Ухвала
від 16.09.2019 по справі 757/48926/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/48926/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 вересня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши в засіданні в приміщенні суду в м.Києві клопотання прокурора третього відділупроцесуального керівництвадругого управлінняорганізації іпроцесуального керівництвадосудовим розслідуванням,яке здійснюєтьсяслідчими центральногоапарату Державногобюро розслідувань,Департаменту організаціїі процесуальногокерівництва досудовимрозслідуванням кримінальнихправопорушень,підслідних Державномубюро розслідувань,нагляду задодержанням законівйого оперативнимипідрозділами тапідтримання публічногообвинувачення увідповідних провадженняхГенеральної прокуратуриУкраїни ОСОБА_3 про арешт майна,-

В С Т А Н О В И В :

Прокурор третього відділу процесуального керівництва другого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань, Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва із клопотанням про накладення арешту на майно.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження, вказує, що Генеральною прокуратурою України здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва у кримінальному провадженні №42017000000004297 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК України.

Під час здійснення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні отримано відомості про те, що в період з 2017 року по теперішній час групою осіб, діючою за попередньою змовою між собою, створено та придбано ряд суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає у проведенні фінансово-господарських операцій по переведенню безготівкових коштів у готівку, формуванню дебіторської заборгованості, витрат та податкового кредиту для інших суб`єктів підприємницької діяльності без фактичного здійснення господарських операцій з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями отримано відомості, що проведення незаконних операцій, направлених на ухилення від сплати податків до державного бюджету та подальшу легалізацію (відмивання) отриманих таким шляхом коштів, здійснювала група суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), створених (придбаних) з метою прикриття незаконної діяльності, до складу якої входять ТОВ "Сарагоса Торг" (код ЄДРПОУ 42167918), ТОВ "ТД "Дік" (код ЄДРПОУ 38272379), ТОВ "Фортум Профі" (код ЄДРПОУ 42097741), ТОВ "Вінтерлайт" (код ЄДРПОУ 41964376), ТОВ "Вейв-Інвест" (код ДРПОУ 39680304), ТОВ "Компанія "Актс" (код ЄДРПОУ 38747960), ТОВ "Терра Імпульс" (код ЄДРПОУ 41895465), ТОВ "ТД Крейс" (код ЄДРПОУ 42421910), ПП "Пром-Органік" (код ЄДРПОУ 35890663), ТОВ "Вострог Лідер" (код ЄДРПОУ 42211480), ТОВ "Контраст Холд" (код ЄДРПОУ 42119639), ТОВ "Нафтолідер" (код ЄДРПОУ 42960977), ПП "Мейдан" (код ЄДРПОУ 42962076), ТОВ "ТД "Квант" (код ЄДРПОУ 43003660), ТОВ "Воля Оіл" (код ЄДРПОУ 43003649), ТОВ "Рівз" (код ЄДРПОУ 42970595), ТОВ "Бі-Селект" (код ЄДРПОУ 42969642), ТОВ "Вельмонт" (код ЄДРПОУ 42969588), ТОВ "ТД Евіанс" (код ЄДРПОУ 42961769), ТОВ "Флін Агро" (код ЄДРПОУ 42959021), ТОВ "Тіргартен" (код ЄДРПОУ 41908856), ТОВ "Агрікол" (код ЄДРПОУ 41277327), ТОВ "Іст-Лайн Фінанс" (код ЄДРПОУ 40034695), ТОВ "Компанія Пасадена" (код ЄДРПОУ 41206052), ТОВ "Агросервіс Інженерінг" (код ЄДРПОУ 37177128), ТОВ "Торгова Фірма Арон" (код ЄДРПОУ 42572202), ТОВ "Ексілон Трейд" (код ЄДРПОУ 41929148), ТОВ "Мулен Агро" (код ЄДРПОУ 41908437).

Так, проведеним оглядом податкової звітності перелічених юридичних осіб установлено факти, що можуть свідчити про «безтоварність» проведених операцій за їх участю, направлених на надання незаконних послуг підприємствам реального сектору економіки в ухиленні від сплати податків до державного бюджету.

Посилаючись на те, що з метою забезпечення збереження майна та в подальшому можливої його конфіскації виникла необхідність у накладенні арешту на майно, прокурор просив клопотання задовольнити.

У засідання прокурор не з`явився звернувся до суду з заявою про розгляд клопотання за його відсутністю, на задоволенні клопотання наполягає.

Слідчий суддя, враховуючи вимоги ч. 2ст. 172 КПК України, з метою забезпечення арешту майна визнав можливим розгляд клопотання здійснювати без повідомлення власника майна.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, наданні органом досудового розслідування, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1ст. 131 КПК Українизахід забезпечення кримінального провадження застосовується з метою досягнення дієвості цього провадження.

Одним із заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна (ч. 2ст. 131 КПК України).

Як визначено ч. 1ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Санкцією ч. 3ст. 209 КК Українипередбачено додаткове покарання у виді конфіскації майна.

За вимогами п. 3 ч. 2 та ч. 5ст. 170 КПК Україниарешт майна допускається з метою забезпечення, в тому числі, конфіскації майна як виду покарання, який накладається на майно підозрюваного, за наявності достатніх підстав вважати, що суд у випадках, передбаченихКримінальним кодексом України, може призначити покарання у виді конфіскації майна.

У випадку, передбаченому п. 1 ч. 2ст. 170 КПК України, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98 КПК України.

Речовими доказами відповідно дост. 98 КПК Україниє матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Згідно ч. 10ст. 170 КПК Україниарешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Постановою слідчого - майно, на яке прокурор просить накласти арешт, визнані речовими доказами у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 2ст. 173 КПК України, при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: 1) правову підставу для арешту майна; 2) можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другоїстатті 170 цього Кодексу); 3) наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність (якщо арешт майна накладається у випадках, передбачених пунктами 3, 4 частини другоїстатті 170 цього Кодексу); 3-1) можливість спеціальної конфіскації майна (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 2 частини другоїстатті 170 цього Кодексу); 4) розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 4 частини другоїстатті 170 цього Кодексу); 5) розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; 6) наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

З огляду на обставини ймовірно вчиненого кримінального правопорушення, представлених доказів за матеріалами клопотання в їх сукупності, а також на те, що прокурором у клопотанні доведено необхідність накладення арешту на зазначене в клопотанні майно, оскільки в органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що вказане майно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98 цього Кодексу, є предметом кримінального правопорушення, могло зберегти на собі сліди злочину та можемістити відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, тому слідчий суддя з метою забезпечення кримінального провадження та можливого використання майна як доказу у кримінальному провадженні, розумності та співмірності обмеження права власності завданням кримінального провадження, а також враховуючи правову підставу для арешту майна та наслідки арешту майна для інших осіб, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання про арешт майна.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.98,131,132,170-173,175,309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Накласти арешт на кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках відкритих у банківських установах, а саме:

-ТОВ "КОМПАНІЯ "АКТС" (ЄДРПОУ 38747960) № НОМЕР_1 ,№ НОМЕР_2 , відкритих вАТ "УНIВЕРСАЛБАНК"(МФО322001),адреса: м. Київ вул. Автозаводська, 54/19;

-ТОВ "АМВОЙС"(ЄДРПОУ42167918)№ НОМЕР_3 ,№ НОМЕР_4 ,ТОВ "ВІНТЕРЛАЙТ" (ЄДРПОУ 41964376)№ НОМЕР_5 ,№ НОМЕР_6 ,ТОВ "ВЕЙВ-ІНВЕСТ" (ЄДРПОУ 39680304) №НОМЕР_7 ,ТОВ "КОМПАНІЯ"АКТС"(ЄДРПОУ38747960)№ НОМЕР_8 ,№ НОМЕР_9 , ТОВ"ТЕРРАІМПУЛЬС"(кодЄДРПОУ 41895465)№ НОМЕР_10 ,№ НОМЕР_11 ; ТОВ"ВОСТРОГЛІДЕР" (ЄДРПОУ 42211480)№ НОМЕР_12 , № НОМЕР_13 , № НОМЕР_14 , № НОМЕР_14 ; відкритих в АТ "КОМIНВЕСТБАНК"(МФО312248),адреса: м. Ужгород вул. Юрія Гойди, 10;

- ТОВ "АМВОЙС"(ЄДРПОУ42167918)№ НОМЕР_15 ,ТОВ "ТЕРРАІМПУЛЬС"(кодЄДРПОУ 41895465)№ НОМЕР_16 ,ТОВ "ТОРГОВИЙДІМ КРЕЙС" (ЄДРПОУ 42421910)№ НОМЕР_17 ; відкритих в АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ" (МФО 380805), адреса:м. Київ, вул. Лєскова 9;

-ТОВ "АМВОЙС"(ЄДРПОУ42167918)№ НОМЕР_18 ,№ НОМЕР_19 ,№ НОМЕР_20 ,№ НОМЕР_21 , НОМЕР_22 ,ТОВ "ЛЕЙВЕНДЖІ" (ЄДРПОУ 38272379) №НОМЕР_23 , № НОМЕР_24 , ТОВ "ФОРТУМПРОФІ" (ЄДРПОУ 42097741) №НОМЕР_25 , № НОМЕР_26 , № НОМЕР_27 , № НОМЕР_28 , № НОМЕР_29 ,№ НОМЕР_30 , ТОВ "ВІНТЕРЛАЙТ" (ЄДРПОУ 41964376) №НОМЕР_31 , № НОМЕР_32 , ТОВ "НАФТОТРЕЙДИНГІНВЕСТ" (ЄДРПОУ 40985657) №НОМЕР_33 ,№ НОМЕР_34 ,ТОВ "КОМПАНІЯ"АКТС"(ЄДРПОУ38747960) №НОМЕР_35 ,№ НОМЕР_36 ,ТОВ "ТОРГОВИЙДІМ КРЕЙС" (ЄДРПОУ 42421910)№ НОМЕР_37 , № НОМЕР_38 , № НОМЕР_39 , № НОМЕР_40 ; ТОВ "КОНТРАСТ ХОЛД" (код ЄДРПОУ 42119639) № НОМЕР_41 , № НОМЕР_42 ; ТОВ "ТІРГАРТЕН" (код ЄДРПОУ 41908856) № НОМЕР_43 , № НОМЕР_44 ; ТОВ"ІСТ-ЛАЙН ФІНАНС" (код ЄДРПОУ 40034695) № НОМЕР_45 , № НОМЕР_46 , № НОМЕР_47 , № НОМЕР_48 ; ТОВ "АГРОСЕРВІС - ІНЖЕНЕРІНГ" (код ЄДРПОУ 37177128) № НОМЕР_49 , № НОМЕР_50 , № НОМЕР_51 , № НОМЕР_52 , № НОМЕР_53 , № НОМЕР_54 ; ТОВ "МУЛЕН АГРО" (код ЄДРПОУ 41908437) № НОМЕР_55 , № НОМЕР_56 ; відкритих у АТ КБ"ПРИВАТБАНК" (ЄДРПОУ 14360570), адреса: м. Днiпро, вул. Набережна Перемоги, 30.

-ТОВ "ЛЕЙВЕНДЖІ" (ЄДРПОУ 38272379)№ НОМЕР_57 ,№ НОМЕР_58 ,№ НОМЕР_59 ,ТОВ "ВЕЙВ-ІНВЕСТ" (ЄДРПОУ 39680304)№ НОМЕР_60 , № НОМЕР_61 , № НОМЕР_62 , ТОВ "КОМПАНІЯ "АКТС" (ЄДРПОУ 38747960) № НОМЕР_63 , № НОМЕР_64 , № НОМЕР_65 , ПП "ПРОМ-ОРГАНІК" (код ЄДРПОУ 35890663) № НОМЕР_66 , № НОМЕР_67 , № НОМЕР_68 , № НОМЕР_69 , № НОМЕР_70 ; ТОВ "ТІРГАРТЕН" (код ЄДРПОУ 41908856) № НОМЕР_71 , № НОМЕР_72 , № НОМЕР_73 , № НОМЕР_74 , № НОМЕР_75 , № НОМЕР_76 , № НОМЕР_77 , № НОМЕР_78 ; ТОВ "АГРОСЕРВІС - ІНЖЕНЕРІНГ" (код ЄДРПОУ 37177128) № НОМЕР_79 , № НОМЕР_80 , № НОМЕР_81 , № НОМЕР_82 ; ТОВ "МУЛЕН АГРО" (код ЄДРПОУ 41908437) № НОМЕР_83 , № НОМЕР_84 , № НОМЕР_85 , № НОМЕР_86 , № НОМЕР_87 ; відкритих в АТ "СБЕРБАНК" (МФО 320627), адреса:м. Київ вул. Володимирська, буд.46;

-ТОВ "ФОРТУМПРОФІ" (ЄДРПОУ 42097741)№ НОМЕР_88 ,ТОВ "ВІНТЕРЛАЙТ" (ЄДРПОУ 41964376)№ НОМЕР_89 ,№ НОМЕР_90 ;ТОВ "ВЕЙВ-ІНВЕСТ" (ЄДРПОУ 39680304) №НОМЕР_91 ,№ НОМЕР_92 ,№ НОМЕР_93 ,№ НОМЕР_94 ,№ НОМЕР_95 ,№ НОМЕР_96 ,№ НОМЕР_97 ,№ НОМЕР_98 ,ТОВ "ТОРГОВИЙДІМ КРЕЙС"(кодЄДРПОУ 42421910)№ НОМЕР_99 ,№ НОМЕР_100 ; ТОВ"ВОСТРОГЛІДЕР" (ЄДРПОУ 42211480)№ НОМЕР_101 , № НОМЕР_102 , № НОМЕР_103 , № НОМЕР_104 , № НОМЕР_105 , № НОМЕР_106 ; ТОВ "ВОЛЯ ОІЛ" (код ЄДРПОУ 43003649) № НОМЕР_107 , № НОМЕР_108 ; ТОВ "ТОРГОВА ФІРМА АРОН" (код ЄДРПОУ 42572202) № НОМЕР_109 , № НОМЕР_110 , № НОМЕР_111 , № НОМЕР_112 , № НОМЕР_113 , № НОМЕР_114 ; ТОВ "ЕКСІЛОН ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 41929148) № НОМЕР_115 ; ТОВ "БІ-СЕЛЕКТ" (код ЄДРПОУ 42969642) № НОМЕР_116 , № НОМЕР_117 ; відкритих вАКБ "IНДУСТРIАЛБАНК"(МФО313849),адреса: м. Київ вулиця Генерала Алмазова, будинок 18/7

-ТОВ "ВІНТЕРЛАЙТ" (ЄДРПОУ 41964376) №НОМЕР_118 ,ТОВ "НАФТОТРЕЙДИНГІНВЕСТ" (ЄДРПОУ 40985657) №НОМЕР_119 , відкритих в АТ "БАНК АЛЬЯНС" (МФО 300119), адреса:м. Київ вул. Єреванська, 1,

-ТОВ "НАФТОТРЕЙДИНГІНВЕСТ" (ЄДРПОУ 40985657) №НОМЕР_120 , № НОМЕР_121 , відкритих вАТ "УКРБУДIНВЕСТБАНК" (МФО380377),адреса: м. Київ вул. Чорновола Вячеслава, буд. 8,

-ТОВ "ВЕЙВ-ІНВЕСТ" (ЄДРПОУ 39680304) №НОМЕР_122 , № НОМЕР_123 , № НОМЕР_124 , ТОВ "РІВЗ" (ЄДРПОУ 42970595) №НОМЕР_125 , № НОМЕР_126 , відкритих вАТ "УкрСиббанк" (МФО351005),адреса: м. Київ вулиця Андріївська, 2/12,

-ТОВ "КОМПАНІЯ"АКТС"(ЄДРПОУ38747960) №НОМЕР_127 ,ТОВ "ТЕРРАІМПУЛЬС"(кодЄДРПОУ 41895465) №НОМЕР_128 , ТОВ "ВОСТРОГЛІДЕР" (ЄДРПОУ 42211480)№НОМЕР_129 , ТОВ "КОНТРАСТХОЛД"(кодЄДРПОУ 42119639) №НОМЕР_130 , ТОВ "НАФТОЛІДЕР" (ЄДРПОУ 42960977) №НОМЕР_131 , ПП "МЕЙДАН" (ЄДРПОУ 42962076) №НОМЕР_132 , ТОВ "ФЛІН АГРО" (код ЄДРПОУ 42959021) № НОМЕР_133 ; ТОВ "ТОРГОВА ФІРМА АРОН" (код ЄДРПОУ 42572202) № НОМЕР_134 ; ТОВ "ТД ЕВІАНС" (код ЄДРПОУ 42961769) № НОМЕР_135 ; ТОВ "ТД "КВАНТ" (код ЄДРПОУ 43003660) № НОМЕР_136 ; відкритих вАТ "КБ"ЗЕМЕЛЬНИЙКАПIТАЛ" (МФО305880),адреса: м. Дніпро проспект Пушкіна, 15,

-ТОВ "ТОРГОВИЙДІМ КРЕЙС" (ЄДРПОУ 42421910) №НОМЕР_137 , № НОМЕР_138 , відкритих вАТ "РВСБАНК"(МФО339072),адреса: м. Київ вулиця Введенська, будинок 29/58,

-ПП "ПРОМ-ОРГАНІК"(кодЄДРПОУ 35890663) №НОМЕР_139 , відкритих вАТ "УКРСОЦБАНК" (МФО300023),адреса: м. Київ вулиця Велика Васильківська, 100,

-ТОВ "ВЕЛЬМОНТ"(кодЄДРПОУ 42969588) №НОМЕР_140 , ТОВ "КОМПАНІЯПАСАДЕНА" (ЄДРПОУ 41206052) №НОМЕР_141 , відкритих вАБ "УКРГАЗБАНК" (МФО320478),адреса: м. Київ вул. Єреванська, 1,

-ТОВ "АГРІКОЛ" (код ЄДРПОУ 41277327) № НОМЕР_142 ; ТОВ "АГРОСЕРВІС - ІНЖЕНЕРІНГ" (код ЄДРПОУ 37177128) № НОМЕР_143 , відкритих вАТ "АЛЬФА-БАНК"(МФО300346),адреса: м. Київ вулиця Велика Васильківська, 100,

-ТОВ"ІСТ-ЛАЙНФІНАНС"(кодЄДРПОУ 40034695) №НОМЕР_144 , № НОМЕР_145 , відкритих вАТ "КРЕДОБАНК"(МФО325365),адреса: м. Львів вул. Сахарова, 78,

-ТОВ "ТОРГОВА ФІРМА АРОН" (код ЄДРПОУ 42572202) № НОМЕР_146 ; відкритих вАкцiонернийбанк "Пiвденний" (МФО328209),адреса: м. Одеса вул. Краснова, 6/1.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню.

Підозрюваний, його захисник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала про накладення арешту може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.09.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/48926/19-к

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні