Ухвала
від 23.09.2019 по справі 808/3543/17
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

23 вересня 2019 рокуСправа № 808/3543/17 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Конишевої О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі

за позовною заявою Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області

до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТУР»

про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 14.12.2017 адміністративний позов Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТУР» задоволено. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «ТУР» (ЄДРПОУ 03748791) на користь Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (код ЄДРПОУ 37927773) плату, що покриває фактичні витрати а виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 за період жовтень - листопад 2017 року у сумі 12434,29 грн. (дванадцять тисяч чотириста тридцять чотири гривні 29 копійок), перерахувавши кошти на р/р № НОМЕР_1 , ЄДРПОУ 37927773, Філія Запорізьке ПУ АТ Ощадбанк м. Запоріжжя, МФО 313957.

15.03.2018 у справі виданий виконавчий лист.

09.09.2019 до суду від Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження у справі №808/3543/17, а саме: з Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області на Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

У зв`язку з тим, що суддя Запорізького окружного адміністративного суду Конишева О.В. перебувала у відрядженні в період часу з 16.09.2019 року по 20.09.2019 року включно, судове засідання для розгляду питання щодо заміни сторони виконавчого провадження призначено на 23.09.2019 о 12 год. 25 хв., про що повідомлено учасників справи.

Представники сторін у судове засідання не з`явились, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином.

Відповідно до положень ст. 379 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин, суд вважає за можливе провести судове засідання без участі учасників справи, за наявними у справі матеріалами.

У зв`язку із неявкою у судове засідання всіх учасників справи, на підставі приписів частини четвертої статті 229 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, заяви, оцінивши надані докази, їх достатність і взаємний зв`язок у сукупності, вважає за необхідне зазначити наступне.

Судом встановлено, що згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України , територіальний орган Пенсійного фонду України - Мелітопольське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Відповідно до статті 104 Цивільного кодексу України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Так, 30.07.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців внесено запис про припинення Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч.1 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи те, що Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області є правонаступником ліквідованого Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, суд дійшов висновку, що заява Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження, - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа Запорізького окружного адміністративного суду, виданого 15.03.2018 по справі № 808/3543/17, саме: стягувача - Мелітопольське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (пр. Соборний, 158-б, м. Запоріжжя, 69057, код ЄДРПОУ 20490012).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 Перехідних положень КАС України ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя О.В. Конишева

Дата ухвалення рішення23.09.2019
Оприлюднено26.09.2019
Номер документу84488557
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —808/3543/17

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Постанова від 14.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 23.11.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні