Ухвала
від 25.09.2019 по справі 925/949/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

25 вересня 2019 року м. Черкаси

справа № 925/949/19

Суддя господарського суду Черкаської області Скиба Г.М., перевіривши виконання ухвали суду та матеріали позовної заяви за позовом Черкаської філії державного підприємства Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу , Черкаська область, м. Кам`янка, вул. Червоноармійська, 31

до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Воля , Черкаська область, Золотоніський район, с. Бубнова Слобідка

третя особа - гр. ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ,

про визнання недійсним договору,

ВСТАНОВИВ:

Черкаська філія державного підприємства Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу звернулася в господарський суд Черкаської області з позовом до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Воля , третя особа - ОСОБА_1 , в якому просить суд:

- визнати договір на виконання робіт по вирощуванню сільськогосподарської продукції із давальницької сировини від 24.01.2019р. №30-22/2018-ПС, укладений між Черкаською філією ДП Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу (код ЄДРПОУ 37884028, зареєстрована за адресою: Черкаська обл., м. Кам`янка, вул. Червоноармійська, будинок 31) та СТОВ Воля (код ЄДРПОУ 03793142, зареєстроване за адресою: Черкаська область, Золотоніський район, с. Бубнова Слобідка) недійсним з моменту укладення;

- визнати дії колишнього директора Черкаської філії ДП Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу Кукуленка С.Г. незаконними та такими, що нанесли збитки ДП Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу .

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 09.08.2019р. позовну заяву залишено без руху та надано Черкаській філії державного підприємства Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу строк для усунення недоліків, а саме: протягом 5 днів з дня вручення ухвали суду доплатити до Державного бюджету України недоплачений судовий збір в розмірі 1 921,00 грн. Докази доплати судового збору надати суду.

Ухвала суду є обов`язковою для виконання.

Ухвалу господарського суду Черкаської області від 09.08.2019р. вручено уповноваженому представнику Черкаської філії державного підприємства Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу за довіреністю Головченко 13.08.2019р., що підтверджується повідомленням про вручення рекомендованого поштового відправлення.

Доказів доплати судового збору в розмірі 1 921,00 грн. - суду не подано.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 ГПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Таким чином, позовна заява і додані до неї документи підлягають поверненню Черкаській філії державного підприємства Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу .

Суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу, яку може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків (ч.ч. 6-8 ст. 174 ГПК України).

Оскільки відповідно до пункту 2 частини 1 статті 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги, то повернення судового збору без відповідного клопотання сторони не допускається.

На підставі викладеного, керуючись ч. 4 ст. 174, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву з доданими до неї документами повернути Черкаській філії державного підприємства Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу .

Ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено відповідно до чинного законодавства.

Суддя Г.М. Скиба

Дата ухвалення рішення25.09.2019
Оприлюднено29.09.2019
Номер документу84570870
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору

Судовий реєстр по справі —925/949/19

Ухвала від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 09.08.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні