Ухвала
від 26.09.2019 по справі 635/2413/19
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №635/2413/19

Провадження №2/635/1936/2019

УХВАЛА

про заміну відповідача

26 вересня 2019 року Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді - Панас Н.Л.

при секретарі - Крилєвській І.А.

розглнувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в с.Покотилівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Коротичанської селищної ради Харківського району Харківської області про стягнення невиплаченої заробітної плати, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Харківського районного суду Харківської області перебуває зазначена цивільна справа.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, надав суду письмове клопотання в якому просить замінити відповідача - Коротичанську селищну раду Харківського району Харківської області на Пісочинську селищну раду Харківського району Харківської області. В обгрунтування клопотання посилався на те, що рішенням XXIV сесії VII скликання Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області від 26 липня 2019 року Коротичанська селищна рада Харківського району Харківської області об`єдналась з Пісочинською селищною радою Харківського району Харківської області, яка на теперішній час є правонаступником усіх прав та обов`язків Коротичанської селищної ради Харківського району Харківської області. Вказане клопотання просив розглянути за його відсутності.

Позивач у судове засідання не з`явився, надав суду письмову заяву з проханням провести судове засідання у його відсутність, проти заміни відповідача не заперечував.

Оскільки сторони у судове засідання не з`явились, фіксування судового процесу технічними засобами, у відповідності з вимогами ч.2 ст.247 ЦПК України, не проводилось.

Перевіривши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Статтею 51 ЦПК України встановлено, що Суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи те, що рішенням VIII сесії VII скликання Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області від 10 серпня 2018 року Коротичанську селищну раду Харківського району Харківської області приєднано до Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області і утворено Пісочинську селищну об`єднану територіальну громаду, 30 червня 2019 року до об`єднаної селищної ради пройшли додаткові вибори депутатів, результати зазначених виборів і остаточне утворення Пісочинської селищної об`єднаної територіальної громади було закріплено рішенням Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області XXIV сесії VII скликання від 26 липня 2019 року, суд вважає за доцільне замінити відповідача в особі Коротичанської селищної ради Харківського району Харківської області на його правонаступника - Пісочинську селищну раду Харківського району Харківської області.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.51 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Замінити відповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 про стягнення невиплаченої заробітної плати з Коротичанської селищної ради Харківського району Харківської області на її правонаступника - Пісочинську селищну раду Харківського району Харківської області, юридична адреса: Харківська область, Харківський район, с.Пісочин, пров.Транспортний, 2.

Надіслати відповідачеві копію позову з додатками.

Повідомити відповідача, що підготовче судове засідання по справі призначено до розгляду в приміщенні Харківського районного суду Харківської області за адресою: Харківська область, Харківський район, с.Покотилівка, вул.Сковороди, 18 на 25 жовтня 2019 року на 14 годину 30 хвилин.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк він має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Н.Л.Панас

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення26.09.2019
Оприлюднено27.09.2019
Номер документу84532538
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/2413/19

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Харабадзе К. Ш.

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

Ухвала від 26.09.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

Ухвала від 01.04.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Панас Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні