 2147-VIII від 03.10.2017 року) суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Згідно з статтею 8 Закону України "Про судовий збір" враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов: 1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або 2) позивачами є: а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або 3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

З даної норми вбачається, що підставою для відстрочення, розстрочення, звільнення від сплати судового збору є майновий стан заявника.

Враховуючи вищевикладене, клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Укгазтех" про звільнення від сплати судового збору або про відстрочення сплати судового збору до ухвалення судового рішення підлягає частковому задоволенню, а саме відстроченню сплати судового збору до ухвалення судом апеляційної інстанції рішення у справі № 826/14953/17.

Керуючись частиною 1 статті 133 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Укргазтех" про зменьшення розміру судового збору до ухвалення судового рішення задовольнити частково.

Відстрочити Товариству з обмеженою відповідальністю "Укргазтех" сплату судового збору до ухвалення судом апеляційної інстанції рішення по справі.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Укргазтех" на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 липня 2019 р. у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Укргазтех" до Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 06.09.2017р..

Встановити строк до 06 листопада 2019 року, протягом якого учасники справи можуть подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Роз`яснити учасникам справи, що у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач Кучма А.Ю. Судді Аліменко В.О. Безименна Н.В.

Дата ухвалення рішення18.09.2019
Оприлюднено24.09.2019
Номер документу84431152
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/14953/17

Постанова від 15.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Постанова від 15.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 20.09.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Рішення від 30.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 23.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні