Ухвала
від 24.07.2008 по справі 6-а-33/08
НАРОДИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6-а-33/08

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 липня 2008 року.

Народицький районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді   Діброви О.В.,

із секретарем     Савченко Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Народичі заяву ОСОБА_1 про зміну способу та порядку виконання рішення суду по справі за його позовом до відділу культури Народидької РДА, УГІСЗН Народипької РДА про стягнення коштів, передбачених Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", суд -

ВСТАНОВИВ:

Народицьким районним судом Житомирської області 25 квітня 2006 року було винесено рішення про задоволення позовних вимог позивача. Стягнуто з відділу культури Народицької районної державної адміністрації (р/р №37115320021367 МФО 811039 код 02227794 УДК у Житомирській області) на користь ОСОБА_1 - доплату за роботу на території радіоактивного забруднення в сумі - 20903.72грн.. Сума визначена без відрахування всіх обов'язкових платежів і податків.

Зобов'язано управління праці і соціального захисту населення Народипької райдержадміністрації перерахувати на р/р №37115320021367 МФО 81 1039 код 02227794 в УДК у Житомирській області відділу культури Народипької районної державної адміністрації доплату за роботу на території радіоактивного забруднення в сумі - 20903.72 гри., для виплати ОСОБА_1.

В заяві ОСОБА_1 зазначає, що ВДВС Народицького управління юстиції забезпечити виконання рішення суду в зазначений в ньому спосіб не має можливості через те, що управління праці та соціального захисту населення Народидької райдержадміністраії не перераховує кошти на розрахунковий рахунок відділу культури Народицької районної державної адміністрації.

Заявник в судове засідання не з'явився, але просить справу розглядати без його участі.

Інші сторони в судове засідання не з'явились, але надіслали заяви, в яких просять справу розглядати без їх участі. Управління праці та соціального захисту населення Народицької райдержадміністрації щодо задоволення заяви заперечує.

Суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

В довідці ВДВС Народницького РУЮ №2490 від 08.07.2008 року зазначено, що рішення суду по справі за позовом ОСОБА_1 до відділу культури Народицької райдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення Народицької райдержадміністрації може бути виконано лише після перерахування коштів УПСЗП Народицької РДА на рахунки відповідних організацій, підприємств, установ.'

Частиною 1 ст.1.3 Закону України „Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" визначено, що держава бере на себе відповідальність за завдану шкоду громадянам та зобов'язується відшкодувати її.

Пунктом 4 Порядку використання коштів державного бюджету для виконання програм, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого Постановою КМУ №936 від 20.09.05. визначено, що виплата компенсацій та допомог проводиться центрами по нарахуванню та виплаті соціальних допомог, управліннями праці та соціального захисту населення районних (міських) держадміністрацій.

Відповідно до ст.263 КАС України за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення суд має право змінити спосіб і порядок виконання судового рішення.

Суд дійшов даного висновку з урахуванням також і рішень Європейського Суду з прав людини, який вказує, що стверджувані труднощі держави не можуть перешкоджати в отриманні

компенсації (..Долгов проти України"' від 19.04.05). економічні труднощі не можуть бути виправданням Уряду (..Чериясв проти України"' від 26.07.05). органи державної влади не повинні посилатися на брак грошових коштів, як на виправданий невиконання рішення

суду(...Деркач та Палек проти України від 21.12.04). Керуючись ст. 263 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Змінити спосіб і порядок виконання рішення Народницького . районного суду Житомирської області від 25 квітня 2006 року по справі за позовом ОСОБА_1 до відділу культури Народицької райдержадміністрації. управління праці та соціального захисту населення Народицької райдержадміністрації про стягнення коштів, передбачених Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"' в частині стягнення коштів з відділу культури Народицької райдержадміністрації.

Стягнути з відділу культури. Народицької районної державної адміністрації на користь ОСОБА_1 доплату за роботу на території радіоактивного забруднення в сумі - 20903.72грн., сума визначена без відрахування всіх обов'язкових платежів і податків. шляхом списання з відповідних рахунків управління праці та соціальною захисту населення Народицької райдержадміністрації.

На ухвалу суду до апеляційного суду Житомирської області через Народицький районний суд може бути подано заяву про апеляційне оскарження протягом п'яти днів з дня її проголошення та апеляційну скаргу: у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження чи протягом десяти днів після подання заяви про її апеляційне оскарження з одночасним направленням копії апеляційної скарги апеляційному суду Житомирської області.

СудНародицький районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення24.07.2008
Оприлюднено28.09.2010
Номер документу8449838
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6-а-33/08

Ухвала від 24.07.2008

Адміністративне

Народицький районний суд Житомирської області

Діброва О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні