Ухвала
від 16.08.2019 по справі 757/43554/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/43554/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 серпня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання сторони кримінального провадження №42017030000000333 від 26.07.2017 - старшого слідчого в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого, погоджене прокурором групи прокурорів Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання зазначено, що Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017030000000333 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.07.2017, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 205 КК України.

Досудове розслідування здійснюється за фактом зловживання службовим становищем службовими особами митниці ДФС та формування невстановленою групою осіб «штучного» податкового кредиту для підприємств експортерів продукції, які в подальшому отримують безпідставне право на бюджетне відшкодування.

У ходіздійснення досудовогорозслідування встановлено,що щов зонідіяльності Хмельницької таЖитомирської митницьДФС громадянином ОСОБА_5 ,( ІНФОРМАЦІЯ_1 ,іпн. НОМЕР_1 ,зареєстрований заадресою: АДРЕСА_1 ,фактично мешкає: АДРЕСА_2 ),з метоюздійснення злочинноїдіяльності поухиленню відсплати податківпри митномуоформленні автотранспортнихзасобів попідробленим документам, створено ТОВ«Подільські Перспективи» (код 36745007), що перебуває на обліку в ДПІ у м. Хмельницькому ГУ ДФС у Хмельницькій області, адреса: м. Хмельницький, вул. Північна, буд. 99, директором та головним бухгалтером призначено ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , засновником є ОСОБА_5 та ОСОБА_7 , ТОВ «Подільська Перспектива» (код 39834178), що перебуває на обліку в ДПІ у м. Хмельницькому ГУ ДФС у Хмельницькій області, адреса: м. Хмельницький, пров. Першотравневий, буд. 10, директором, головним бухгалтером та засновником є ОСОБА_5 .

Встановлено, що за місцем знаходженням офісного приміщення ТОВ «Подільська Перспектива» (код 39834178) за адресою: м. Хмельницький, м. Хмельницький, пров. Першотравневий, 10.

За адресою реєстрації товариства знаходиться одноповерхове приміщення у якому розташований офіс ТОВ «Хмельницькі Інновації» (код 36745007) та ТОВ «Подільська Перспектива» (код 39834178). Згідно відомостей реєстру прав власності на нерухому майно, вказане приміщення належить на праві власності ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ), що підтверджується інформаційною довідкою №175083617.

Слідчий вказує, що з метою забезпечення повноти та всебічності досудового розслідування, відшукання та вилучення речей та документів, які пов`язані з вчиненням вищезазначеного кримінального правопорушення, мають істотне значення у вказаному кримінальному провадженні та несуть на собі сліди скоєння злочину, виникла необхідність у проведенні обшуку з метою відшукання речей, предметів та документів, що можуть бути використані як докази протиправної діяльності.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що за вказаною адресою можуть знаходитись відшукуванні речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на вилучення «інших предметів та документів» задоволенню не підлягає, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, прокурору першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_8 та прокурорам групи прокурорів Генеральної прокуратури України дозвіл на проведення обшуку у приміщеннях та прилеглій до них території, за адресою: АДРЕСА_3 , що належать на праві приватної власності зареєстрованої за гр. ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ), з метою відшукання та вилучення печаток, електронних цифрових ключів (підписів), реєстраційних документів підприємств (статутів, установчих документів), фінансово-господарських документів ТОВ «Хмельницькі Інновації» (код 36745007) та ТОВ «Подільська Перспектива» (код 39834178), а також підприємств задіяних в схемі незаконного розмитнення та послідуючої реалізації імпортованих по підробленим документам на територію України транспортних засобів та ухиленні від сплати податків за період з 2017 року по теперішній час, печаток та документів підприємств нерезидентів (зокрема «SPANKPAUTO, S.L.», Іспанія), транзитних номерів автотранспортних засобів, автотранспортних засобів, що незаконно ввезені на територію України, оригіналів та копій документів, що містять відомості щодо протиправної діяльності організаторів та взаємопов`язаних осіб, розписок, доручень, нотаріально посвідчених документів, документів на відкриття банківських рахунків та банківських карток, документів щодо придбання у власність та передачі права власності на рухоме та нерухоме майно, документів та інформації щодо отримання незаконної матеріальної винагороди, матеріальних носіїв, на яких може знаходитися така інформація: комп`ютерна техніка, магнітні та електронні, цифрові носії інформації, засоби мобільного та Інтернет зв`язку, шляхом зняття копії інформації, яка міститься на них, чорнові записи, записні книги в яких можуть міститись відомості про фактичних організаторів та виконавців злочинних дій, а також предмети і документи, грошові кошти та цінні папери здобуті злочинним шляхом, які будуть доказами під час судового розгляду кримінального правопорушення та на які в подальшому можливо звернути стягнення в рахунок забезпечення позовів.

У задоволенні решти вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84502648
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/43554/19-к

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні