Рішення
від 30.08.2019 по справі 757/51131/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/51131/18-ц

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

"30" серпня 2019 р. Печерський районний суд м. Києва

суддя Батрин О.В.

секретар судового засідання Шевченко Т.В.,

справа № 757/51131/18-ц

учасники справи:

позивач 1: Товариство з обмеженою відповідальністю Місто для людей Миколаїв

позивач 2: Товариство з обмеженою відповідальністю Місто для людей

відповідач 1: ОСОБА_1

відповідач 2: Товариство з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест

відповідач 3: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Місто для людей Миколаїв , Товариства з обмеженою відповідальністю Місто для людей до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест , ОСОБА_2 про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації,

представник позивача ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

представник відповідача 2: ОСОБА_5.

ВИРІШИВ:

Позов Товариства з обмеженою відповідальністю Місто для людей Миколаїв , Товариства з обмеженою відповідальністю Місто для людей до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест , ОСОБА_2 про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації - задовольнити частково.

Визнати недостовірною та такою, що порушує ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю Місто для людей Миколаїв та Товариства з обмеженою відповідальністю Місто для людей інформацію, повідомлену ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 на зборах з мешканцями міста Миколаєва по вулиці АДРЕСА_1 , а саме: Більш того, компанія Місто для людей має понад 200 кримінальних справ за фактом розтрати бюджетних коштів, привласнення грошей жителів, захоплення комунікацій, підвальних приміщень, горищ .

- зобов`язати ОСОБА_1 у строк не пізніше місяця з дня набрання рішенням суду законної сили у цій справі спростувати зазначену недостовірну інформацію шляхом повідомлення на зборах з мешканцями АДРЕСА_1 , інформації наступного змісту:

СПРОСТУВАННЯ ІНФОРМАЦІЇ!

ІНФОРМАЦІЯ_1 на зборах з мешканцями АДРЕСА_1 , мною, ОСОБА_1 , було поширено неправдиву та недостовірну інформацію, що компанія Місто для людей має понад 200 кримінальних справ за фактом розтрати бюджетних коштів, привласнення грошей жителів, захоплення комунікацій, підвальних приміщень, горищ

Зобов`язати ОСОБА_1 у строк не пізніше місяця з дня набрання рішенням суду законної сили у цій справі спростувати недостовірну інформацію, опубліковану в мережі Інтернет на веб-сайті podrobnosti .mk.ua за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 у вигляді статті під назвою ІНФОРМАЦІЯ_3 , шляхом опублікування на веб-сайті podrobnosti.mk.ua резолютивної частини цього рішення суду, а ОСОБА_2 - забезпечити її опублікування.

У задоволенні інших позовних вимог - відмовити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Місто для людей Миколаїв , Товариства з обмеженою відповідальністю Місто для людей по 4 405 грн. судового збору.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Місто для людей Миколаїв , Товариства з обмеженою відповідальністю Місто для людей по 881 грн. судового збору.

Рішення суду може бути оскаржене шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не були вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Апеляційні скарги подаються учасниками справи до Київського апеляційного суду або через Печерський районний суд м. Києва, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності ЦПК України в редакції від 15 грудня 2017 року.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

позивач 1: Товариство з обмеженою відповідальністю Місто для людей Миколаїв : 54003, м. Миколаїв, вул. Погранична, 165, кв. 3, код ЄДРПОУ 42260846.

позивач 2: Товариство з обмеженою відповідальністю Місто для людей : 03028, м. Київ, вул. Стратегічне шосе, 2-А, код ЄДРПОУ 40167235

відповідач 1: ОСОБА_1 : АДРЕСА_3

відповідач 2: Товариство з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест : 01042, м. Київ, Новопечерський провулок, 3, корпус 2, офіс 9, код ЄРПОУ 32493292.

відповідач 3: ОСОБА_2 : АДРЕСА_4 .

Суддя О.В.Батрин

Дата ухвалення рішення30.08.2019
Оприлюднено25.09.2019
Номер документу84481163
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/51131/18-ц

Рішення від 30.08.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Рішення від 30.08.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 15.04.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 05.03.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 08.02.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 28.11.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні