Ухвала
від 25.09.2019 по справі 540/1543/19
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

25 вересня 2019 р. м. ХерсонСправа № 540/1543/19

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Хом`якової В.В., розглянувши в порядку письмового провадження матеріали адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря, за участі третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача - Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про зобов`язання нарахувати, обчислити та сплатити єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування із нарахованої та сплаченої заробітної плати,

встановив :

ОСОБА_1 (позивач) звернувся до адміністративного суду з позовом до Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря (відповідач), в якому просить зобов`язати Державну екологічну інспекцію Північно-Західного регіону Чорного моря (відповідач) нарахувати, обчислити та сплатити єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування із нарахованої та сплаченої ОСОБА_1 заробітної плати за час затримки виконання рішення суду, відповідно до постанови Херсонського окружного адміністративного суду від 18 березня 2016 року по справі № 2-а-3756/10/2170 з помісячним її відображенням в первинному бухгалтерському та персоніфікованому обліках, за період з 21.01.2011 по 08.12.2015, та подати до відповідного територіального органу Пенсійного Фонду України скориговані дані до системи персоніфікованого обліку застрахованої особи - ОСОБА_1 , відобразивши суми нарахованої та виплаченої заробітної плати за час вимушеного прогулу, за період з 21.01.2011 по 08.12.2015 помісячно.

Ухвалою суду від 29.07.2019 відкрито за правилами спрощеного позовного провадження. Залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Ухвалою суду від 28.08.2019 відкладено розгляд справи на 23.09.2019, у зв`язку із необхідністю витребування у відповідача додаткових документів (доказів нарахування та сплати страхових внесків на загальнообов`язкове пенсійне страхування з сум, стягнутих за відповідними судовими рішеннями на користь позивача за 2011 рік).

16.09.2019 від відповідача надійшов лист з копією витягу з ЄДР, в якому останній повідомив, що відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, Державна екологічна інспекція Північно-Західного регіону Чорного моря (код ЄДРПОУ 38016986) з 02.11.2018 року знаходиться у стані припинення. Зазначив, що Головним управлінням Державної фіскальної служби в Одеській області проведена перевірка Державної екологічної інспекції Північно - Західного регіону Чорного моря, в ході якої проведено донарахування єдиного соціального внеску та перераховано до Пенсійного фонду України. На даний час ОСОБА_1 проведено нарахування єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, що відображено у звіті за липень 2019 року, помісячно за кожний рік недоїмки. Звіт за липень 2019 року складений відповідно до діючого законодавства України. Також, відповідач звертає увагу суду, що ОСОБА_1 у 2011 році працював в Державній екологічній інспекції з охорони довкілля Північно-Західного регіону Чорного моря, яка ліквідована. На момент ліквідації позивачу була виплачена компенсація. Враховуючи, що справа по даному питанню розглядається Херсонським окружним адміністративним судом, Державна екологічна інспекція Північно-Західного регіону Чорного моря звернулася за роз`ясненням до Управління Пенсійного фонду в Київському районі м. Одеси з питання утриманого єдиного соціального внеску "0" грн. за 2011 рік, що зазначено в таблиці 6 "Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам". Відповідно до усної інформації Управління Пенсійного фонду в Київському районі м. Одеси роз`яснення щодо вищевказаного питання будуть надані Інспекції лише після 20.09.2019 року. Відповідач вказав, що після надання Пенсійним фондом в Київському районі м. Одеси роз`яснень, додаткова інформація буде направлена на адресу суду.

23.09.2019 судове засідання не відбулося, у зв`язку із перебуванням судді Хом`якової В.В. в нарадчій кімнаті по справі № 540/1736/19.

Разом з тим, положеннями ст. 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з ч. 3 ст. 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З отриманих заяв по суті справи вбачається більш складний характер даного спору, ніж це було встановлено при прийнятті судом рішення про відкриття провадження, а також виникла необхідність отримання від сторін додаткових доказів у справі.

Беручи до уваги вищевказані у листі від 16.09.2019 доводи відповідача, необхідність дотримання строків розгляду справи, суд вважає за доцільне подальший розгляд справи здійснювати в судовому засіданні з викликом сторін за правилами загального позовного провадження і призначити підготовче засідання.

Крім того, відповідно до ч.4 ст. 173 КАС України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або за ініціативою суду.

На підставі викладеного, за ініціативою суду, строк підготовчого провадження продовжується судом задля додаткової інформації та документів.

Керуючись ст.ст. 173, 242, 243, 248, 262 КАС України, суд, -

ухвалив :

Подальший розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Продовжити строк підготовки справи для розгляду по суті.

Призначити підготовче засідання на 16.10.2019 о 13 год. 30 хв.

Запропонувати відповідачу надати додаткову письмову інформації щодо питання утриманого єдиного соціального внеску "0" грн. за 2011 рік.

Запропонувати третій особі надати письмові пояснення щодо власної позиції з приводу заявлених позовних вимог.

Ухвалу надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Хом`якова В.В.

Дата ухвалення рішення25.09.2019
Оприлюднено27.09.2019
Номер документу84520826
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/1543/19

Ухвала від 31.01.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 30.10.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Рішення від 07.11.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 16.10.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 25.09.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 28.08.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 09.08.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні