Ухвала
від 13.09.2019 по справі 757/49259/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/49259/19-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 вересня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

13 вересня 2019 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України старшим радником юстиції ОСОБА_4 про проведення обшуку іншого володіння особи (нежитлової будівлі), за адресою: м. Київ, вул. Волинська, 48/50, за місцем фактичного знаходження складського та офісного приміщень Інтернет-магазину «STYLUS», яка на праві приватної власності зареєстрована за ТОВ «КОНКОРД РЕНТ», та ПАТ «ОРФЕЙ».

В обґрунтування слідчий вказує на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019000000000349 від 15.04.2019 за фактом заволодіння коштами шляхом обману (шахрайство), за ознаками учинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території міста Києва під керівництвом ОСОБА_5 діє організована злочинна група до складу якої увійшли виконавці та пособники учинення злочинів:

ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , інші невстановлені досудовим розслідуванням особи, які побудували свою незаконну діяльність, шляхом використання Інтернет-магазину «STYLUS», де здійснюються пропозиції та продаж товарів невідомого походження під торговельними марками: «SONY», «TEKA», за неконкурентною ціною, тим самим розповсюджується небезпечна продукція, що призводить до введення в оману споживачів про виробника товару, технологію виробництва, якісних, технічних характеристик товару, в результаті чого, діями організованої злочинної групи спричинено майнову шкоду авторизованим імпортерам, та офіційним дистриб`юторам на території України в особливо великих розмірах.

На підставі отриманих відомостей від оперативного підрозділу оперативного управління Головного управління ДФС у місті Києві встановлено, що до вчинення вищевказаного особливо тяжкого кримінального правопорушення причетні наступні особи: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 . Вказані вище особи, діючи за попередньою змовою групою осіб між собою, використовуючи різні суб`єкти господарювання, у тому числі зареєстрованих осіб, як фізичних осіб-підприємців, організували на території міста Києва та України незаконну фінансово-господарську діяльність через Інтернет-магазин « ІНФОРМАЦІЯ_5 », яку відповідно до реєстраційних документів здійснює ФОП « ОСОБА_7 », у яких реалізуються товари невідомого походження під торговельними марками: « ІНФОРМАЦІЯ_6 », «TEKA», за неконкурентною ціною, що призводить до спричинення майнової шкоди ТОВ «СОНІ Україна», ТОВ «ТЕКА Україна» в особливо великих розмірах.

Відповідно до отриманої 13.06.2019 інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, право приватної власності по АДРЕСА_1 , а саме: частину нежитлового будинку літера Б, загальної площі 1668,2 кв.м.: на І поверсі: підсобне приміщення № 1 площею 2,2 кв.м., підсобне приміщення № 2 площею 15,2 кв.м., підсобне приміщення № 3 площею 11,7 кв.м., підсобне приміщення № 4 площею 7,4 кв.м., підсобне приміщення № 5 площею 5,2 кв.м., підсобне приміщення № 6 площею 15,7 кв.м., підсобне приміщення № 7 площею 600,2 кв.м., підсобне приміщення № 19 площею 17,1 кв.м., підсобне приміщення № 20 площею 1,5 кв.м., підсобне приміщення № 21 площею 1,6 кв.м., підсобне приміщення № 22 площею 1,5 кв.м., підсобне приміщення № 23 площею 1,8 кв.м., основне приміщення № 24 площею 23,2 кв.м., підсобне приміщення № 25 площею 4,4 кв.м., підсобне приміщення № І сходова клітка площею 8,4 кв.м., частина приміщення № 14 площею 116,75 кв.м.- всього по І поверсі 833,85 кв.м.; на ІІ поверсі: підсобне приміщення №1 площею 16,5 кв.м., підсобне приміщення № 2 площею 19,7 кв.м., підсобне приміщення № 3 площею 16,7 кв.м., підсобне приміщення № 4 площею 4,1 кв.м., основне приміщення № 5 площею 595,9 кв.м., основне приміщення № 13 площею 21,9 кв.м., підсобне приміщення № 14 площею 2,2 кв.м., підсобне приміщення № 15 площею 1,5 кв.м., підсобне приміщення № 16 площею 2,4 кв.м., основне приміщення № 17 площею 23,6 кв.м., приміщення № ІІІ, сходова клітка площею 13,1 кв.м., частина приміщення № 11 площею 116,75 кв.м., всього по ІІ поверсі 834,35 кв.м., які на праві приватної власності належать ТОВ «КОНКОРД РЕНТ» (код 38855553), нежитлові приміщення в літ. Д (групи приміщень № 8, 9 та частина МЗК)), загальною площею 2422,2 кв.м., нежитлові приміщення в літ. Д (групи приміщень № 2-5 та частина МЗК)), загальною площею 319,2 кв.м., нежитлове приміщення, котельня (літ. Е), загальною площею 733,1 кв.м., нежитлове приміщення, будівля очисний споруд (літ. «Г»), загальною площею 322,9 кв.м., житловий адміністративний корпус (літ. «В»), загальною площею 4209,8 кв.м., які на праві приватної власності належать ПАТ «ОРФЕЙ» (код 21631756).

В судовому засіданні слідчий клопотання з викладених у ньому підстав підтримав просив задовольнити.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий зазначив, що за адресою: м. Київ, вул. Волинська, 48/50, за місцем знаходження складського та офісного приміщень Інтернет-магазину «STYLUS», можуть знаходитися та зберігатися предмети і документи; знаряддя вчинення кримінального правопорушення, майно здобуте в результаті його вчинення, предмети вилучені з цивільного обігу, особисті записи та документи щодо злочинної діяльності, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини та можуть мати доказове значення в даному кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному володінні особи, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на вилучення речей, грошових коштів, цінностей, тобто майна здобутого під час учинення кримінального правопорушення, а також інших предметів і документів, які мають значення для встановлення істини та можуть мати доказове значення в даному кримінальному провадженні оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих ГСУ Національної поліції України, яким доручено здійснення досудового розслідування: ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , іншим слідчим слідчої групи дозвіл на проведення обшуку іншого володіння особи (нежитлової будівлі), за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем фактичного знаходження складського та офісного приміщень Інтернет-магазину «STYLUS», яка на праві приватної власності зареєстрована за ТОВ «КОНКОРД РЕНТ», та ПАТ «ОРФЕЙ», з метою виявлення, фіксації і вилучення: статутних, фінансово-господарських, бухгалтерських документів: ТОВ «П13» (код 41657028), ФОП « ОСОБА_5 » (ІПН НОМЕР_1 ), ФОП « ОСОБА_6 » (ІПН НОМЕР_2 ), ФОП « ОСОБА_8 » (ІПН НОМЕР_3 ), ФОП « ОСОБА_7 » (ІПН НОМЕР_4 ), документів суб`єктів підприємницької діяльності, які здійснюють фінансово-господарську діяльність Інтернет-магазину « ІНФОРМАЦІЯ_5 », документів, які можуть використовуватись фігурантами кримінального правопорушення для легалізації походження значних сум грошових коштів; знаряддя вчинення кримінального правопорушення: телевізори, фото-, відеокамери, термінали мобільного зв`язку (смартфони), музичні центри, інші товари з маркуванням ТМ «SONY CORPORATION», духові шафи, варильні поверхні (газові, електричні), кухонні витяжки, мікрохвильові печі, холодильники, інші товари з маркуванням ТМ «TEKA», контрафактна продукція різних торгівельних марок, комп`ютерна техніка (системні блоки персональних комп`ютерів, моноблоки, сервери, планшети, ноутбуки); мобільні телефони та інші мобільні термінали зв`язку зі встановленими sim-картками, у тому числі: коробки до мобільних телефонів, стартових пакетів мобільних операторів sim-карток стільникового зв`язку, тримачів sim-карток; печаток, штампів, переносних носіїв інформації (магнітні носії інформації, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, флеш-карти, СD-диски), на яких відображено відомості про обставини вчинення злочину; предметів вилучених з цивільного обігу; особистих записів, документів та чорнових записів, які містять вільні зразки підпису, почерку, цифрових записів: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_8 , ОСОБА_7 для проведення судових почеркознавчих, криміналістичних, економічних та інших експертиз.

В решті вимог клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84536619
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/49259/19-к

Ухвала від 13.09.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 13.09.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні