Ухвала
від 19.09.2019 по справі 757/50251/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/50251/19-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 вересня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого другого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Центрального апарату Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

13 вересня 2019 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого другого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Центрального апарату Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 , погоджене з прокурором третього відділу процесуального керівництва Першого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про проведення обшуку.

В обґрунтування слідчий вказує на те, що Центральним апаратом Державного бюро розслідувань проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №62019000000000690 від 21.05.2019 за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами державних підприємств за попередньою з мовою з представниками приватних підприємств, які керуючись єдиним злочинним умислом здійснюють розкрадання бюджетних коштів під час проведення публічних закупівель в особливо великих розмірах, а також із співробітниками Державної фіскальної служби, які умисно не вживають заходів по припиненню спільної злочинної діяльності, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що у червні-серні 2017 року, начальник САД у Вінницькій області ОСОБА_6 запровадив схему привласнення коштів державного бюджету, залучивши до неї заступника начальника САД у Вінницькій області (голова тендерного комітету САД у Вінницькій області) ОСОБА_7 , який за вказівкою ОСОБА_6 , зловживаючи службовим становищем, розробив документацію конкурсних торгів під заздалегідь визначеного переможця - ДП «Вінницький облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».Встановлено, що заступник директора ДП «Вінницький облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка є причетною до злочинної діяльності, проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Встановлено, що начальник САД у Вінницькій області ОСОБА_6 користується автомобілями марки «Кіа Niro» (синього кольору із д.н.з. НОМЕР_1 ) та марки «Mitsubishi Pajero Sport» (білого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 ).

Таким чином є підстави вважати, що необхідні для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження документи та речі, що мають значення доказів у кримінальному провадженні, можуть зберігатись у автомобілі марки «Mitsubishi Pajero Sport» (білого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 ), яким користується начальник САД у Вінницькій області ОСОБА_6 .

Відповідно до інформаційної довідки № 131323381, зазначений автомобіль марки «Mitsubishi Pajero Sport» (білого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 ) знаходиться у власності Служби Автомобільних доріг у Вінницькій області.

Так, в сторони обвинувачення на сьогоднішній день є обґрунтовані підозри щодо вчинення тяжкого кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження, а потреби досудового розслідування виправдовують такий ризик втручання, як необхідність проведення обшуку у вказаному автомобілі з метою відшукання речей, предметів та документів, що стосуються злочинної діяльності вказаної групи осіб.

В судовому засіданні слідчий клопотання з викладених у ньому підстав підтримав просив задовольнити.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий зазначив, що підставами для проведення обшуку у вказаному автомобілі є здобуті в ході розслідування фактичні дані, які вказують на вчинення службовими особами Служби автомобільних доріг у Вінницькій області та ДП «Вінницький облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», невстановлених службових осіб ДФС у Вінницькій області та залученими ними до злочинної діяльності іншими особами, кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364, ч. 5 ст. 191 КК України. Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному володінні особи, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, клопотання в частині надання дозволу на вилучення грошових коштів, здобутих у результаті вчинення кримінальних правопорушень, чорнових записів та інших документів, що стосуються вищевказаної злочинної діяльності, мобільних телефонів, комп`ютерів та інших засобів зв`язку, які використовуються у злочинній діяльності, у тому числі й під час здійснення своєї протиправної діяльності, електронних пристроїв, а також інших документів та носіїв електронної інформації, що можуть містити інформацію про протиправну діяльності вказаної групи осіб, не підлягає задоволенню, оскільки клопотання в цій частині є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчого буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати походження виявленого майна, що може призвести до їх незаконного вилучення, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого другого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Центрального апарату Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому другого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань ОСОБА_4 , слідчим слідчої групи та прокурорам групи прокурорів Генеральної прокуратури у кримінальному провадженні №62019000000000690 від 21.05.2019 на проведення обшуку в автомобілі марки «Mitsubishi Pajero Sport» (білого кольору, д.н.з. НОМЕР_2 ), яким користується начальник САД у Вінницькій області ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , (автомобіль знаходиться у власності Служби Автомобільних доріг у Вінницькій області), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання і вилучення:

- документів, що стосуються фінансово-господарської діяльності по взаємовідносинам САД у Вінницькій області Державного агенства автомобільних доріг України (код ЄДРПОУ 25845655), ДП «Вінницький облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» (код ЄДРПОУ 32054743) з комерційними структурами ТОВ «СУАП «Інтервіас Україна» (код ЄДРПОУ 41183902), ТОВ «Шляхбуд» (код ЄДРПОУ 03579443), ТОВ «Шлях-буд-монтаж» (код ЄДРПОУ 41183902), ТОВ «Альміра-Прайм» (код ЄДРПОУ 41824724), ТОВ «Мантіса» (код ЄДРПОУ 36304859), ТОВ «Тепломережа» (код ЄДРПОУ 39597358), ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» (код ЄДРПОУ 33757711), ТОВ "СПІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "АВТОСТРАДА" (ТОВ "СП"АВТОСТРАДА") (код ЄДРПОУ 40148165), ПРАТ "ХМЕЛЬНИЦЬКЕ ШБУ № 56" (код ЄДРПОУ 03448860), що приймали участь у тендерних процедурах або використовувались у злочинній діяльності, за період з 2017 року по теперішній час, у тому числі:

- тендерна документація та листування за суттю, проекти проведення робіт із будівництва, висновки експертних організацій щодо їх відповідності чинним державним нормам, господарські договори із додатковими договорами, специфікаціями і додатками; первинна документація до зазначених договорів з покупцями та постачальниками (дефектні акти; договірні ціни; пояснювальні записки; проектну документацію; локальні кошториси; звітні кошториси розрахунки вартості робіт; відомості ресурсів; акти виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі товару, робіт (послуг) (за формою КБ-2в); ресурсні відомості, довідки про вартість виконаних робіт та витрати (за формою КБ-3); платіжні відомості, касові ордери, наряди, закупочні квитанції, накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, лімітовані чеки, виписки банку, довіреності, реєстри бухгалтерського обліку (розрахунково-платіжні відомості, особові картки, журнали-ордери, оборотні відомості), журналів вхідної та вихідної кореспонденції за 2017-2019 роки із записами щодо листування;

- усі документи, що містять відомості про задіяння ДП «Вінницький облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» (код ЄДРПОУ 32054743) та ТОВ «Шляхбуд» (код ЄДРПОУ 03579443) до виконання робіт субпідрядних організацій (в т.ч. договори субпідряду, акти виконаних робіт (за формою КБ-2в) з субпідрядними організаціями);

- договори технічного та авторського наглядів, документи щодо їх виконання, акти прийому-передачі виконаних робіт, документи, щодо здійснення оплати за ними;

- документи, щодо введення в експлуатацію об`єктів;

- рішення про створення тендерного комітету, який діяв з 2016 року до 13.09.2019, Положення про тендерний комітет, протоколи засідання тендерного комітету щодо розподілу обов`язків членів тендерного комітету;

- документів, що стосуються призначення на посаду ОСОБА_6 та його особи і повноважень.

В решті вимог клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчийсуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84576256
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/50251/19-к

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні