Ухвала
від 19.09.2019 по справі 607/22512/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.09.2019 Справа №607/22512/19

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене заступником начальника відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

СУ ГУНП в Тернопільській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12016210000000129 від 08.07.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.240 КК України.

Слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням із прокурором заступником начальника відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 звернулася до слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12016210000000129 від 08 липня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.240 КК України із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у приміщенні за адресою АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення документів, які належать ПП «Трітон», ПП «Перфект буд» та ФОП « ОСОБА_5 », а саме: видаткових накладних про збут піщано-гравійної суміші, товарно-транспортних накладних про збут піщано-гравійної суміші, будь-яких записів виконаних від руки чи друкованим текстом із інформацією про видобування та збут піщано-гравійної суміші, а також про обсяги видобутої піщано-гравійної суміші, договорів із фізичними та юридичними особами про продаж піщано-гравійної суміші, журналів обліку піщано-гравійної суміші, касових книг, шляхових листів транспортних засобів, рахунків-фактур, електронних носіїв інформації (на яких міститься інформація про видобування та збут піщано-гравійної суміші) за період часу з 01.01.2018 по 17.09.2019 року.

Заслухавши пояснення слідчого ОСОБА_3 , яка клопотання підтримала з мотивів, наведених у ньому, вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, приходжу до наступних висновків.

Як вбачається із клопотання, 08.07.2016 року в чергову частину ГУНП в Тернопільській області звернувся ОСОБА_6 про вчинення ПП «Трітон» кримінального правопорушення, передбаченого ст. 240 КК України, яке полягає у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення з русла річки Дністер та території Заліщицького району, Тернопільської області із використанням спеціальної техніки у період з 01.04.2016 по 10.06.2016 року.

Під час досудового розслідування кримінального провадження вивчено проект «Розчистка р. Дністер для забезпечення судноплавства на ділянці м. Заліщики с. Добровляни, с. Городок, Тернопільської області», який надали посадові особи ПП «Трітон», за результатами якого встановлено, що проект у відповідності ст. 86 Водного кодексу України погоджений Тернопільської обласною державною адміністрацією, Тернопільським обласним управлінням водних ресурсів за дорученням Держводагенства України, Державною службою геології та надр України, однак даним проектом передбачено здійснення днопоглиблення, що потребує корегування проекту, та тягне за собою одержання дозволу на землях водного фонду, який у ПП «Трітон», відсутній.

Окрім цього, строк дії проекту, яким передбачено днопоглиблення шляхом забору ґрунту, закінчився у 2018 році, однак, як встановлено в ході досудового розслідування, посадовими особами ПП «Трітон» за допомогою техніки під час днопоглиблення річки Дністер проводиться незаконний видобуток піщано-гравійної суміші.

У ході досудового розслідування кримінального провадження проведено огляд території вищевказаного підприємства та території незаконного забору піщано-гравійної суміші з річки Дністер, під час якого були відібрані взірці піщано-гравійної суміші, з метою подальшого направлення їх на експертизу для встановлення типу корисних копалин.

14.09.2018 вилучені взірці піщано-гравійної суміші СУ ГУНП в Тернопільській області направлено на адресу ДП НАК «Західукргеологія» для проведення дослідження щодо встановлення факту їх належності до корисних копалин загальнодержавного значення.

У травні місяці 2019 року із ДП НАК «Західукргеологія» отримано висновок експерта за вих. № 01-707/10 від 25.04.2019 про те, що досліджувані зразки піщано-гравійної суміші належать до корисних копалин загальнодержавного значення.

10.08.2019, з метою підтвердження фактів незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення з русла річки Дністер на території Добровлянської сільської ради Заліщицького району Тернопільської області зі сторони посадових осіб ПП «Трітон», на підставі постанов слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області, працівниками УЗЕ в Тернопільській області проводилось візуальне спостереження за місцем здійснення господарської діяльності вказаного підприємства, а також візуальні спостереження за річчю (спеціальною механізованою технікою, плавзасобами, вантажними автомобілями), за допомогою яких здійснюється видобуток та транспортування корисних копалин.

В результаті проведених візуальних спостережень встановлено факт незаконного видобування піщано-гравійної сировини, яка відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення з річки Дністер зі сторони посадових осіб ПП «Трітон» та подальшого її перевезення за допомогою вантажних автомобілів на територію ПП «Трітон» та ПП «Перфект Буд» за адресою: с. Добрівляни, вулиця Національного відродження, 62 (площею близько 2 га, огороджена, знаходиться під фізичною охороною), яка розташована на березі поблизу річки Дністер. Також встановлено марку та номерні знаки вантажних автомобілів, за допомогою яких здійснюється перевезення піщано-гравійної сировини. На даній території вантажні автомобілі із піщано-гравійною породою зважуються на спеціальній вазі та розвантажуються.

За допомогою вказаних суден працівники ПП «Трітон», видобувають із дна річки Дністер корисні копалини, які в подальшому за допомогою кранів РДК-3, складують в межах населеного пункту с. Добрівляни Заліщицького району Тернопільської області в прибереженій захисній смузі р. Дністер.

23 серпня 2018 року в ході проведення санкціонованих оглядів плавального судна «Заліщики» та вантажного автомобіля «КРАЗ 65055» НОМЕР_1 , було встановлено, що ПП «Трітон», здійснює незаконну діяльність пов`язану із видобуванням піщано-гравійної суміші з дна річки Дністер в межах села Добрівляни, Заліщицького району, після чого за допомогою крана «РДК 3» здійснює погрузку піщано-гравійної суміші із плавального засобу на вантажні автомобілі «КРАЗ», «ЗиЛ» та «МАN». В подальшому вантажними автомобілями ПП «Трітон», зокрема, за вказівками директора ОСОБА_7 , працівники ПП «Трітон» перевозить видобуту піщано-гравійну суміш на ПП «Перфект Буд», власником якого є ОСОБА_7 .

Вказана піщано-гравійна порода використовується для виробництва бетонної суміші різних марок та реалізовується для фізичних і юридичних осіб у якості будівельного матеріалу.

В подальшому, на підставі постанов слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області працівниками УЗЕ в Тернопільській області проведено візуальні спостереження за річчю, а саме: автомобілями «MAN» днз. НОМЕР_2 , зареєстрований на ОСОБА_5 , «MAN» днз. НОМЕР_3 , зареєстрований на ПП «Перфектбуд», директором якого є ОСОБА_5 , «DAF» днз. НОМЕР_4 , зареєстрований на ПП «Марксвуд», директором якого є ОСОБА_5 , за допомогою яких перевозиться піщано-гравійна суміш з річки Дністер на територію ПП «Трітон» та ПП «Перфект Буд» за адресою: с. Добрівляни, вулиця Національного відродження, 62 .

Також, за результатами проведених вищевказаних заходів, працівниками УЗЕ в Тернопільській області встановлено, що ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_5 ) являється керівником ПП «Трітон» (код ЄДРПОУ 38302958, юридична адреса: Тернопільська обл., Заліщицький р-н., с. Добрівляни, вул. Національного Відродження, 62), основним видом діяльності якого є: добуванням піску, гравію, глин і каоліну, що відноситься до корисних копалин та потребує отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Крім цього, встановлено, що ОСОБА_5 являється керівником, засновником ПП «Перфект Буд» (код ЄДРПОУ 41262863, юридична адреса: Тернопільська обл., Заліщицький район., с. Добрівляни, вул. Національного Відродження, 62) основним видом діяльності якого є: виробництво бетонних розчинів готових для будівництва та фізичною особою підприємцем (іпн:3255500739), вид діяльності по КВЕДУ 23.63 - виробництво бетонних розчинів, готових до використання, юридична адреса: АДРЕСА_2 , фактичне місце здійснення господарської діяльності: АДРЕСА_1 .

В якості сировини для виробництва та подальшої реалізації бетонного розчину ПП «Перфект Буд» використовує піщано-гравійну суміш, яку без дозволу на користування надрами, за допомогою спецтехніки та плавзасобів, видобуває ПП «Трітон» з дна р. Дністер, на підставі робочого проекту «Розчистка р. Дністер для забезпечення судноплавства на ділянці м. Заліщики, с. Добрівляни, с. Городок Тернопільської області», та в подальшому транспортує на територію з кадастровим номером 6122082800:02:001:0776 за адресою: АДРЕСА_1 на якій знаходяться адміністративний будинок, споруди, складські приміщення, механічна майстерня та гаражі.

На підставі витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 17.09.2019, ПП «ТРІТОН» та ПП «ПЕРФЕКТ БУД» знаходяться за юридичною та фактичною адресами: Тернопільська обл., Заліщицький район., с. Добрівляни, вул. Національного Відродження, 62, ФОП ОСОБА_5 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , місце здійснення підприємницької діяльності: АДРЕСА_1 .

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на майно за об`єктом нерухомого майна будинок АДРЕСА_1 разом із земельною ділянкою на праві власності належить ОСОБА_5 . До складових частин об`єкта нерухомого майна відносять: будівля, адміністративний будинок, літера А, загальна площа 1034.8 кв.м.; будівля, механічна майстерня, літера Б, загальна площа 727.9 кв.м.; приміщення, складське приміщення, літера В, загальна площа 199.7 кв.м.; гаражі, літера Г, загальна площа 274 кв.м.; будівля, котельня, літера Д, загальна площа 139.6 кв.м.; будівля, прохідна (торгове приміщення), літера Е, загальна площа 413 кв.м.; будівля, трансформаторна підстанція, літера Ж, загальна площа 37.6 кв.м.; прибудова, літера д, загальна площа 1674 кв.м.; очисні з авто мийкою, літера Л, загальна площа 272.5 кв.м.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК ухвала про дозвіл на обшук повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Приймаючи доуваги вищевикладенета те,що єдостатні підставивважати,що у приміщенні за адресою АДРЕСА_1 можуть знаходитися речі і документи, які маютьсуттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть служити доказами під час судового розгляду, слідчий суддя вважає за можливе надати дозвіл на проведення обшуку, задовольнивши клопотання про проведення обшуку.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене заступником начальника відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 на проведення обшуку у приміщенні за адресою АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення документів, які належать ПП «Трітон», ПП «Перфект буд» та ФОП « ОСОБА_5 », а саме: видаткових накладних про збут піщано-гравійної суміші, товарно-транспортних накладних про збут піщано-гравійної суміші, будь-яких записів виконаних від руки чи друкованим текстом із інформацією про видобування та збут піщано-гравійної суміші, а також про обсяги видобутої піщано-гравійної суміші, договорів із фізичними та юридичними особами про продаж піщано-гравійної суміші, журналів обліку піщано-гравійної суміші, касових книг, шляхових листів транспортних засобів, рахунків-фактур, електронних носіїв інформації (на яких міститься інформація про видобування та збут піщано-гравійної суміші) за період часу з 01.01.2018 по 17.09.2019 року.

Строк дії ухвали встановити протягом двадцяти днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення19.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84477671
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —607/22512/19

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні