Ухвала
від 25.09.2019 по справі 757/36346/19-ц
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

справа № 757/36346/19-ц

головуючий у суді І інстанції Бусик О.Л.

провадження № 22-ц/824/13930/2019

суддя-доповідач у суді ІІ інстанції Писана Т.О.

УХВАЛА

25 вересня 2019 року м. Київ

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ Київського апеляційного суду Писана Т.О., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю ІММЕ на ухвалу Печерського районного суду міста Київ від 25 липня 2017 року (про відкриття провадження) по справі за позовом Державної корпорації розвитку ВЕБ.РФ до Товариства з обмеженою відповідальністю Еверест Істейт , Приватного підприємства Едельвейс-2000 , Приватного акціонерного товариства Фортуна , Приватного акціонерного товариства ЮБК-Інвест , Товариства з обмеженою відповідальністю Нива-Тур , Товариства з обмеженою відповідальністю ІММЕ , Приватного підприємства Планета , Товариства з обмеженою відповідальністю Крим Дівелопмент , Приватного акціонерного товариства Аеробуд , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватофіс , Товариства з обмеженою відповідальністю Дайріс , Товариства з обмеженою відповідальністю Ділайн ЛТД , Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Жиса , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватленд , Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Дан-панорама , Товариства з обмеженою відповідальністю Санаторій Енергетики , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами ФІНАНСОВИЙ КАПІТАЛ , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами ФІНАНСОВИЙ ВЕКТОР , ОСОБА_1 , Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, третя особа Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, про зняття арешту з майна,-

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Печерського районного суду міста Київ 25 липня 2019 року відкрито провадження.

Не погоджуючись із вказаною ухвалою суду щодо порушення правил підсудності ТОВ ІММЕ 11 вересня 2019 року звернулось до суду з апеляційною скаргою.

Згідно з вимогами статті 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 30 днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала не були вручені у день його (її) складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Безпосередньо в апеляційній скарзі скаржник порушує питання про поновлення строку на апеляційне оскарження та зазначає, що про оскаржуване рішення дізнався 09 вересня 2019 року з Єдиного державного Реєстру судових рішень.

В матеріалах справи відсутні будь-які докази отримання копії оскаржуваної ухвали скаржником раніше ніж 09 вересня 2019 року.

Судовий збір за подання апеляційної скарги сплачено у порядку та розмірі, встановлених законом.

Положеннями статті 55 Конституції України закріплено, що права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних дій.

Відповідно до статті 129 Конституції України однією з основних засад судочинства є забезпечення права на апеляційний перегляд справи, а згідно зі статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод таке конституційне право забезпечується судовими процедурами, які повинні бути справедливими.

Отже, з урахуванням наведеного, скаржник має право на апеляційний перегляд справи, подана ним апеляційна скарга відповідає вимогам щодо форми та змісту, встановлених статтею 356 ЦПК України.

Перешкод для відкриття апеляційного провадження у справі судом апеляційної інстанції не встановлено.

Відповідно до вимог статті 359 ЦПК України про відкриття апеляційного провадження у справі суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу.

Керуючись ст. ст. 354, 356, 359, 360 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю ІММЕ строк на апеляційне оскарження ухвали Печерського районного суду міста Київ від 25 липня 2017 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю ІММЕ на ухвалу Печерського районного суду міста Київ від 25 липня 2017 року (про відкриття провадження) по справі за позовом Державної корпорації розвитку ВЕБ.РФ до Товариства з обмеженою відповідальністю Еверест Істейт , Приватного підприємства Едельвейс-2000 , Приватного акціонерного товариства Фортуна , Приватного акціонерного товариства ЮБК-Інвест , Товариства з обмеженою відповідальністю Нива-Тур , Товариства з обмеженою відповідальністю ІММЕ , Приватного підприємства Планета , Товариства з обмеженою відповідальністю Крим Дівелопмент , Приватного акціонерного товариства Аеробуд , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватофіс , Товариства з обмеженою відповідальністю Дайріс , Товариства з обмеженою відповідальністю Ділайн ЛТД , Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Жиса , Товариства з обмеженою відповідальністю Приватленд , Товариства з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями Дан-панорама , Товариства з обмеженою відповідальністю Санаторій Енергетики , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами ФІНАНСОВИЙ КАПІТАЛ , Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами ФІНАНСОВИЙ ВЕКТОР , ОСОБА_1 , Російської Федерації в особі Міністерства юстиції Російської Федерації, третя особа Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, про зняття арешту з майна.

Копії ухвали про відкриття провадження, апеляційної скарги та додані до неї матеріали надіслати учасникам справи.

Відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі, з урахуванням вимог статті 360 ЦПК України, учасники справи мають право подати до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття апеляційного провадження. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя Т.О. Писана

Дата ухвалення рішення25.09.2019
Оприлюднено26.09.2019

Судовий реєстр по справі —757/36346/19-ц

Постанова від 01.12.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Постанова від 15.03.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Рішення від 26.01.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні