Ухвала
від 26.09.2019 по справі 202/6560/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/6560/19

Провадження № 1-кс/202/10313/2019

УХВАЛА

Іменем України

26 вересня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотанняпрокурора відділупрокуратури Дніпропетровськоїобласті ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з клопотанням в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 42019040000000508 від 30.07.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи органів місцевого самоврядування Новомосковського району та м. Новомосковська, які самостійно та за домовленістю з керівниками структурних підрозділів і підпорядкованих підприємств, здійснюють розкрадання бюджетних коштів під час закупівлі матеріальних цінностей, продуктів харчування, медикаментів та медичного обладнання, надання у користування/оренду об`єктів нерухомості, земельних ділянок, виконання робіт з капітальних та поточних ремонтів об`єктів інфраструктури, закладів освіти та охорони здоров`я, автомобільних доріг, об`єктів житлово-комунального господарства, шляхом внесення недостовірних відомостей щодо об`ємів виконаних робіт до актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, використання матеріалів, які не відповідають проектно-кошторисній документації та ДСТУ, та укладення договорів на постачання недоброякісних продуктів харчування, медикаментів та медичного обладнання по завищеним цінам.

Таким чином, службові особи органів місцевого самоврядування Новомосковського району та м. Новомосковська спільно з підконтрольними афілійованими підприємствами здійснюють розкрадання коштів місцевого бюджету шляхом внесення недостовірних відомостей до актів приймання виконаних робіт щодо вартості використаних матеріалів, неправильно використаних розцінок та включення робіт, які фактично не виконані чи не відповідають проектно-кошторисній документації та договірній ціні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовими особами КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) були укладені наступні договори постачання: № 7/349-М від 15.01.2019 року на суму 418 335 гривень, укладений з ОКП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розрахунковий рахунок відкритий в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_3 , на закупівлю лікарських засобів; № 40 від 22.02.2019 року на суму 382 137,10 гривень, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ЄДРПОУ НОМЕР_4 , розрахунковий рахунок відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » № НОМЕР_5 , на закупівлю виробів медичного призначення; № 59 від 13.03.2019 року на суму 66 700 гривень, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ЄДРПОУ НОМЕР_6 , розрахунковий рахунок відкритий в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_7 , на закупівлю спирту етилового; № 78 від 12.04.2019 року на суму 84 000 гривень, укладений з ФОП « ОСОБА_4 », РНОКПП НОМЕР_8 , розрахунковий рахунок відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »» № НОМЕР_9 , на закупівлю виробів медичного призначення; № 84 від 26.04.2019 року на суму 862 000 гривень, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ЄДРПОУ НОМЕР_10 , розрахунковий рахунок відкритий в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » № НОМЕР_11 , на закупівлю ультразвукової діагностичної системи; № 131 від 06.08.2019 року на суму 700 983 гривень, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ЄДРПОУ НОМЕР_12 , розрахунковий рахунок відкритий в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_13 , на закупівлю фармацевтичної продукції.

За оперативною інформацією вказані медичні вироби закуповуються за завищеними цінами і в подальшому надаються населенню за грошові кошти. Медичне обладнання є вживаним і нове коштує менш ніж на 100 000 гривень.

Оплата за вказані вироби медичного призначення та медичне обладнання здійснювалась замовником на вищевказані розрахункові рахунки ОКП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ФОП « ОСОБА_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 ».

Для повноти та об`єктивності розслідування кримінального провадження, а також з метою використання при проведенні судової економічної та почеркознавчих судових експертиз необхідно отримати тимчасовий доступ та вилучити у КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) завірені належним чином копії: договорів та додаткових угод; сертифікатів якості; накладних; актів приймання передачі; документів відображаючих розподілення вказаних виробів медичного призначення; платіжних доручень; довідок (витягів) про рух грошових коштів по всім рахункам; звітів про використання вказаних виробів медичного призначення; довідок щодо працевлаштованих осіб (звіти 1-ДФ).

Вказані документи підлягають дослідженню та використанню під час проведення судово-почеркознавчої, судово-економічної експертиз, з метою встановлення кола осіб, причетних до вчинення злочинних діянь. В зв`язку з цим зазначені документи мають значення доказів в даному кримінальному провадженні.

Таким чином, з метою встановлення фактичних обставин кримінального правопорушення виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Тому прокурор просив надати дозвіл на тимчасовий доступ із можливістю вилучення у КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) завірених належним чином копій договорів: № 7/349-М від 15.01.2019 року, укладений з ОКП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_2 ; № 40 від 22.02.2019 року, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ЄДРПОУ НОМЕР_4 ; № 59 від 13.03.2019 року, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ЄДРПОУ НОМЕР_6 ; № 78 від 12.04.2019 року, укладений з ФОП « ОСОБА_4 », РНОКПП НОМЕР_8 ; № 84 від 26.04.2019 року, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ЄДРПОУ НОМЕР_10 ; № 131 від 06.08.2019 року, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ЄДРПОУ НОМЕР_12 ; додаткових угод до вказаних договорів, а також усіх документів, які мають відношення до їх укладання та виконання (сертифікатів якості; накладних; актів приймання передачі; документів відображаючих розподілення вказаних виробів медичного призначення; платіжних доручень; довідок (витягів) про рух грошових коштів по всім рахункам; звітів про використання вказаних виробів медичного призначення; довідок щодо працевлаштованих осіб (звіти 1-ДФ), з зазначенням ПІБ та РНОКПП особи.

Прокурор у судове засідання не з`явився, надав заяву, в котрій клопотання підтримав, просив задовольнити та розглянути за його відсутності.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження, необхідний тимчасовий доступ до перелічених у клопотанні документів, що перебувають у володінні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42019040000000508 від 30.07.2019 року, дозвіл на тимчасовий доступ із можливістю вилучення у КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) завірених належним чином копій договорів: № 7/349-М від 15.01.2019 року, укладений з ОКП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_2 ; № 40 від 22.02.2019 року, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ЄДРПОУ НОМЕР_4 ; № 59 від 13.03.2019 року, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ЄДРПОУ НОМЕР_6 ; № 78 від 12.04.2019 року, укладений з ФОП « ОСОБА_4 », РНОКПП НОМЕР_8 ; № 84 від 26.04.2019 року, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ЄДРПОУ НОМЕР_10 ; № 131 від 06.08.2019 року, укладений з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ЄДРПОУ НОМЕР_12 ; додаткових угод до вказаних договорів, а також усіх документів, які мають відношення до їх укладання та виконання (сертифікатів якості; накладних; актів приймання передачі; документів відображаючих розподілення вказаних виробів медичного призначення; платіжних доручень; довідок (витягів) про рух грошових коштів по всім рахункам; звітів про використання вказаних виробів медичного призначення; довідок щодо працевлаштованих осіб (звіти 1-ДФ), з зазначенням ПІБ та РНОКПП особи.

Строк виконання ухвали до 25 жовтня 2019 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.09.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/6560/19

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні